"Hayatta her şey insanlar için" diyen bunu boşuna söylemedi görünüşe göre... İnsan ister sadece yakınları ve arkadaşları tarafından tanınan biri olsun ister milyonların karşısına çıkan, onların hayranlığını kazanmış bir ünlü bu durum değişmiyor.
#Wendy WilliamsSon yıllarda yaşlanma karşıtı tedavilerde kök hücre kullanımının daha popüler hale gelmeye başladığını belirten Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cem Karas, yara iyileşmesi ve cilt yenilemesiyle ilgili gelişmelerin anti-aging kullanımını da gündeme getirdiğini belirterek, kök hücre ile cilt gençleştirme yöntemi hakkında bilgiler verdi. Vücudumuzun en büyük organı olan derinin, bariyer fonksiyonu, immün gözetim, D vitamini sentezi, sıcaklık dengesinin düzenlenmesi gibi işlevlerinin yanında kişinin dış dünyayla arasındaki katman olduğunu ve dış görünümde önemli rol oynadığını, bu nedenle sosyal ilişkilerin sağlanmasında da önem taşıdığını belirten Karas, “Derinin bu kadar önemli bir organ olması nedeniyle deri bütünlüğünün bozulması, yaşlanma belirtilerinin geri döndürülmesi, kaybolan deri eklerinin yeniden oluşturulması gibi pek çok alanda çalışmalar yapılmaktadır” dedi.
#1ABD Başkanı Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron... Dünyanın önde gelen liderleri arasındalar ancak her ikisi de son günlerde siyasetlerinden çok gafları, tutumları, verdikleri pozlar ile gündemde. Biden’ın Kuzey Carolina’da bir üniversiteyi ziyareti sırasında ‘hava’ ile tokalaşması, Meksika sınırında imzaladığı belgeyi kime vereceğini unutarak, boş gözlerle etrafa bakması 78 yaşındaki liderin hasta olduğu iddialarını gündeme taşırken, Macron’un ise önce Ukrayna Başbakanı Zelenski’ye benzeyen sonrasında da ‘bağrı açık’ pozlar vermesi, ‘Güçlenen sağdan oy almak için ne yapacağını şaşırdı’ yorumlarına sebep oldu. Her iki lideri de mercek altına aldık.
#Emmanuel MacronTüm canlılar yaşarken evreler geçirebilmektedir. Bu geçirilen evlerin tamamı biyolojik yaşam döngüsüyle ilgilidir. Bilindiği gibi biyoloji canlıların doğma, gelişme ve büyüme gibi yaşam evrelerini konu alan bilim dalıdır. Yaşam bilimi olarak da bilinmektedir. Bu konuyla ilgilenen bilim insanlarına da biyolog ismi verilmektedir. Biyolojik yaşam döngüsü nedir, nasıl gerçekleşir, yaşam döngüsünün aşamaları, evreleri ve özellikleri hakkında detayları derledik.
#EğitimCanlılar küçük hücrelerden oluşan anatomik yapılardaki meydana gelir. Bu hücreler, mikroskobik derecede küçük olduğu için gözle görülemez. Kendi içinde çok fazla özelliği olan hücrelerin en dikkat çeken bölümü ise, hücre zarıdır. Hücre zarı hakkında bilinenler olduğu kadar çok sayıda bilinmeyenler de bulunuyor. Hücre zarının görevleri nelerdir sizler için derledik.
#Hücreİnsan psikolojisi gerçekten çok ilginç. Öyle sıra dışı ve nadir görülen psikolojik rahatsızlıklar var ki "Bu gerçek olamaz" diye düşünmeden edemiyor insan. Bazıları başka hastalıkların komplikasyonları olarak birden ortaya çıkıyor, bazılarının nedeni ise hâlâ bilinmiyor. Duyanın şehir efsanesi sandığı bu hastalıklarından bazılarını konunun uzmanıyla birlikte masaya yatırdık...
#Psikiyatrik HastalıklarSinir hücresi; vücudun bir bölümünden diğer bölümüne mesaj ulaştırmak amacı ile uzmanlaşmış olan hücrelerdir. Sizin için sinir hücresinin ne demek olduğunu, bu sinir hücrelerinin bölünüp bölünmediğini, bu hücrelerin yapısını ve özelliklerini derledik.
#Sinir Hücresiİpek ve Gürkan Erdoğan çiftinin 2 yaşındaki SMA Tip 1 hastası çocukları Rüzgar, tanesi 100 bin dolar olan ‘Spinraza’ ilacından 6 doz, tanesi 2.1 milyon dolar olan Zolgensma’dan da tek doz kullandı. Desteksiz oturmaya ve nefes almaya başlayan Rüzgar, artık ayağa da kalkabiliyor.
