Rol aldığı son filmiyle Oscar adaylığı alan Robert De Niro böylece büyük bir rekora da imza atmış oldu. De Niro'nun yeni adaylığı, 1975'te The Godfather Part II ile ilk kez aday gösterilmesinden 49 yıl sonra geldi ve onu ilk ve en son Oscar adaylıkları arasında en uzun süre olan aktör yaptı.
#Robert De NiroÇanakkale Belediyesi Şehir Mezarlığı'nda 5 yıldır görevli olan Baran Aladağ'ın (38), mezarlıkta yaşayan sincaplarla arasındaki bağ, görenleri hayrete düşürüyor. Aladağ, "Mezarlıkta toplamda 8 sincap sayabildim. Bunlardan 2'si benim yanıma sürekli gelip, gidiyor. Bence sevginin başaramayacağı hiçbir şey yok. Onlara sevgimi verdikçe, onlarda bana sığındı. Benden başkasına gitmiyorlar" dedi.
#SincapÇanakkale Belediyesi Şehir Mezarlığı'nda 5 yıldır görevli olan Baran Aladağ'ın (38), mezarlıkta yaşayan sincaplarla arasındaki bağ, görenleri hayrete düşürüyor. Aladağ, "Mezarlıkta toplamda 8 sincap sayabildim. Bunlardan 2'si benim yanıma sürekli gelip, gidiyor. Bence sevginin başaramayacağı hiçbir şey yok. Onlara sevgimi verdikçe, onlarda bana sığındı. Benden başkasına gitmiyorlar" dedi.
#ÇanakkaleDiyelim ki şartlar sizi başka bir ülkede hayat kurmaya zorladı. Ve yine diyelim ki bu ölüm kalım mücadelesinde başarılı oldunuz, hayata tutundunuz. Yıllar sonra birden ‘zararlı’ olduğunuz gerekçesiyle hakkınızda ölüm ya da üreme yasağı kararı verildi... İşte yeşil papağanlar için bugünlerde yaşanan tam olarak bu.
#Yeşil PapağanMaymun çiçeği virüsü belirtileri ve semptomları pek çok vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Dünya koronavirüs salgınının sonuna gelirken Avrupa'da görülen ve bulaşıcı olan maymun çiçeği hastalığının nelere yol açtığı merak konusu oldu. Öte yandan konu hakkında Bakan Koca son dakika maymun çiçeği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Maymun çiçeği virüsü, Avrupa'da 1980 yılında resmen ortadan kaldırılan çiçek hastalığı ile aynı soydan gelen bir rahatsızlıktır. Peki, maymun çiçeği nasıl anlaşılır, nedir, Türkiye'de var mı? İşte, o konular hakkında ayrıntılar.
#Maymun Çiçeği VirüsüMaymun çiçeği virüsü gündemde yer alıyor. Maymun çiçeği virüsünün belirtileri ve nasıl bulaştığı merak ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, ilk olarak Orta ve Batı Afrika’daki tropik ormanlarında görülen Maymun çiçeği virüsü ile ilgili son açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Bakan Koca açıklamasında hastalığın Türkiye’de olup olmadığı hakkında bilgi verdi. Peki, Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır, Türkiye’de var mı? İşte merak edilenler
#Maymun Çiçeği VirüsüDünya henüz COVID-19 kâbusunu atlamamışken şimdi de ‘maymun çiçeği’ endişesi yaşanıyor. Geçmişte sadece Afrika’da görülen virüs, şimdilerde Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya dahil 12 ülkede görüldü. Hastalığa aşina Afrikalı bilim insanları bile vaka yayılımı karşısında şaşkınlıklarını gizlemiyor.
#Maymun Çiçeği VirüsüAkdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesi'nin buluşma noktası olarak bilinen Marmaris, yaz tatilinin en çok tercih edilen bölgeleri arasında yer alıyor. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri açısından Marmaris'e gelince görülmesi gereken en doğal yerlerin arasında Marmaris Milli Parkı yer alıyor. Marmaris milli parkı nerede ve nasıl gidilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Marmaris Milli Parkı NeredeMarmot olarak bilinen ve kalabalık koloniler halinde yaşayan bu hayvan, kendilerini tehlike altında hissettiklerinde ıslık benzeri bir ses çıkararak koloninin geride kalanlarına uyarıda bulunur. Sincapgillerin familyasından olan Marmot hayvanı, kemirgen bir memeli cinsidir. Normal sincaplarla benzerlik gösteren ancak normal sincaplara göre daha tombul olan Marmot, yer yüzündeki en büyük sincap türüdür. İşte, Marmot hayvanı hakkında bilinen bazı detaylar
#Marmotİnternet üzerinden yapılan kaçak hayvan satışlarına karşı gerçekleştirdiği başarılı mücadelelerle adından sıkça söz ettiren Doğa Koruma Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü Koruma Kontrol Şefliği ekipleri, son yaptıkları operasyon ile adeta kaçak hayvan şebekesini çökertti.
#SincapBursa Uludağ'da bir dağcının sincaplarla dostluğu, görenleri şaşkına çeviriyor.Dağdaki ormana gelen dağcılarla artık arkadaş haline gelen sincaplar,yiyeceklerini de onların elinden yiyor. Kaplıkaya bölgesindekisincaplar, insanlardan kaçmıyor. Dağcı Tasim Güler, hafta sonlarıCimcime adını verdiği sincabı ziyaret ediyor. Güler, anne sincap ve 2yavrusunu çağırarak elleriyle ceviz ve fındık vererek beslerken,sincaplar da kuruyemişleri afiyetle yiyor.Sabahın erken saat saatlerinde yola çıktığını belirten dağcı TasimGüler, yaklaşık yarım saat sonra sincapların yaşadığı bölgeye geldiğini,kayalık alanda bulunan sincapları çağırarak elleriyle beslediğinisöyledi. İHA
#Dağcınınİstanbul Boğazı’nın müthiş manzarasını bir de denizin altından görmek ister misiniz? Ben İstanbul Boğazı’nda dalmadım ama 2005’ten beri 250 dalışın büyük bölümünü İstanbul’da yapan Sualtı Temizlik Hareketi’nin envanterine baktım. Ne yazık ki Boğaz yukarıdan ne kadar müthiş görünüyorsa denizin altında da durum bir o kadar kötü. Çöp karıştırıcılığı yapınca görüyorsunuz ki atıklar da adeta semtlerin sosyo kültürel yapısını yansıtıyor. Seyyar satıcı cenneti Eminönü’nden seyyar tezgahı, Üsküdar sahillerinde muskalar; Karaköy sahilinde maket bıçakları var
Klasik müzikte romantik çağa damgasını vuran piyanist, besteci Fryderyk Chopin’in 200’üncü doğum yılı başta ülkesi Polonya olmak üzere tüm dünyada coşkuyla kutlanıyor. Bestecinin doğduğu, tutkuyla sevdiği Varşova marttan bu yana birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü öğretim üyesi, müziksever Doç. Dr. Seriye Sezen ağustosta şehri ziyaret etti. İzlenimlerini yazdı.
Yaz günlerinde, Ermenek bağlarında, sincap peşinde koşardım. Arkadaşlarımla birlikte yakaladığımız büyük sincapların ehlileştirilmesi çok zor olduğu, henüz süt emen yavruların ise beslenmesi mümkün olmadığı için, biraz büyümüş ve ceviz yemeye başlamış bir yavru sincap edinmeyi çok istiyordum.