“Paylaşmanın Sorumluluğunu Al” projesi kapsamında bir araya gelen Samsung ile TOÇEV, anne ve babalara internetin zaman ve içerik açısından doğru kullanımı konusunda yol gösterecek online bir platform oluşturdu. Yeni internet sitesinde ebeveynler çocukların güvenli internete erişimi konusunda birçok faydalı içeriğe ulaşabiliyor, çocuklarını internetin tehlikelerine karşı korumak için alabilecekleri aksiyonlar konusunda bilgilendiriliyor.
#SamsungÖğrencilerin ders çalışma süresi ortalama 1 saat 30 dakika, internet kullanım süresi 2 saat 13 dakika. Yüzde 59.6’sı internete tek başınayken bağlanıyor. Siber zorbalıkla karşılaşanların oranı yüzde 44.2. Erkek öğrenciler arasında siber zorba da çok mağdur da...
#GazetehaberleriSamsung, internetin sorumlu kullanımı konusunda farkındalık yaratmak için başlattığı ‘İnterneti Tadında Kullan’ isimli dijital farkındalık kampanyası kapsamında, internetin uzun süreli kullanımının yetişkinler ve çocuk gelişimi üzerindeki etkilerine odaklanıyor.
#SamsungSamsung, internetin sorumlu kullanımı konusunda farkındalık yaratmak için başlattığı ‘İnterneti Tadında Kullan’ isimli dijital farkındalık kampanyası kapsamında, internetin uzun süreli kullanımının yetişkinler ve çocuk gelişimi üzerindeki etkilerine odaklanıyor.
#TeknolojiSamsung Electronics Türkiye, geçtiğimiz yıl Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)ile birlikte başlattığı; siber zorbalığa karşı farkındalığı artırmayı hedefleyen “Siber Zorba Olma! #farkinavar” hareketi ile bir yılda 5 binden fazla öğrenciye ulaştı. Bu yıl da 13 Aralık günü Samsung,tüm sosyal medya kullanıcılarını sosyal medya hesaplarını karartıp, “Siber Zorba Olma! #farkinavar” hashtag’ni paylaşarak bu hareketin bir parçası olmaya davet ediyor.
#SamsungSamsung Electronics Türkiye’nin, çocuk ve gençleri internet ortamında maruz kaldıkları sanal şiddetten korumak ve bu alanda farkındalık yaratmak için başlattığı “Siber Zorba Olma” #farkınavar kampanyası, Social Media Awards Turkey 2018’de, sosyal sorumluluk kategorisinde altın ödülü kazandı.
#SamsungSiber zorbalık’ internet üzerinden tehdit, hakaret, taciz, hedef gösterme olarak tanımlanıyor. Her meslekten, her yaştan insan bu zorbalarla karşı karşıya kalıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, gençlerin yüzde 25’inin siber zorbalığa maruz kaldığını söylüyor. Saldırganların cezalandırılmasını sağlayacak düzenlemeler isteniyor.
#Sanal ZorbaŞu sıra sosyal medya hesaplarınızda mutlaka fark etmişsiniz; 'Siber zorba olma' kampanyası Türkiye'nin dört bir yanına yayılmaya başlamış durumda. Nasıl yayılmasın? Türkiye'nin en büyük kanayan yaralarından biri olan siber zorbalığın pek çoğumuz ciddiyetinin farkında değil; ancak çocukların gençlerin hayatları kararıyor, hayatları onlardan çalınıyor. İşte bu kampanya bu anlamda siber zorbalığa karşı duruşumuzun ilk adımı olsun!
#Siber ZorbalıkSiber zorbalık nedir sorusu gündemdeki önemini koruyor. Her gün onlarca çocuğun karşılaştığı durumlar arasında yer alan siber zorbalık, gelişim açısından ciddi sıkıntılar teşkil ediyor. Önlem alınmadığı takdirde çok ciddi problemlere yol açan bu konuda ailelerin bilinçlendirilmesi ise büyük önem taşıyor. Peki, çocuklarla sağlıklı iletişimin büyük pay sahibi olduğu siber zorbalık nedir nasıl oluşur? İşte, kısaca bazı detaylar
#Siber ZorbaELEKTRONİK ortamda bir birey veya grubun, diğerlerine yönelik kasıtlı biçimde gerçekleştirdiği aşağılama, iftira, dedikodu, taciz, tehdit, utandırma ve dışlama gibi rahatsızlık verici eylemleri ifade eden “siber zorbalık” için Samsung Electronics Türkiye, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) harekete geçti.
#Ömer SayanABD’deki ikinci büyük okul saldırısını gerçekleştiren 18 yaşındaki Salvador Ramos, yoksul bir aileden gelen, konuşma bozukluğu ve kıyafetleri nedeniyle tekrar tekrar zorbalık gören, bu sebeple okuldan uzaklaşan, yalnız kalıp kafayı silahlara takan bir genç çıktı. Ateşli silahlara erişimin böylesine kolay olması ve akran zorbalığına uğrayan katilin sorunlarının halı altına süpürülmesinin bu katliamı beraberinde getirdiği de bir gerçek. ‘Türkiye ile ne alakası var?’ demeyin çünkü OECD raporuna göre Türkiye’de de her 5 çocuktan biri zorbalık mağduru.
#ABDİnternette güvende olmak mümkün mü? Yoksa zorbalığa uğramak, dolandırılmak, kötü içeriklere maruz kalmak bu işin fıtratında mı var? ‘İnternet Sır Tutmaz’ kitabının yazarı Nurseli Tamer, “Güvende olmanın yolları var ama dijitalsiz bir dünya ütopya” diyor.
#GazetehaberleriBizler iyi ve mutlu bir dünya düşlerken şiddet ne yazık ki hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Gün içerisinde okulda, iş yerinde, sokakta zorbalığa maruz kalabiliyoruz. Bu durum güvenli evimize geldiğimizde son bulabiliyor. Oysa siber zorbalık 7 gün 24 saat sürebiliyor.
#Serap Torun