Ev yapımı, oldukça ekonomik şerbetli bir tatlı olan şekerpare, özellikle ramazan ayında iftar sofralarının aranan lezzetlerinden biridir. Bu tatlının sırrı ise şerbetinin iyi çekebilmesi için sıcaklığının tam kıvamında olmasında saklıdır. Şimdi sizinle hünerlerinizi konuşturabileceğiniz şekerpare yapımının detaylarını paylaşıyoruz.
#Şekerpare Nasıl Yapılır?MasterChef şekerpare tarifi irmikli ve irmiksiz seçenekleriyle yarışmacılar tarafından hazırlanırken, izleyicilerden de ilgi gördü. Tatlı hazırlıklarında olanlar kıyır kıyır şekerpare malzemeleri ve yapımı araştırmalarına hız kazandırdı. Peki, pastane usulü şekerpare tatlısı nasıl yapılır? İşte, ağızda dağılan şekerpare yapımı...
#ŞekerpareHamur tatlılarının olmazsa olmazlarındandır şerbet. Temeli su, şeker ve limon suyu olsa da yapılışında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunur. Özellikle şerbetin şekerlenmemesi ve tatlıyı çok fazla yumuşatmaması için bu püf noktalarına dikkat edilmelidir. İşte tüm incelikleriyle şerbet yapımı…
#Şerbet Nasıl YapılırRamazan ayının sonlarına yaklaşırken sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler iftar menülerini özenle oluşturmaya devam ediyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 11 Mayıs Salı, Ramazan'ın 29. günü için iftar menüsü...
#İftar MenüsüRamazan Bayramı’nın olmazsa olmazı tatlılar… Bir ay boyunca uzun açlık sürelerinin ardından mideye ani yüklenmelerin önemsenmediği bayram günlerinde tatlılar da şekerli-şerbetli denilmeden, porsiyonuna dikkat edilmeden dilediğince tüketilebiliyor. Hele bir de pandemi sürecinin yol açtığı stres, endişe ve kaygı tatlı tüketiminde hepten ipin ucunun kaçmasına yol açabiliyor. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Roksi Menase, pandeminin gölgesinde bayramda tatlı tüketiminin 8 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, bir de evde hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tatlı tarifi verdi.
#BeslenmeArda'nın Ramazan Mutfağı programının 8 Mayıs 2019 Çarşamba günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de şekerpare tatlısı oldu. Ünlü şef Arda Türkmen, Hindistan cevizli şekerparenin malzemeleri, tarifi ve püf noktalarını verdi. Peki şekerpare nasıl yapılır? İşte Arda’nın Mutfağı Hindistan cevizli şekerpare tarifi
#Şekerpare Nasıl YapılırDudove tatlısı şerbetli tatlı severlerin karşı koyamayacağı bir lezzet. Yılların şekerpare tatlısı, Boşnak eli değmiş hali ile tekrar karşımızda. Dolayısıyla şekerpare sevenler dudove tatlısına hayran kalacak. Peki dudove tatlısı nasıl yapılır? Dudove tatlısı nasıl pişirilir? Dudove tatlısını yaparken nelere dikkat edilmeli? Dudove tatlısının çok kolay olan yapımı bütün ince noktaları ile burada…
#Dudove TatlısıÖzellikle bayram sofralarının vazgeçilmezi olan şekerpare, büyük küçük herkesin severek tükettiği geleneksel bir Türk tatlısı. Marketlerde hazır olarak da satılan şekerpare tatlısını evdeki malzemelerle kolayca yapabilir, misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Peki şekerpare nasıl yapılır? İşte ilk kez deneyecekler için pratik şekerpare tarifi!
#ŞekerpareTürk geleneksel tatlıları içerisinde başı çeken şekerpare, her bayram olduğu gibi bu yıl da bayram sofralarını şenlendirecek. İrmik ile kıvam alıp kıtırlaşan, kıvamında yapılan şerbetiyle lezzetini katlayan şekerparenin irmiksiz tarifini de derledik. İşte irmikli- irmiksiz şekerpare tarifi ve püf noktası!
#Şekerpareİftar öncesi 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünen hanımlar örnek menüleri araştırıyor. Çorba, ana yemek, pilav, salata ve tatlı tariflerinden oluşan iftar menüsünü tarifleriyle derledik. Sizler de dilerseniz örnek menülerden dilerseniz de Ramazan sayfamızdan tariflere bakarak kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte, Domates çorbası, sebzeli bulgur pilavı, semizotu salatası ve şekerpare tatlısı tarifinden oluşan iftar menüsü!
#İftar MenüsüŞekerpare, şerbetli tatlıların en çok sevilen ve tercih edilen tatlılardan biri. Temel malzemesi irmiğin etkisiyle ağızda dağılan, tatlı krizlerini bir çırpıda sonlandıran şekerpare, fındık, fıstık veya cevizle süslenerek adeta bir görsel şölen yaşatıyor. Peki, geleneksel tatlıların baş tacı şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare tarifi ve püf noktası detayda!
#ŞekerpareBaklavaların bazılarının fruktoz şekeriyle yapıldığını biliyor musunuz? Baklavanın içine şekerden daha ucuz olan fruktoz koyarak maliyeti düşürüyorlar. Üstüne de tereyağı “aromasını” basıyorlar. Sonuç olarak kan şekeriniz yükseliyor, insülin üretiminiz patlıyor ve karaciğeriniz yağlanıyor...
#Kelebek