Şarküteri haberleri sayfasında Şarküteri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1736 Şarküteri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tatlı telaşın başladığı o son haftaya geldik... Yeni yıla sayılı günler kala herkesin programı yavaştan şekillenir, hediyeler alınır, keyifli ama yorucu bir sofra alışverişi maratonu başlar... Peki, peyniri, mezesi, şarküterisi, ekmeği derken eksikleri nereden tamamlamalı? Yorulmadan, nokta atışı iyi bir alışveriş için jürimizin favorilerini kaçırmayın!
#YeniyılPandeminin hayatımıza kattığı zorunlu değişikliklerden birisi de paket kahvaltı oldu. Malum her yer kapalı. Pazar kahvaltıları ‘out’ evde kahvaltılar ‘in’ artık. Eskiden hamburgerciyi, pizzacıyı, kebapçıyı arar sipariş verirken, şimdi şarküteriyi arayıp eve, iş yerine kahvaltı söyler olduk. Yemek istediğiniz ürünleri söylüyorsunuz onlar kaç kişilikse paket yapıp hazırlıyorlar. İsterseniz gel-al ya da paket servisle size ulaştırıyorlar. Özellikle sahur vakti tam bir ‘kurtarıcı’ oluyor. Harika bir fikir bu. Üstelik ürünler ertesi güne de kalmıyor, buzdolabına streçleyip kopmakla da uğraşmıyorsunuz. Bu işi güzel yapan 3 kahvaltıcıyı size öneriyorum.
#GurmeÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1 Ocak 2019 itibarıyla başlayacak plastik alışveriş poşetlerinin ücretli olarak temin edilmesine ilişkin uygulamanın usul ve esaslarını açıkladı. Kurum, aralarında meyve, kargo ve kuru temizleme poşetlerinin yer aldığı bazı poşet gruplarının ücretlendirmeye tabi olmayacağını duyurdu.
#Poşetİzmir'in Konak ilçesinde bir şarküteriye giren 4 hırsız, para, sucuk ve gerçek sandıkları maket pastırmaları çaldı. İş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarında, şüphelilerden birinin kasadan çaldığı parayı arkadaşlarından gizli iç çamaşırına sakladığı görüldü.
#ŞarküteriTürkiye’de şarküteri pazarının yıllık büyüme hızının yüzde 5-6 aralığında olduğunu ifade eden Namet Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar, büyümenin ise ağırlık olarak düşük gramajlı ambalajlı ürünlerden geldiğini söyledi. Kayar, “Dilimli ürün pazarı ilk girdiğimizde yüzde 10’lardaydı, şu anda yüzde 50’lere geldi” diye konuştu.
#ŞarküteriBiz öyle bir kruvasan, iki meyveyle geçiştiremeyiz. Türk halkı için kahvaltının farklı bir yeri var: Çeşit çeşit peynir olacak; zeytinler, salamlar, pastırmalar, sucuklar sofrayı süsleyecek. Hatta öğle ve akşam bile... Peki, en lezizlerini nereden alacağız?
#ŞarküteriNamet, Yörsan, Kemal Kükrer gibi Türkiye’nin gıdada önde gelen gıda markaları ile yabancıların yaptığı ortaklıklara bir yenisi eklenmek üzere. Türkiye’nin en eski markalarından olan ve 1923 yılında kurulan Kayserili Şahin Sucuk’a Körfez bölgesinden yabancı ortak geliyor.
#KayseriSahuru dengeli bir beslenme düzeniyle geçirmek hem sağlığımızı korumak hem de oruç ibadetini daha rahat yerine getirebilmek açısından büyük önem taşır. Yazarlarımız doktor Ayça Kaya ideal sahur tabağını yazdı; diyetisyen Berrin Yiğit ise hem sahurda yapılmaması gerekenleri hem de enerjik ve zinde bir oruç için sağlıklı ve pratik tariflerini...
#SahurYıllar süren boşanma davası dillere düşen, bir zamanlar büyük bir aşkla sevdiği adama düşman kesilen güzel yıldız davanın başladığı 2016’dan bu yana ruhsal olarak çok yıpratıcı süreçlerden geçmişti.
#Angelina JolieKebapçıları, kokoreççileri, balıkçıları, pastaneleriyle Kadıköy her zaman lezzet sevenlerin uğrak yerlerinden oldu. Artık sandviç için de Kadıköy’de özel adresler var. İsterseniz sabah kahvaltısında veya film çıkışında, kahve yanında ya da sebepsiz... Yolunuz Kadıköy’e düştüğünde ekmekleri ayrı, içleri ayrı lezzetli sandviçlerle gurme bir deneyim yaşayabilirsiniz.
#Burçin ÖztınazLavaş mütevazı görünür ama lezzetlidir; narin dursa da doyurucudur. Bu yassı ekmek, aslında ekmekten çok daha fazlasıdır. Az malzemeyle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lavaşı sahur için kahvaltı tostu ya da pizza, iftar için Kayseri yağlaması ya da lazanya hatta çayın yanına tatlı yapmak için bile kullanabilirsiniz.
