Güncelleme Tarihi:
Beyin her insan için oldukça önemli bir organdır. Beynin çalışma şekliyle ilgili yapılan birçok araştırma bulunuyor. Beyine iletilen tüm sinyaller nöronlar tarafından değerlendirilir ve ayrıştırılır.
Beyin düşünce, davranış ve hareketleri ve duyuları kontrol edebilen devrelerle hazırlanmış bir organdır. Beyinde milyarlarca farkı sinir hücresi ve uzantısı yer alır. Karmaşık bir otoyol ağlarına benzerliğiyle oldukça dikkat çekicidir. Sinir sistemi beyni vücudumuzun geri kalan bölümlerine bağlar. Oluşan bağlamayla birlikte iletişim saniyeler içerisinde gerçekleştirilir.
İnsanlar bazı durumlara aşırı şekilde reaksiyon gösterebiliyor. Sıcak bir bölgeye dokunulduğunda hızlıca el geri çekiliyor. Beyin aldığı sinyallerle bunu otomatik olarak gerçekleştiriyor. Beyin içerisinde bulunan tüm parçalar belirli bir düzen içerisinde çalışır. Her bir farklı bölüm belirli bir göreve sahiptir. Vücut içerisinde bulunan her kısım beyin üzerinde yönetilen bir bölgesi bulunur.
İnsan Beyninin Yüzde Kaçını Kullanır?
Beyin kalp atış hızını ve ruh halini detaylı olarak analiz ederek tüm kontrolü ele almak ister. Beyin küresinin en dış tabakası, gri madde olarak adlandırılır. Beyin fonksiyonlarını ve düşünceleri tasarlayan beyin sinir hücrelerinin sahip olduğu gövdeler gri maddede yer alır. İnsanlar beyinlerinin belirli bir kısmını aktif olarak kullanabiliyor. Her ne kadar zeka seviyesi değişiklik gösterse de, belirlenen seviyelerde beyin kullanımı devam eder. Yapılan araştırmalarda insanların beyinlerinin 10'unu kullandığı tespit edilmiştir.
İnsan Beyni En Çok Ne Zaman Çalışır?
İnsan beyninin farklı özelliklerine göre verim alınabilecek zamanları bulunuyor. Mental olarak beyin performansları saat 10.00 ile 12.000 arasında artış gösteriyor. 12.00 ile 14.00 saatleri arasında problem çözme konularında beyin üst seviye performans gösteriyor.