Neşeli Oda’dan yine şahane hareket!

24 duyarlı arkadaş ya da iyilik meleklerinin omuz omuza vererek kurduğu şahane bir yapıdan söz açmak istiyorum.

Haberin Devamı

Adı ‘Neşeli Oda’. Aralık 19 ‘da, Salı günü yani, tüm gelir tastamam Kanserli Çocuklara Umut Vakfı KAÇUV’a verilecek, bir yılbaşı partisi düzenleyecekler. İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Shangri-La Bosphorus bu partinin mekanı olacak. Jimmie Wilson, Dj.Hakan Kabil, Giselle Tavilson, Murat Dalkılıç gibi isimlerle tam bir parti olacak anlayacağınız.

Neşeli Oda’dan yine şahane hareket

Dediğim gibi tüm geliri kanserli evlatlarımız için harcanacak. Bilet fiyatı 100 TL. Biletler on-line olarak da temin edilmekte. ‘Neşeli Oda’ ekibinin yaptığı tam tabiriyle muhteşem. Neden ‘neşeli oda’ peki ? Cevabı gayet basit: KAÇUV bünyesinde tedavi gören kanserli çocuklarımızın onkoloji servisindeki duvarlarını grafitiyle süslemelerinden geliyor isimleri. Daha da önemlisi topladıkları yardımla Kaçuv’un Aile Evleri’nin elektrik, su, doğalgaz, mutfak masrafları gibi  giderlerini karşılıyorlar, gerekli tıbbi malzemeleri ediniyorlar, mesela mikroskop, mesela görüntüleme cihazı alıyorlar ve geleceğimiz yavrularımızın tedavisinde katkıda bulunuyorlarmış.

Haberin Devamı

Neşeli Oda’dan yine şahane hareket

Hastalık sürecinde en önemlisi pozitif psikoloji yani motivasyon. Tüm bu yardımlara sonsuz sevginizi de eklediniz mi sağlıklı bir motivasyonla kanserli çocuklarımız neşeli neşeli hastalığı atlatıyorlar. Gerçekten göz yaşartıcı bir iyilik hareketi bu. Bu gönüllülüğe destek veren bütün arkadaşlarımı tek tek selamlıyorum. O nedenledir ki 100 TL’ye bilet alıp 19 Aralık Salı akşamı düzenlenecek partiye katılıp, kanser tedavisi gören evlatlarımıza yardım etmek boynumuzun borcudur. Haydi Türkiyem, iyilik için adım atalım.

SİBER ZORBA OLMA! #farkinavar

Neşeli Oda’dan yine şahane hareket

Haberin Devamı

Birlikte iyi bir gelecek kurmalıyız dostlar. Bireylerimizle, kurumlarımızla sosyal medyadaki zorbalıklara, nezaketsizliklere hep beraber dur demeli, diyebilmeliyiz. İşte o nedenledir ki fevkalade önemsediğim bir kampanya hayata geçme aşamasında çok şükür ki. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Samsung Electronics Türkiye şahane bir işbirliğini hayata geçiriyorlar. Devletten ve özelden bu iki güzide ve duyarlı kurum siber zorbalığa karşı “Siber Zorba Olma! #farkinavar” hareketini başlatıyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerimizin siber zorbalığa karşı bilinçlendirilmesi amacıyla yıl boyunca verilecek eğitimlerin yanı sıra 13 Aralık Çarşamba günü sosyal medya hareketi de başlatılıyor. Elektronik ortamda bir birey veya grubun, diğerlerine yönelik kasıtlı biçimde gerçekleştirdiği aşağılama, iftira, dedikodu, taciz, tehdit, utandırma ve dışlama gibi rahatsızlık verici eylemleri ifade eden “siber zorbalık” kavramı her gün binlerce çocuk ve gencin fiziksel ve psikolojik zarar görmesine sebep oluyor ne yazık ki. Bu kampanya dahilinde pilot 20 okul ile başlayacak eğitimlerde çocukların, gençlerin, ailelerin ve öğretmenlerin teknolojinin kötü amaçlı kullanımına karşı farkındalıklarının ve kişilik haklarının korunması konusunda duyarlılıklarının artması hedefleniyor. Yani mesele memleket meselesi dostlarım, dikkat edelim.

 

Haberin Devamı

RAPSEVERLERE MÜJDE!

Neşeli Oda’dan yine şahane hareket

Genç kardeşlerim arasında malumunuz olmak üzere rap tınıları bir hayli revaçta, özellikle son zamanlarda. Allame, Kamufle, Tahribad-ı İsyan ve DJ Hırs desem size tanır mısınız, bilir misiniz? Kim bunlar, nedir, ne değildir diye sorabilirsiniz elbette. Efendim, bu rapçi müzisyenlerin katılımlarıyla gerçekleşecek “Rap Mahal Birlikte Güzel” konser serisi 12-24 Aralık tarihleri arasında İstanbul, Eskişehir, İzmir, Ankara ve Bursa’da rap müzik sevenleri coşturacak. Ha bir de gezeceği şehirlerde bulunan yerel rapçileri de sahnede ağırlayacak. Rapseverlere gün doğdu anlayacağınız.‘’Bavul, Psişik’’ gibi parçalarla adından söz ettiren Allame, son dönemde çıkardığı ‘’Sorunumuz var’’ adlı şarkısının yanı sıra yaptığı mix editlerle de dinleyicinin huzuruna çıkan Kamufle, mahalle arkadaşlıklarını müziğe dönüştüren Slang, Zen-G ve VZ tarafından kurulan Tahribad-ı İsyan, uzun yıllardır canlı performans konserlerinde hazırladığı setlerle pikabın başında yer alan DJ Hırs’tan oluşan ana kadro ile birlikte 12 Aralık’ta konuk sanatçı olarak ağabeyi Ceza sayesinde rap müzikle çok küçük yaşlarda tanışan Ayben sahne alacak. Hatırlatayım konserler serisi 12 Aralık’ta İstanbul Dorock XL’da başlıyor.

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları