Başkent’te mutfak sanatları rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te mutfak sanatları rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2010 00:00

Profesyonel aşçılık, pastacılık ve ekmekçilik alanında eğitim veren Mutfak Sanatları Akademisi, Ankaralı şef adaylarına iş dünyasının kapılarını aralıyor.

MUTFAK Sanatları Akademisi (MSA), uluslararası düzeyde mesleki eğitim alarak, mutfakta profesyonel bir kariyer yapmak isteyen geleceğin şef adayları ile 26-27 Kasım tarihlerinde Divan Ankara Oteli’nde buluşuyor. Ankara’da mutfak eğitimine talebin son derece yüksek olduğunu belirten Mutfak Sanatları Akademisi Genel Müdürü Sitare Baras, “Ankara’nın mevcut yeme içme sektörüne baktığımızda, otel ve restoranlar açısından büyük bir gelişme görüyoruz. Başkent, hem yerli hem yabancı çok sayıda ciddi markaya ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra kendi markalarını yaratarak, ülke çapına yayılıyor” dedi.

Ankara’ya gelerek şef adaylarına MSA’yı daha yakından tanıtmak ve profesyonel eğitim sınıflarına kabul ön görüşmelerini Ankara’ya taşımak istediklerini ifade eden Baras, şunları söyledi: “İstanbul’da Maslak bölgesinde yaklaşık 4 bin metrekarelik bir kampuste hizmet veriyoruz. Uzun zamandır bu meslekle ilgilenen, kendini mutfağın büyüsüne kaptıran Ankaralılardan davet mailleri alıyorduk. Ankaralı şef adaylarının mesleki eğitimin değeri ve önemini gittikçe daha fazla anladığını ve aşçılığı gerçek bir kariyer olarak algıladığını mutlulukla gördük.

Her yıl bin mezun

Profesyonel aşçılık ile pasta ve ekmekçilik eğitimleri, sekiz aylık programlar. Bu sürenin dört ayında MSA mutfaklarında birebir uygulamalı ve teorik eğitimler veriyoruz. Kalan sürede ise Türkiye’nin ve hatta dünyanın önde gelen beş yıldızlı otel ve restoranlarında pratik mutfak eğitimleri gerçekleştiriyoruz.
MEB onaylı, profesyonel aşçılık ile profesyonel pasta ve ekmekçilik konusunda uluslararası geçerlilikte diploma verme yetkisine sahip olan MSA, dünyanın lider mesleki eğitim organizasyonu olan City & Guilds tarafından da tanınan ve yetkinliği onaylanan bir kurum olma özelliği taşıyor. MSA yılda bine yakın mezun veriyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!