GÜLTEN Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı tarafından Türkçemizi doğru ve yalın kullanan yeni kuşak yazarların yetişmesine katkı sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen “Çocuk Romanı Ödülü”nü ‘Profesör 104 Nükleer Çağ’ adlı romanıyla Tunç Kurt kazandı.
#Tunç Kurtİngiltere’de yapılan bir araştırma, çalışmanın mı yoksa evde çocuk bakmanın mı daha zor olduğuna dair ilginç sonuçlar ortaya koydu. Buna göre her üç ebeveynden biri, evde çocuk bakmanın tam zamanlı bir işe göre daha zor ve stresli olduğunu düşünüyor. Araştırma için hazırlanan ankete katılan ebeveynlerin büyük bir kısmı çocuk sahibi olmanın düşündüklerinden daha zor olduğunu kabul ediyor ve evde çocuklarla kalan ebeveynin sorumluluklarının işyerinde çalışan ebeveyne kıyasla daha stresli olduğunu belirtiyor. Peki Türkiye'deki anneler bu konuda ne düşünüyor?
#Çalışan Anneİngiltere’de yapılan bir araştırma, çalışmanın mı yoksa evde çocuk bakmanın mı daha zor olduğuna dair ilginç sonuçlar ortaya koydu. Biz de Bir Sorudan Fazlası serimizde annelere, “Çalışmak mı zor, evde çocuk bakmak mı?” diye sorduk. İşte kadınların kendi deneyimlerinden yola çıkarak verdikleri cevaplar ve asıl zorluğun çocuk bakımında birinci sorumluluğun anneye ait olduğunu düşünmek olduğunun altını çizen Uzman Psikolog ve İlişki Psikoterapisti Ezgi Acar Şirin’in yorumları…
#Bir Sorudan FazlasıSabahın erken bir saati… Ağrı’da güneş tepeleri aşıyor ve ovaya yayılıyor. Erkenden araçlara biniyoruz ve Uzunyazı Köyü’nün yolunu tutuyoruz. Köye vardığımızda saatimiz 10.30’u gösteriyor. Yol kıyısında, kavak ağaçlarıyla çevrili bir okulun bahçesinden içeri giriyoruz. Gördüğümüz manzara bizi epeyce duygulandırıyor. Köy çocukları, bayramlık kıyafetlerini giymiş, okul bahçesine koşmuş. Hâlbuki bayram değil seyran değil! Ancak onlar bayram ediyor… OMO Türkiye’nin plastik atıkları geri dönüştürerek yaptığı çocuk parkında şaşkınla karışık bir mutlulukla oynuyorlar. Cıvıltıları etrafa yayılıyor.
#Sponsorlu İçerikAnne-babalar çocukların yanında çoğu zaman farkında olmadan kişiliklerinde büyük etkileri olacak konuşmalar yapıyor. Örneğin hoşlanmadığı birini gördüğünde “Aaaa ne kadar da şişko olmuş!” diyor veya veya telefondaki birine, evde olduğu halde “Bugün evde değilim!” diye yalan söyleyebiliyor. Bu durum çocuğun kişiliğinde fırtınalar koparıyor. Sonuçlarını uzmanlara sorduk.
#YazarTürkiye'nin ilk “Çocuk ve Medya Stratejisi”nin birinci taslağı hazırlandı. Belge, çocuk ve medya alanında koruyucu, yetkilendirici, önleyici ve içerik geliştirici stratejik amaçlar, projeler ve eylemlerden oluşuyor. Projede çocukların, medyanın olumsuz etkilerinden korunması yanında, olumlu etkilerinden yararlanması amaçlanıyor.
TÜRKİYE Basketbol Federasyonu bir yanlışlıklar komedisi daha sergiledi. Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes maçının, sadece kadın basketbolu için kullanılan, 32 yaşında ve her bakımdan dökülen Caferağa Spor Salonu’nda oynanmasına izin verdi. Bu salonda bırakın derbiyi, amatör maçlar bile oynanmamalı.
Zorba’daki programlarıyla adını duyuran Göknur, yeni single’ı “Teslim”i piyasaya sürdü. Bu kez her zamankinden daha vamp bir imajla sevenlerinin karşısına çıkan şarkıcı, “Bu single’da daha kadın kadın, daha asi biri var. Önceki albümlerde şirin kızdım ama zaman geçiyor, çocuksuluk kayboluyor” diyor.
Bayar (Moğolistan) Mari (Japonya), Hattie (Amerika) ve Ponijao (Namibya). Dünyanın dört farklı ülkesinde doğan dört bebek... Biri yoga yaparak büyüyor, diğeri köpeğin ağzına elini sokarak; biri ineklerin arasında emekliyor, diğerinin sallanan pışpış makinesi var. Ama ne önemi var? Hepsinin dili aynı