Göz ve göz çevresinde yaşanan ağrı en sık karşılaşılan sorunlardan biri. Sağ göz ağrısı ve sol göz ağrısı günlük hayattı olumsuz derece etkilerken baş ağrılarına da neden olabilir. Özellikle kontakt türündeki lensleri kullanan kişilerde göz ağrısı şikayetleri bulunuyor. Ağrıyla birlikte gözlerde şişkinlik, batma ve sulanmanın yanı sıra baş ağrısı da meydana gelebilir. Göz ağrısına iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle eve çözüm üretilebilir. Peki göz ağrısına ne iyi gelir? Evde göz ağrısı nasıl geçer? Göz ağrısı ve baş ağrısına ne iyi gelir? Patates göz ağrısına iyi gelir mi? Çay göz ağrısını geçirir mi? Migren ve göz ağrısı nasıl geçer? Göz ağrısı ve şişkinliğine ne iyi gelir? İşte göz ağrısının nedenleri ve göz ağrısına iyi gelen öneriler...
#Göz Ağrısı Neden OlurHer mevsimde görülse de en çok kış aylarında ortaya çıkan ve genellikle burun ve geniz akıntısı ile kendisini belli eden sinüzit, tedavi edilmediği takdirde kişilerin günlük yaşam kalitesini düşürebilir. Sinüzite iyi gelen bitkisel ve doğal yollarla evde çözüm üretmek mümkün. Peki sinüzit nasıl geçer? Evde sinüzite ne iyi gelir? İşte evde sinüzite iyi gelen bitkisel ve doğal yollar
#Sinüzite Ne İyi GelirBirçok kişi için can sıkıcı sorun haline gelen sinüzit alın, ense veya yüzde görülen baş ağrıları ile kendini belli edebiliyor .Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal, sinüzitin belirtilerini ve tedavisini anlatıyor.
#SinüzitTekrarlayan baş ağrısında genellikle migren ve beyin tümörleri akla gelirken sinüzit unutuluyor. Peki sinüzit neden olur? Islak saç ile dışarı çıkmanın sinüzite etkisi var mıdır? Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu ile ilgili bilgiler verdi.
#SinüzitPolen alerjisi olanlarda gelişen iltihap, sinüzite de davetiye çıkarıyor. Polenler nedeniyle bahar aylarında sıkça rastlanan çıkan sinüzit, kronik hale gelmediği sürece kolayca tedavi edilebiliyor. Ancak, kronik sinüzitte tedavisinin cerrahi müdahaleye kadar gidebildiğini belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Burak Ertaş, sinüzitten korunmanın 6 püf noktasını anlattı.
#SinüzitNew York'ta bisikletle yemek dağıtımı yapan bir şirkette çalışan Shemika Rodriguez, sürekli burnunun akmasından dolayı Brooklyn'deki evinin yakınındaki kliniğe gitti. Doktorlar önce alerji, sonra da virüs için ilaç verdiler ama reçete edilen tedaviler işe yaramadı. Üç ay sonra ara ara gelen damlama şeklindeki akıntı, sürekli ve rahatsız edici bir hâl aldı.
#SağlıkSosyal medyada oldukça popüler bir trend olan ağız bantları, Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon'un da bu bantları kullanmayı düşündüğünü açıklaması ile yeniden gündem oldu. Peki bu bantlar gerçekten uyukuya dalmayı ve derin uykuda kalmayı kolaylaştırıyor mu? Riskleri var mı?
#Ağız BandıShemika Rodriguez, sürekli burnunun bir tarafının akmasından şikayetçiydi. Bu durumdan rahatsız olup hastaneye gitti ancak doktorlar alerjilerden ya da virüsten kaynaklandığını söyleyip ilaç verdiler. Durumunda bir değişiklik olmayınca tekrar doktora ve sonunda gerçek ortaya çıktı. Meğer burnundan gelen sıvı omurilik sıvısıymış ve buna neden olan şey yıllar önce yaşadığı bir olaya dayanıyormuş. Rodriguez, hastalığının teşhis edilene kadar yaşadıklarını Washington Post’a anlattı.
#SağlıkUyurken ağızdan değil burundan nefes almanın daha sağlıklı olduğu, derin uykuya dalmayı kolaylaştırdığı, daha az horlamaya yardımcı olduğuna inanıldığı için pek çok insan uyurken ağız bandı kullanıyor. Sosyal medyada da oldukça popüler olan bu uygulamayı Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon da deneyeceğini açıklayınca tekrar gündeme geldi. Peki bu uygulama gerçekten işe yarıyor mu? Bu şekilde uyumak riskli mi? Uzmanlar ne diyor?
