Seminer tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2022 – 2023 eğitim öğretim takvimini açıkladı. Okulların açılış tarihinin belli olmasının ardından öğretmen seminerleriyle ilgili araştırmalar da başladı. Peki öğretmen seminerleri başlayacak? İşte seminer tarihleri hakkında detaylı bilgiler
#Seminerler Ne ZamanÖğretmenlerin seminer tarihleri ağustos ayında pek çok eğitimcinin araştırdığı konu olmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından Mesleki Çalışma Programı adı altında gerçekleştirilen seminerler, elektronik ortamda gerçekleşecek. Peki, seminerler ne zaman uygulanacak? İşte, öğretmenlerin eylül ayı seminer takvimi hakkında merak edilen detaylar
#SeminerBir süredir seminerler iptal mi edilecek soruları ile bakanlığın konuyla ilgili son gündemini araştıran öğretmenler için resmi açıklama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı. Öğretmenlerin meslek içi eğitimleri olarak da bilinen seminer süreçlerinin uzaktan devam edeceğini söyleyen bakanlık, 1 milyona yakın öğretmenin yaz dönemi çalışmalarının da belirlenen usullere uygun şekilde yapılacağını aktardı. Peki, seminerler ne zaman yapılacak ve uzaktan mı olacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#SeminerlerSeminerler ne zaman yapılacak sorusu, birçok vatandaş bakanlığın belirlediği bu tarihi merak eden birçok kişinin araştırdığı konu olmaya başladı. Peki, öğretmenler ne zaman seminer yapacak? İşte, seminerler hakkında detaylı bilgiler
#Seminerler Ne ZamanDijital dünyadaki gelişmeler elbette insanoğlunun tahmin etmeyeceği şekilde hızla devam ediyor. İnsanlık amaçsız bir şekilde keşfetmiş olduğu dijital mecralara karşı öngörüsüz bir şekilde hem şaşkınlık, hayranlık ve bir çok düşünsel kargaşayla yaklaşıyor. Bu bağlamda dijital mecraların üretmiş olduğu kasıtlı ve kasıtlı olmayan örtük içerik sunumları insan davranışları üzerinde özellikle de çocuklar üzerinde travmatik sonuçlar oluşturabiliyor.
#Konuk Yazar15 günlük tatil arasından sonra 3 Şubat Pazartesi günü okullarda ikinci dönem başladı. Birinci yarıyılın son haftası da karne haftası olarak adlandırıldığı için, sınavlar çoktan bitmiş ve öğrenciler genelde akademik ortamdan kopmuş oluyorlar. Neredeyse bir aya yakın bir zamanı kapsayan tatil havası, neredeyse topyekün okul olarak, idareci, öğretmen ve öğrenciler akademik ortama ara veriyorlar ve yeniden, tabiri caizse kaldığı yerden veya silbaştan bir daha başlayacak.
#Konuk YazarHayatını dönüştüren, kendinden çoğalıp etrafına ilham olan, arkeoloji, sanat, sanat tarihi, moda gibi bir çok konuyu derinlemesine inceleyip 10 kitap çıkaran; kalitesiyle, duruşuyla, zekası ve samimiyeti ile İzmir’in örnek yazarlarından olan Raşel Rakella Asal ile Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bir araya geldik. Ben okudum size de tavsiye ederim: Kitapları o kadar dolu ki bitirdiğinizde bir çok kitabı bitirmiş gibi oluyorsunuz. Modadan sanata tadı damağınızda kalacak bir röportaj, keyifli okumalar…
#Sponsorlu İçerikHayatını dönüştüren, kendinden çoğalıp etrafına ilham olan, arkeoloji, sanat, sanat tarihi, moda gibi bir çok konuyu derinlemesine inceleyip 10 kitap çıkaran; kalitesiyle, duruşuyla, zekası ve samimiyeti ile İzmir’in örnek yazarlarından olan Raşel Rakella Asal ile Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bir araya geldik. Ben okudum size de tavsiye ederim: Kitapları o kadar dolu ki bitirdiğinizde bir çok kitabı bitirmiş gibi oluyorsunuz. Modadan sanata tadı damağınızda kalacak bir röportaj, keyifli okumalar…
#1Dünya hızla değişiyor ve bu değişim her yeni nesille birlikte etik algılarımızı, değer yargılarımızı ve bilginin anlamını yeniden şekillendiriyor. Ben 70’li yıllarda başladım ilkokula. Benim neslim için bilgiye erişim, emek ve çaba gerektiren bir yolculuktu. Bilgi, sadece bir araç değil, aynı zamanda bir güç ve anlam kaynağıydı. Bu yüzden bizler okul hayatımızı anlatırken öğretmenlere büyük anlam yükleriz. Hepimizin hayatında “hayatımı değiştirdi” dediğimiz bir öğretmen vardır. Bilginin peşinden koşmak, bizim nesil için bir öğrenme süreciydi. Araştırmalar yapmak, kütüphaneleri ziyaret etmek ve sayfalarca not almak, sadece bilgiye ulaşmanın değil, aynı zamanda özdenetimi geliştirmenin de bir yoluydu. Kopya çekmek, etik bir ihlal olarak görülürdü ve suçluluk duygusu uyandırırdı; çünkü çaba sarf etmeden bir sonuç elde etmek, ahlaki bir eksiklik olarak algılanırdı.
