İskender Giray’ın kısa sürede Kadıköy’ün sembolleri arasına girmiş olan heykeli ‘Ekmekçi Berkin’i Arıyor’ dördüncü kez saldırıya uğradı. Heykele “geçmiş olsun” demek için Giray’ın Moda’daki atölyesine uğradık, kendisini yakalamışken de biraz vaktini aldık.
#Ekmekçi Berkin’İ ArıyorOSMANLI İmparatorluğu döneminde birçok padişah yetiştirdiği için ‘Şehzadeler Şehri’ olarak anılan Amasya’da Yalıboyu Evleri önünde Yeşilırmak kenarına belediye tarafından konulan selfie (özçekim) çeken şehzade heykeli üst üste ‘saldırılara’ uğramış, telefonu ve kılıcı kırılmıştı.
#AmasyaOsmanlı İmparatorluğu döneminde birçok padişah yetiştirdiği için ‘Şehzadeler Şehri’ olarak anılan Amasya Belediyesi’nce Yeşilırmak kenarına önceki gün yerleştirilen, bir elinde kılıç, diğerinde cep telefonu ile ‘selfie’ (özçekim) çeken Osmanlı şehzadesi heykeline, ikinci bir saldırı yapıldı.
#AmasyaAmasya Belediyesi tarafından Yeşilırmak kenarına konulan ve tartışma yaratan 'Selfie çeken şehzade' heykelinin başına gelmeyen kalmadı. Vatandaşların ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği heykelin önceki gün cep telefonu, bugün ise kılıcı kırıldı. Heykel, polis tarafından koruma altına alındı.
#AmasyaAmasya Belediyesi tarafındanYeşilırmak kenarına konulan ve tartışma yaratan 'Selfie çeken şehzade'heykelinin başına gelmeyen kalmadı. Vatandaşların ve turistlerin yoğunilgi gösterdiği heykelin önceki gün cep telefonu, bugün ise kılıcıkırıldı. Heykel, polis tarafından koruma altına alındı.
#AmasyaAMASYA Belediyesi, Yeşilırmak kenarına bir elinde kılıç, diğerinde cep telefonu ile 'Selfie' yapan şehzade heykeli dikti. Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, büyük ilgi gören heykelin herhangi bir şehzadeye ait olmadığını söyledi.Osmanlı İmparatorluğu döneminde birçok padişah yetiştiren 'Şehzadeler Şehri' olarak anılan Amasya'da Yalıboyu Evleri önünde Yeşilırmak kenarına belediye tarafından bugün bir şehzade heykeli konuldu. Herkesin dikkatini çeken, sol eli kılıcında, havaya kaldırdığı diğer elinde cep telefonu ile selfie çeken şehzade, ilgi odağı oldu. Bugün belediye ekipleri tarafından Yalıboyu Evleri önüne konulan heykel bir anda ilgi çekti. Selfie yapan şehzade heykeli ile fotoğraf çekinmek isteyenlerr sıraya girdi. Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, heykellerle ilgili daha sonra bir tören yapılacağını belirterek, "Bu heykel herhangi bir şehzadeye ait değil. Tamamen görsel amaçla yaptırdık. İnsanların ilgisini çekeceğini düşündük. Çelik konstrüksiyon ile yapılan bu heykel Yeşilırmak kenarına da renk kattı" dedi.CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Twitter hesabından "Hükümetimizin Amasya'ya yaptığı yeni yatırım; selfie yapan şehzade.Şaka değil. İlber Hoca'nın yorumlarını duyar gibiyim" tweet'ini yazdı.
#ŞehzadeAmasya Belediyesi, Yeşilırmak kenarına bir elinde kılıç, diğerinde cep telefonu ile 'Selfie' yapan şehzade heykeli dikti. Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, büyük ilgi gören heykelin herhangi bir şehzadeye ait olmadığını söyledi. Görüntünün sosyal medyada yayılmasıyla, vatandaşlar ve gazeteciler, olay yerine akın etti.
#HeykelBu hafta sizleri her saat yoğunluk yaşanan, korunmuş eski kale bölgesi, her yerinden denize girebileceğiniz plajları ile dünyanın her yerinden turisti kendine çeken Rodos Adası’na götürüyoruz. Osmanlı dönemi izlerini de taşıyan adada, adeta film platosunu andıran eski şehir bölgesindeki sokaklarda iki gün gezseniz sıkılmazsınız.
#Uğur ÇelikkolBaşlıksızİstanbul’un tepeleri sayılırken en son onun adı akla gelir. Cerrahpaşa’nın, şehrin yıldızlarından biri olmak için çok sebebi var ama hak ettiği ilgiyi pek görmüyor. “Cerrahpaşa’ya neden gidilir” sorusunun yanıtını semti keşfettikten sonra siz verin ama bana kalırsa cevap net: Her adımda kendinizi tarihin farklı bir sayfasının içinde bulacağınız sürprizlerle karşılaşmak için…
#HürriyetYedi tepeli şehrin ikinci tepesi Çemberlitaş... Suriçi dendiğinde akla düşen ilk yerlerden biri semtle aynı adı taşıyan anıt. Bugün İstanbul diye bir yer varsa; yanından çokça turistin geçtiği bu alan, şehrin var edeni. Bu semti gezerken mola durakları Bizans’tan Osmanlı’ya, oradan Cumhuriyet’e uzanıyor...
#HürriyetOrtaçağın dünyasında ister İslam ister Endülüs ve Avrupa olsun İbn-i Sina veya Batı telaffuzuyla Avicenna, filozofların ‘meliki’ yani ‘prensi’ olarak bilinir. İran’da, Orta Asya’da hükümdarların ilmi ve felsefi anlamda takdirini hatta hayranlığını kazandığı gibi, hazık bir hekim olarak tedavileriyle de tanındı.
#YAZAR