Havaların soğuması ile, grip, nezle, soğuk algınlığı ve halsizlik baş göstermeye başladı. Kendimizi bu halsizlik ve virüslere karşı korumak için beslenmemize daha fazla özen göstermemiz gerekiyor. Vitamin ve mineraller açısından zengin, antibiyotik etkili bazı besinler ile hazırlayacağınız yemekler vücut direncinizi korurken, bağışıklık sisteminizin de iyileşmesine yardımcı olabilir. İşte kışın yemek menülerinize dahil edebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli tarifler.
#Sponsorlu İçerik"Sana bir çorba yapayım, sıcak sıcak iyi gelir..." Hangimiz özellikle kış aylarında hasta olduğumuzda bu sözü duymadık ki? Peki sıcak bir çorba içmek özellikle grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıkları atlatmakta gerçekten işimize yarıyor mu? Çok sık tüketilen tavuk suyu, mercimek, tarhana gibi çorbalar iyileşmemize yardımcı oluyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkAmerika Birleşik Devletleri Harvard Üniversitesi ve Danimarka Copenhagen Üniversitesinde yapılan bir araştırma, aromalı, gazlı alkolsüz içeceklerin aşırı tüketiminin testislerin çalışmasını bozarak üreme sağlığını ciddi derecede tehdit ettiğini ortaya koydu. Yaş ortalaması 19 olan 3000 erkek üzerinde yapılan çalışmaya göre bu ürünler sperm sayısında, hareketinde ve morfolojisinde anlamlı düşüş yapmakta.
#Üreme SağlığıVücudun alması gereken karbonhidrat miktarı yaş, boy, kilo ve fiziksel aktivite gibi özelliklerine göre değişebiliyor. Tahıllar, kurubaklagiller, süt ve süt ürünleri, meyve ve sebzelerin kompleks karbonhidrat grubunda olup, enerji ihtiyacının yüzde 50-60’ını oluşturduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, tatlı krizini önlemenin yollarını anlattı.
#Tatlı KriziŞekerin ne kadar faydasız bir şey olduğunu artık herkes anlamış durumda fakat yılların verdiği bir alışkanlık var. İnsanlar şeker tüketimi azaltmak için elinden geleni yapmaya çalışıyor fakat zorlandıkları ortada. Bu yüzden biz size 14 günlük bir detoks planı çıkardık, hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak rahatladığınızı hissedeceksiniz.
#DetoxİÇ Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Kayseri’de katıldığı Kitap Fuarı’nda 'En sağlıklı et pastırmadır. Pastırma ve sucuk doğal olarak yapıldığı zaman çok önemlidir. Pastırma çiğ olarak bol tüketilebilir" dedi. Meyve sularını içmeme önerisinde bulunan Prof.Dr. Karatay, ''Meyve suları artık çok değişti. Vücuda sıvı şeker olarak giriyor. Yasaklanması gerekir diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.
#KayseriYaz, bütün güzellikleriyle beraber bazı sağlık sorunlarını da hayatımıza sokuyor. Havuzda, plajda saçlarımızın yeşilleşmesi, tatilde alınan fazla kilolar yine bir derece... Bunun bir de güneş çarpması, gıda zehirlenmesi, hatta kalp krizi ve cilt kanseri riski var. Yazarımız Dr. Mehmet Öz’den, sıcaklarda sağlıklı beslenmeden doğru güneşlenmeye, tatile çıkmadan bir önceki hafta yapmamız gerekenlerden tatilde partiye nasıl hazırlanacağımıza dair tavsiyelerini aldık. Doktorun bize yaz hediyesiyse sezonu formda geçirmek isteyenlere: ‘6 Gün Yap, 1 Gün Dinlen’ diyeti.
#Mehmet ÖzSağlıklı diye kepek ekmeği ve bal yiyenlere kötü haber Prof. Dr. Canan Karatay'dan geldi. Karatay'a göre kepek ekmeğinin normal ekmekten farkı yok. Bal ise "sıvı şeker" olduğu için tüketilmemeli. Obezite ve hastalık riskini azaltmak için az yemek şart.
#Canan KaratayKan şekerini yükseltmek için oluşturduğumuz bağımlılık tatlı şeyler istememize mi sebep oluyor? Şeker türleri neler? Tatlı bir şeyler atıştırmak istememizin sebebi nedir? Sorularınızın cevabı haberimizde..
#Tatlı Bir Şeyler Atıştırmayı İstememizin Sebebi Nedir?Tatil sezonu için tasarlanmış bu basit planı takip ederek seyahatlerinizden kilo almadan dönebilirsiniz. Bu yeme stratejileri vücudunuzu yağın zararlı etkilerini yavaşlatmaya ve şeker emilimini durdurmaya hazırlıyor. Ama planda küçük bir kaçamak kısmı da var!
#TatilYapay tatlandırıcıların bağırsak iç dengesini koruyan ve sağlığımız için çok önemli olan biyolojik doğal mikrobik florayı etkilediğini gösteren çalışmalar var.Yapay tatlandırıcıların bağırsak iç dengesini koruyan ve sağlığımız için çok önemli olan biyolojik doğal mikrobik florayı etkilediğini gösteren çalışmalar var. Dahası şekere karşı toleransı azalttığını, yani bizi bir anlamda “şeker hastalığına giden bir yolculuğa” çıkarabileceğini gösteren işaretlere rastlandı.