#Gülay Barbaros AltanSevdiklerimizle buluştuğumuz iftarlar, sadece bir yemek masası değil, aynı zamanda özenle seçilmiş tatların, geleneksel lezzetlerin ve ramazana özgü ikramların sunulduğu özel sofralar. Bu ayın ruhuna uygun hazırlıklar yapanlara fikir vermesi için jürimizden kendi ramazan alışverişi adreslerini istedik. Peynir-zeytinden pastırmaya, bakliyata sofranıza tat katacak bol önerili bir liste hazırladık.
#◊Pınar Tahirlerİtalya'nın Parma kenti yakınlarında bir helikopterin düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında iki pilotun yanı sıra iş insanı Lorenzo Rovagnati'nin olduğu belirlendi. Kazanın pilotaj hatası ya da mekanik arıza kaynaklı olabileceği kaydedildi.
#İtalyaSucuk denince aklınıza karlı havada, mangalda çıtırdamış ve ekmek arası mı gelir, yoksa tavada kendi yağında usul usul pişmişine ekmek banmak mı? Farklı bölgelerde, geleneksel yöntemlerle üretilen sucuklarımız damakları mest ediyor, aş erdiriyor. Türkiye’nin en iyi sucuklarını jürimize sorduk, çiğiyle, pişmişiyle baharatlı, leziz bir liste hazırladık.
#SucukYeni yıl soframızda her zaman iddialı bir ana yemek ve bolca meze çeşitleri olur. Bu masalar bazen abartılı bulunsa da pek çoğumuz için gelecek yılı bereketle, neşeyle, birlikteliğin huzuruyla taçlandırma heyecanının sonucudur. Peki, bu ziyafetten kalanlar... Hiçbir ürünü israf etmeden ertesi gün ve sonra yapılacak hindili güveçten tavuklu pizzaya hem pratik hem çok nefis önerilerim var.
#GÜLAY BARBAROS ALTANÇin tuzu Pakistan’da yasaklandı, birçok ülkede kullanımı kısıtlandı, Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘en zararlı yiyecekler’ listesi içeriklerinde yer alıyor. Peki Çin tuzunu bu kadar sağlıksız hale getiren şey ne? Sağlığa ne gibi etkileri var ve en önemlisi Türkiye’de kullanımı ne durumda?
#Çin TuzuYazarlarımızın gündeminde okula giden çocuklarının beslenmesi var. Gizem ve Gülay kızlarının sağlıklı gelişimi için nelere dikkat ettiklerini paylaşırken beslenme uzmanı ve diyetisyen İrem Aksoy’a da beslenme çantası hazırlamanın altın kurallarını sordular.
#Gülay Barbaros AltanPikniklerin olmazsa olmazı, kahvaltının ve öğle yemeğinin kurtarıcısı, uzun yol seyahatlerinin pratik eşlikçisi... Taptaze ekmeği, arasına konan her malzemeyle daha da iştah açıcı olur. Yarın Dünya Sandviç Günü. Biz de bu vesileyle ‘içine sevgisini de katarak’ en doyurucu sandviçleri hazırlayan lezzet duraklarını uzman isimlerden oluşan jürimize sorduk.
#Sandviççi10 yıllık mutlu evliliklerini iki çocuklarıyla taçlandıran ünlü çift bir yandan da gösteri dünyasının en gizemli çiftlerinden biri olmayı sürdürüyor. Milyonlarca hayranı olan büyük yıldızlar özel hayatlarını sosyal medya hesaplarından her gün sergilerken onlar tam tersi bir yol seçmiş…
#Adam BrodyTemelde un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulama işlemini tasvir eden paneleme tekniği aslında sanıldığı kadar da zor değil. Ancak altın sarısı renginde, çıtır çıtır kızarmış şnitzeller veya balık filetoları hazırlamak için işin birkaç püf noktası var. Şef Altuğ Tezer’den bunları öğrendik.
#PaneOkullar açıldı, pek çok evde hızlı bir kahvaltının da pratik bir öğle yemeğinin de kurtarıcısı tostlar. İki dilim ekmeğin tereyağıyla çıtırdarken sıcaklığıyla erittiği peynirin üzerinde bol sucuklu mu istersiniz yoksa bazlama içinde şarküteri ürünlü mü? Tost dünyası hayal gücümüz kadar geniş. Ançüezli tereyağıyla yaptığım umami bombasını ya da bazlama arası beyazpeynirliyi de deneyin.
#TostFazla kırmızı et ve işlenmiş et tüketimin zararlı olduğunu çoğumuz biliyoruz ama yeni çalışma kırmızı ve işlenmiş etlerin Tip 2 diyabetle ilişkisini ortaya koydu. Et ağırlıklı beslenmenin zararlarını, ne kadar tüketilmesi gerektiğini uzmanlarla konuştuk.
#DiyabetSosis, salam ve biftek, pirzola severlere kötü haberimiz var. Fazla kırmızı et tüketiminin zararlı olduğunu çoğumuz biliyoruz ama yeni çalışma kırmızı ve işlenmiş etlerin Tip 2 diyabetle ilişkisini ortaya koydu. Aslında bu araştırma daha önceki araştırma bulgularına dayanıyor ancak bununla beraber et ağırlıklı beslenmenin diyabet riskini artırabileceğine dair giderek artan kanıtlara, iki yeni araştırma daha eklendi. Peki et tüketimi neden buna neden oluyor? Araştırmalar ne diyor?
#Sağlıklı Et