#Ağız BandıPek çoğumuzun mustarip olduğu bir dert bu. Yorgunluk, uykusuzluk, stres gibi faktörlerin sonucunda ortaya çıkan ama bazen ciddi sağlık sorunlarının habercisi olan baş ağrısını hafife almamak gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün önerisiyle ilk kez bu yıl 17-24 Mart Dünya Baş Ağrısı Haftası ilan edildi. Biz de bu vesileyle uzmanlarımızdan baş ağrısı tiplerini öğrendik.
#Melis YılmazKış aylarında havaların soğuması ile birlikte çevrenizde özellikle ileri yaştaki insanlardan 'Dizlerim, belim, sırtım ağrıyor' gibi şikayetlerine şahit olmuşsunuzdur. Bu insanlar gerçekten yağmur yağmadan birkaç gün önce kas ya da eklem ağrısı çekmeye başlar. Günler öncesinden hissettikleri ağrılar sızılar, oldukça isabetli hava tahminleri yapmalarını sağlar.
#Hava DurumuHepimizin çevresinde yağmur yağmadan önce dizlerini ovuşturan ya da lodos rüzgârı esince migren ağrıları şiddetlenen birileri vardır. Hatta bu durum eski Türk filmlerine bile konu olmuştur. Meğer insanların hava durumuna göre ağrı çekmesi, bir batıl inanç değilmiş. Bilime göre de yağmur yağmadan önce romatizma ağrıları artabiliyor, rüzgârlı havalardan önce migren ağrıları ortaya çıkabiliyor. Peki bu nasıl oluyor? Hava durumu ağrıları nasıl tetikliyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkYüzyıllardır soğuk havada ıslak saçla dışarı çıkmanın bizi hasta edeceği inancı hâkim ancak uzmanlar soğuk algınlığına ıslak saçın değil virüslerin neden olduğunu söylüyor. Fakat bu demek değil ki ıslak saçla soğuğa dışarı çıkmak bize bir şey yapmaz. Islak saçla kalmak ya da soğuya çıkmak migren, sinüzit hatta yüz felcine bile zemin hazırlayabilir
#SağlıkBüyükleri tarafından ‘Islak saçla dışarı çıkma, hasta olursun’ diye uyarılmayan yoktur herhalde. Halbuki nezle, grip ve Covid-19 gibi solunum yolu hastalıklarına soğuk değil, virüsler ya da bakteriler neden olur. Dolayısıyla saçlarımız ıslakken dışarı çıkıp hasta olacağımız fikri kulağa pek mantıklı gelmiyor. Ancak uzmanlar bu uyarıların bir haklılık payı olduğunu söylüyor. Peki nasıl? İşte cevabı...
#SağlıkSesiniz boğuk çıkıyor ve boğazınızı temizlemeden duramıyorsanız, asit reflüsünün sıklıkla gözden kaçan bir formu olan laringofaringeal reflü (LFR) yani boğaz reflüsüne sahip olabilirsiniz. Kulak burun boğaz uzmanlarına başvuran her 10 kişiden üç ya da dördünde görülen bu hastalık, sinsice ilerlediği için ‘sessiz reflü’ olarak da adlandırılıyor. Peki boğaz reflüsü neden oluşuyor? Hangi gıdaları tüketmeli? Hangilerinden uzak durmalı? Uzmanlarla mercek altına aldık...
#SağlıkMakyaj malzemesi satan alırken birçoğumuz tester ürünleri deniyoruz fakat pek çok kişinin kullandığı bu ürünler sağlığımızı tehlikeye atıyor. Binlerce kişi tarafından kullanılan bu ürünler bakterilere ve enfeksiyonlara davetiye çıkarıyor. tester üründen ciddi bir bakteri kapan ve geçici görme kaybı yaşayan Filiz Köse Wentz, yaşadıklarını Hurriyet.com.tr’ye anlattı. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nesrin Tutaş Günaydın da benzer risklerden kaçınmak için yapılması gerekenleri sıraladı.