#Gazetehaberleriİnsan vücudunda her organın farklı bir görevi bulunuyor. Kafa bölgesinde yer alan beyin organı da, insanlar için oldukça önemlidir. Beyin hakkında bilgi sahibi olmak isteyen her birey, çalışma şekliyle ilgili bazı araştırmalar yapabiliyor. Beyinin nasıl çalıştığı ve insanların beyinlerinin yüzde kaçını kullandığı araştırılan bilgiler arasındadır. Beyin nasıl çalışır? İnsan beyninin yüzde kaçını kullanır? İnsan beyni en çok ne zaman çalışır? Beyin konularıyla ilgili sizlere merak edilen konular hakkında detayları derledik.
#Beyin Nasıl ÇalışırDilimizin ucuna kadar gelen ama çıkaramadığımız oyuncunun adı, unutulan işler, kaybolan eşyalar... Bunlar zihnimizin yaşlandığının kanıtı çoğumuz için... Oysa beyin gelişimi durmuyor, dahası akıl yürütme performansımız 50’lerimizde zirve yapıyor. Gerekense egzersiz, yani çalışan beyin ışıldıyor.
#GazetehaberleriNöron, kimyasal ve elektriksel sinyaller kullanarak, yaşam için gerekli olan tüm fonksiyonları düzenlemeye yardımcı olur. Nöronlar, aynı zamanda psikolojimizin biyolojik kısmını da oluştururlar. Nöron nedir, ne işe yarar? Tüm detayları ile derledik.
#Nöron Nedir Ne İşe Yarar?İnsan sağlığı oldukça önemlidir. Sağlığın korunması için belli başlı önlemler alınır. Ayrıca bozulan sağlığı tedavi etmek için de bazı tedavi yöntemlerini uygulamak gerekir. Beyindeki sinir sistemi ile ilgili ölçümlerin yapılması için de EEG çekilmektedir. EEG nedir ve nasıl çekilir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Eeg Nedir Ve Nasıl Çekilir?Halk arasında “sara hastalığı” olarak da epilepsi, beynin bir bölgesindeki hücrelerin anormal elektrik sinyali yollamasıyla ortaya çıkar. Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yüzde 1’inin epilepsi hastası olduğu biliniyor. Hastalıkta istemsiz kasılmalar, duyusal değişiklikler ve bilinç değişiklikleri meydana gelir. Epilepsi nöbetler halinde olan bir hastalıktır.
#EpilepsiSirkeyle ilgili gerçekleri okumaya hazır mısınız? Yıl boyu muhtelif mazeretlerle yedik, içtik, dolduk, taşıyoruz. Neredeyse herkeste sihirli bir iksir arayışı var. Sirke bir sihirli iksir midir, değil midir? Gerçekten sihirli iksir var mıdır? Çok önemli bir örnekle başlayalım…
#Sirkeli SuNöroplastisite; sinir sisteminin yapısını, işlevini ve bağlantılarını yeniden yapılandırarak iç veya dış uyaranlara cevap verme kabiliyeti olarak tanımlanmaktadır. Dış uyarılar ile beynin fonksiyonlarının kontrolü, tekrar biçimlenmesi, iyileştirilmesi olarak da özellikle rehabilitasyon anlamında faydalandığımız önemli bir gelişim basamağıdır.
#Beyin HücreleriHer gün belli bir oranda tüketilen kahve karaciğer üzerinde olumlu etkiler yapabiliyor. Kahvenin faydalarına dikkat çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, Dünya genelinde birçok insan kahveyi santral sinir sistemi üzerindeki uyarıcı etkisi nedeniyle zinde kalmak için tüketir. Günde 3-4 fincan kahve içenlerde karaciğer enzimleri olan AST, ALT, GGT düzeylerinin gerilediği, karaciğerdeki sertleşmenin düzeldiği, karaciğerde siroz ve kanser gelişim riskinin azaldığı çalışmalarla kanıtlandı dedi.
#Prof. Dr. Onur YaprakDenetleyici ve düzenleyici sistemler vücudumuzda bulunan diğer sistemlerin uyumuna ve düzenli, aynı zamanda sorunsuz çalışması için görev üstlenir. Şimdi Denetleyici ve düzenleyici sistemlerin ne olduğunu öğreneceğiz. İşte 6. sınıf fen bilgisi denetleyici ve düzenleyici sistemler konu anlatımı.
#6. Sınıf Fen Bilgisi Denetleyici Ve Düzenleyici Sistemler Konu AnlatımıElimizle, belimize dokunduğumuzda iki taraflı hissedilen kemik, leğen kemiği olarak isimlendirilmektedir. Bu kemik, vücut için önemli bir destek elemanı olarak görev almaktadır. Bu sebeple de leğen kemiği nedir, kırığı tedavisi nasıl yapılır gibi çok sayıda soru sorulmaktadır. İşte leğen kemiği ile ilgili bilmek istediğiniz tüm detaylar.
#Leğen Kemiği Nedir?