Güncelleme Tarihi:
GEZGİN, GURME, BESLENME UZMANI, TV PROGRAMCISI, BLOGGER VE KENT YAZARLARINDAN OLUŞAN BÜYÜK JÜRİ SEÇTİ
Mehmet Yaşin/ Gezgin, gurme
Figen Batur/ Gazeteci
Dilara Koçak/ Beslenme uzmanı
Salih Seçkin Sevinç/ harbiyiyorum.com kurucusu
Nilay Örnek/ Gazeteci
Müge Akgün/ Yeme- içme kültürü yazarı
Erdal İpekeşen/ DB Ankara temsilcisi
Aynur Tartan / TV programcısı, gazeteci
Senem Bal / İstanbul Life Genel yayın yönetmeni
Onur Aymete / Time Out İstanbul Editörü
SANTRAL ŞARKÜTERİ
AJDA PEKKAN MÜDAVİMİ
Türkiye’ye ithal edilen tüm şarküteri ürünleri mevcut. İki günde bir taze mozzarella peyniri geliyor. Çeşitli sosları da bulabileceğiniz mekânın Ajda Pekkan müdavimi. Pastırma 145, eski kaşar 49 TL.
Bebek (0212) 263 63 52
ANTRE GOURMET
PEYNİRİN HER ÇEŞİDİ
TUŞBA İSTANBUL
MEZELER DİYARI
1968’den beri kendi hazırladıkları soğuk mezelerle ünlüler. Ermeni zeytinyağlılarını bulabileceğiniz ender yerlerden. Günlük içliköfte de var. Pastırma 150, eski kaşar 59 TL.
Pangaltı, (0212) 247 13 42
NAMLI İSTANBUL
70 ÇEŞİT PEYNİR
İstanbul’da dört, Ankara’da bir şubesi var. Alışveriş yapabileceğiniz gibi, oturup kahvaltınızı da yapabilirsiniz. 70’e yakın peynir mevcut. Pastırma 138, eski kaşar 59 TL.
Karaköy, (0212) 293 68 80
TERECİ İZMİR
KAHVALTISI HARİKA
İzmir’de beş şubesi var. Aynur Tartan, “Kahvaltısı harika. Hele bir de günlerden pazarsa keyfi bir başka çıkıyor” diyor. Pastırma 80 - 120, eski kaşar 29-36.50 TL.
Alaybey, (0232) 365 43 37
HAYRULLAH KAYSERİ
82 YILLIK LEZZET
1934’ten beri sadece pastırma, sucuk, mantı ve yöresel peynirler satılıyor. Kayseri’ye gitmeye gerek yok, online sipariş verme imkânı da var. Pastırma kilosu 84-108, mantı 36 TL.
Melikgazi, (0352) 231 34 99
SÜTTE İSTANBUL
SOSİSTE İDDİALI
1918’den beri sosis çeşitlerinde iddialılar. Salih Seçkin Sevinç, “Yılların eskitemediği ve tüm şarküterilerin lezzet babası” diyor. Pastırma 120, eski kaşar 49 TL.
Kemerburgaz, (0212) 289 02 17
GARAGE İSTANBUL
LEZZET MERKEZİ
Mezeler kendi üretimleri. Müge Akgün, ”Günün her saati ulaşılabilen lezzet merkezi” diyor. Cem Yılmaz da alışverişini buradan yapıyor. Pastırma 140-160, eski kaşar 50-60 TL.
Etiler, (0212) 263 66 56
MANDIRA ANKARA
ET VE TAVUK DA VAR
Yöresel peynirler, zeytinyağlılar ve mezeler, et, tavuk ve helva satılıyor. Ankarada 10 şubesi var. Erdal İpekeşen, “Benim favorim Yıldız şubesi” diyor. Pastırma 120, eski kaşar 45 TL.
Yıldız, (0312) 438 77 39
ÇEMEN’S KAYSERİ
MUHTEŞEM ÜÇLÜ