#TesterKan değerlerinin düşüklüğü ya da yüksekliğine bakılarak vücudumuzdaki pek çok hastalık için tanı konulabilir. Bazofil değerine tahlil sonuçlarında BAS olarak ifade edilir. BAS değerinin yüksek olması kişideki enfeksiyonun yüksek olması anlamına gelebilir. Peki, bazofil nedir? Bazofil normal değeri kaç olmalıdır? Bazofil yüksekliği- düşüklüğü belirtileri
#Bazofil NedirMakyaj malzemesi satan mağazalarda yer alan 'tester' ürünleri denemek çok yaygın bir davranış. Ancak pek çok kişinin kullandığı bu ürünler insan sağlığını tehdit ediyor. Rujdan rimele fondötenden fara kadar pek çok deneme ürünü, binlerce kişi tarafından kullanılıyor ve sonrasında temizliği yapılmıyor. Bu da bakterilere ve enfeksiyonlara davetiye çıkarıyor. Deneme ürünü kullanımı sonrası çok ciddi bir bakteri kapan ve geçici görme kaybı yaşayan Filiz Köse Wentz, yaşadıklarını Hurriyet.com.tr’ye anlattı. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nesrin Tutaş Günaydın da benzer risklerden kaçınmak için yapılması gerekenleri sıraladı.
#SağlıkSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, özellikle solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş hastalarda geçmeyen öksürüğe ilişkin, "Bu inatçı bir öksürüktür ve klasik alıştığımız öksürük giderici şuruplarla, haplarla geçmez. Çünkü buradaki asıl mekanizma; hava yollarındaki aşırı duyarlılık. Bu öksürüğü araştırmak lazım. Bunu ihmal etmemek lazım" dedi.
#ÖksürükHayatın ilk yıllarında kol kanat gerip, mikroplar ile tanışmasına mümkün olduğunca engel olduğumuz çocuklarımız kreşe gittiklerinde birden sık hastalanmaya başlarlar. Bu durum ebeveynlerde büyük bir endişeye neden olur ve zaman zaman çocuklarını kreşten almayı bile düşündürebilir.
#Kreş Hastalığına DikkatSinüzite iyi gelen bitkiler içerisinde; papatya, fesleğen, zencefil gibi bitkiler bulunmaktadır. Sinüzite iyi gelen çaylar içerisinde; papatya çayı, zencefil çayı gibi çaylar sıralanabilir. Sinüzite iyi gelen bitki ve çayları hakkında bilgi vermek, okurlara yardımcı olacaktır. İşte, sinüzite iyi gelen bitkiler ve bitki çayları, tarifleri hakkında ayrıntılar
#Sinüzite İyi Gelen BitkilerYutkunurken kulak ağrısı yaşanmasının en bilindik sebebi kulak iltihabıdır. Kulakta oluşan herhangi bir enfeksiyon kulak altında ağrılara neden olmaktadır. Ağrı ile beraber mide bulantısı, işitme kaybı ve kulakta tıkanma gibi belirtiler de ortaya çıkabilmektedir. Peki, yutkunurken kulak ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Yutkunurken kulak ağrısı nasıl tedavi edilir ve ne iyi gelir? İşte yutkunurken kulak ağrısını nedenleri ve tedavisini ayrıntıları ile derledik.
Soğuk kış aylarında nezle, grip, soğuk algınlığı gibi sorunların artması ile burun tıkanıklığı, burun akıntısı gibi şikayetlerle sıkça karşılaşılır. Bazen de burun tıkanıklığı tek taraflı olabilir. İnsanın günlük yaşamını olumsuz bir yönde etkileyen buru tıkanıklığı nefes almayı önemli ölçüde zorlaştırır. Aynı zamanda gece sağlıklı bir uyku uyumasını da imkansız bir hale getirir. Çocuklarda burun tıkanıklığı nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukGünümüzde ağız kokusu her yaşta görülebilen bir sağlık problemidir. Erkeklerde kadınlara göre daha fazla görülen ağız kokusu çocuklarda da görülmektedir. Bu sebeple ebeveynlerin ağız kokusuna neden olacak şeyleri iyi bilmeleri gerekmektedir. Peki, çocuklarda ağız kokusu neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda ağız kokusuna ne iyi gelir? Sizlere çocuklarda görülen ağız kokusu problemleri ile ilgili merak edilenleri derledik.
#ÇocukNormal yani refleks halde görülen öksürüğün hayati önemi varken kuru öksürüğün zararları mevcuttur. Çocuklarda görülen kuru öksürüğün bir zararı da boğazı tahriş etmesidir. Kuru öksürük balgamsız bir öksürüktür fakat yine de akciğerleri etkilemektedir. Kuru öksürük solunum sistemindeki savunma mekanizmasını zayıflatmaktadır. Çocuklarda görülen bu kuru öksürüğün çeşitli nedenleri vardır. Bu nedenler arasında bağışıklık sisteminin zayıflaması olabileceği gibi önemli bir hastalığın etkisi de olabilir. Çocuklarda kuru öksürüğün neden olduğuna, nasıl geçebildiğine, nasıl giderildiğine, ne iyi geldiğini ayrıntıları ile derledik.
#Çocuk