#Konuk YazarKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#Sponsorlu İçerikKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#1İlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Bakan Tekin, "9 Eylül'de okullar açılacak, erteleme gündemde yok" dedi. "Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak" sorusuna yanıt veren Bakan Tekin, "Bir yönetmelik değişikliği yaptık. Yönetmelikte yüzde 100 mülakat notuyla yapılan atamayı yüzde 50’ye indirdik. Düzenleme ile ilgili olarak bazı siyasetçiler ve sendikalar yargıya taşıdılar. Eğer bu davalar olmasaydı geçtiğimiz hafta itibarıyla geçtiğimiz hafta itibarıyla mülakatlarımızı açıklayıp atama takvimini ilan etmiş olacaktık" ifadelerini kullandı.
#Yusuf TekinMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Bakan Tekin, "9 Eylül'de okullar açılacak, erteleme gündemde yok" dedi. "Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak" sorusuna yanıt veren Bakan Tekin, "Bir yönetmelik değişikliği yaptık. Yönetmelikte yüzde 100 mülakat notuyla yapılan atamayı yüzde 50’ye indirdik. Düzenleme ile ilgili olarak bazı siyasetçiler ve sendikalar yargıya taşıdılar. Eğer bu davalar olmasaydı geçtiğimiz hafta itibarıyla geçtiğimiz hafta itibarıyla mülakatlarımızı açıklayıp atama takvimini ilan etmiş olacaktık" ifadelerini kullandı.
#Milli Eğitim BakanlığıLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtlayan Ünsal, “Liselerle ilgili ön yargı taşımasınlar. Bir lisenin puanı veya yüzdelik dilimi yüksekse o lise daha iyidir, puanı biraz daha düşük olanın daha kötüdür şeklinde bir algı doğru değildir. Puan veya yüzdelik dilim üzerinden bir algı ile tercih yapmak çok doğru olmayabilir” dedi.
#Salim ÜnsalLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtlayan Ünsal, “Liselerle ilgili ön yargı taşımasınlar. Bir lisenin puanı veya yüzdelik dilimi yüksekse o lise daha iyidir, puanı biraz daha düşük olanın daha kötüdür şeklinde bir algı doğru değildir. Puan veya yüzdelik dilim üzerinden bir algı ile tercih yapmak çok doğru olmayabilir” dedi.
#Salim ÜnsalLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtlayan Ünsal, “Liselerle ilgili ön yargı taşımasınlar. Bir lisenin puanı veya yüzdelik dilimi yüksekse o lise daha iyidir, puanı biraz daha düşük olanın daha kötüdür şeklinde bir algı doğru değildir. Puan veya yüzdelik dilim üzerinden bir algı ile tercih yapmak çok doğru olmayabilir” dedi.
#Eğitim Uzmanı Salim Ünsal1967 yılında Vehbi Koç, sadece bir vakıf kurmadı; aynı zamanda geleceğe ışık tutan bir hikayenin ilk satırlarını yazdı. Türk Eğitim Vakfı (TEV), o günden bu yana on binlerce gencin hayatına dokundu, onların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oldu.
#12023’ün teknoloji alanında hızla büyüyen girişimcilik ekosistemi için zorlayıcı ama fırsatları da beraberinde getiren bir yıl olduğunu belirten İstanbul Bilgi Üniversitesi Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Çağla Gül Şenkardeş, aynı yılda yeni kurulan işletmelerin aldığı yatırımların son 5 yılın en düşük seviyesine düştüğünü, bu düşüşe rağmen 100 yeni girişim Unicorn, yani 1 milyar Doların üzerinde yatırım aldığını söyledi.
#1Yapay zeka, dijital ortamda algoritmik bir düzen içerisinde bilgisayar sistemlerinin insan benzeri zekaya sahip olma yeteneğini geliştirmek için kullanılan bir teknoloji. Söz konusu yapay zeka ile insan düşünce sistemine benzer taklit etme şeklinde kendini gösterirken; Makinelerin öğrenme, problem çözme ve karar verme yeteneklerini geliştirmek için algoritmalar ve veri kullanarak daha önceden sahada varolan bilgi ve verileri işleme şeklinde çalışır.
#Konuk YazarOğlak burcunda yılın ilk yeniayı meydana geliyor. Güzel etkilere sahip yeniayda hayatımıza yeni hedefler, yeni kurallar, yeni amaçlar belirlerken tüm bunları özgürlük alanları açıp kendi kendimize yapacağız. Aslanlar sürprizli iş teklifleri alırken Balıklar dostlarıyla para kazanabilecekleri fırsatları değerlendirecek. Boğalar eğitim, Yengeçlerse ilişkiler alanında yeni adımlara hazır olsun.
#AstrolojiBatı Trakya Türkleri’nin davasını uzun yıllar savunan ve bu konuda onlarca kitap yazan, yüzlerce konferans veren efsane Başkan Özkan Hüseyin, Batı Trakya’ya dair yazdığı makalelerden ve verdiği haberlerin ardından, kurucusu ve yöneticisi olduğu BATTAM adlı derneğin, ilgi alanına giren bir kısım çalışmaları-araştırmaları kitaplaştırdı. Uluslararası camia tarafından üç ödülle taltif edilen Hüseyin, ‘Dünya Kültürüne Üstün Hizmet Madalyası’, ‘Türk Dünyasına Üstün Hizmet Altın Madalyası’ ve ‘Uluslararası 9. Altın Saat Kulesi Ödülü’nün sahip oldu.
#Özkan Hüseyin