Zatürre hastalığı akciğer dokusunun iltihaplanmasıyla görülür. Çocuklardaki zatürre de bu şekilde meydana gelir. Çocuklarda görülen zatürre bazı zamanlar bulaşıcı olabilmektedir. Zatürre hastalığının çocuklarda görülme nedeni bakteri ve virüslerdir. Çocukları zatürre hastalığından korumak için bu bahsedilen bakteri ve virüslere yakalanmamak gerekir. Çocuklarda zatürrenin neden olduğuna, belirtilerinin neler olduğuna, nasıl anlaşıldığına, ne iyi geldiğine ve bu hastalığın nasıl geçtiğine dair ayrıntıları derledik.
#ÇocukGünlük yaşamı önemli oranda tehdit eden ve rahatsız eden unsurlar içerisinde furonkül gelir. Önemli bir rahatsızlık olması ile beraber pek çok kişi bu hastalık hakkında bilgi almaya çalışıyor. Peki fronkül nedir, neden olur? Çıban nasıl tedavi edilir? Çıbana ne iyi gelir tüm detayları ile derledik.
#FronkülSağlık açısından yararlarından faydalanmak veya bedene detoks yapmak adına salatalık, elma, limon ve daha pek çok meyve, sebze gibi besinler severek tüketilmektedir. Fakat faydalar açısından çok fazla faydaya sahip olup, çok az tüketilen sebzeler içerisinde sarımsak yer almaktadır. Sağlık bakımından doğal mucize şeklinde nitelendirilen sarımsağın suyunun tüketilmesi, insan sağlığı açısından çok önemli yararlar sağlamaktadır. Peki sarımsak suyu nasıl yapılır ve ne işe yarar? Evde sarımsak suyu yapımı ve tarifi hakkında detayları derledik.
#Sarımsak SuyuSarımsak suyu farklı kullanım yöntemleri üzerinden değerlendirilen önemli doğal besin kaynakları içerisinde yer alır. Özellikle cilt, genel sağlık ya da saç ile beraber birçok değişik amaç altında değerlendirilmektedir. Peki, sarımsak suyu faydaları nelerdir, saça ve sakala nasıl uygulanır? Sarımsak suyu içmenin ve sürmenin cilde faydaları hakkında detayları derledik.
#Sarımsak SuyuSarımsak, kültür sebzeleri arasında önemli bir yeri bulunuyor. Kokusu ve tadı pek ilgi çekmese de hemen hemen bütün evlerde günlük kullanılan bir sebzedir. Filizlenen, yeşeren sarımsaklarınızı toprağa ekerek, yeni sarımsaklar elde edebilirsiniz. Sarımsak tohumu hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
İnsanlar arasında sıklıkla karşılaşılan bir sağlık sorunu olan kulak iltihabı, çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Kulağa su kaçmasının yanı sıra bakteri oluşumu bu sağlık problemlerinin başlıca nedenleri olarak sayılabilir. Kulak iltihabına ne iyi gelir, neden olur ve nasıl geçer gibi soruların cevaplarını bu yazımızda sizler için yanıtladık.
#Kulak İltihabı Neden OlurŞef restoranlarının alameti farikasıdır imza tabakları... 2007’de Avustralya’da açtığım ilk restoranım Efendy’den itibaren her menümde mutlaka yer bulan kadayıf karides, benim için böyledir. İlk kez ben yapmadım ama kendi yorumumla birleşen haliyle lezzetinin zirvesine çıkan bu yemeği tüm detaylarıyla yazdım bu hafta...
#Somer SivrioğluYeni yıl öncesi ‘erken kutlama partileri’ yapmayı severim. Birkaç hafta içinde birden çok davet için iyi bir planlama yapılmalıdır. Daha çok lokmalık atıştırmalıklarla hazırlanmış büyük tabaklar ve ince uzun bardakların içine yerleştirilmiş çubuk galetaların yanındaki rengârenk bandırmalıklar davetlilerin çok hoşuna gider.
#Gülay BARBAROS ALTANYeni yılı birlikte karşılamak istediğimiz pek çok kişi vardır ama herkesle aynı anda program yapmanın imkânsızlığını da göz ardı edemeyiz. Böyle geniş ve birbirinden farklı arkadaş grupları için yılbaşı öncesi dönemde ‘erken yeni yıl partileri’ düzenlemek âdettendir. Bir hafta iş arkadaşlarıyla, birkaç gün sonra mezun gruplarıyla ya da tüm kuzenler buluşarak yapılacak büyük partiler için evde hızlıca hazırlanacak leziz ve şık sofralarda hindi gibi alışılmış ve görkemli tabaklar değil, şaşırtıcı ve pratik lezzetler olur. Bu tarz sofralarda sizi bir şef edasıyla gururlandıracak harika tarifler aldık.
#Yazgı PatarYüzyıllardır her tabakta bir hikâye anlatıyor İtalyan yemekleri. Bu hikâyeler bazen bir avluda kurutulan makarnanın kokusunda, bazen de odun ateşinde ağır ağır pişen bir et yemeğinin sıcağında saklıdır. Bugün de sizi, sofraların kahramanı olan bir İtalyan klasiğiyle tanıştırmak istiyorum: Costine di manzo, yani dana kaburga.
#Danilo ZannaBana hangi malzeme olmadan yemek yapamazsın diye sorsalar çok büyük bir ihtimalle cevabım tuz olur. Doğru miktarda tuz, lezzeti yakalamanın en temel adımı. Aşçı olduktan sonra hayatıma ‘doğru zamanda tuzlama’ diye bir terim girdi. Yapacağım yemeğin ne olduğuna ve ihtiyacıma göre eğer tuz içine işlesin ve suyu çıksın istersem malzemeleri önce, eğer suyu çıkmasın, kendini salmasın istersem son anda tuzlarım. Aslında iyi yemek yapmanın neredeyse birinci kuralı ne zaman tuzlayacağını bilmek diyebiliriz.
#Didem ŞenolKarnabahar kış aylarnda sık tüketilen sebzelerden biri. Bu sağlığa faydalı sebzeyi mevsiminden daha uzun sürede tüketmek için turşusunu hazırlayabilirsiniz. Eğer denemek isterseniz, kütür kütür karnabahar turşusu tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Karnabahar TurşusuKariyer hayatımın en önemli yemeklerinden biri olan ördek pastilla ile ilgili anılarımı ve tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Değerli şef Greg Malouf’tan öğrendiğim, orijinali güvercinle yapılan bu Fas yemeği servis sırasında da görsel bir şölen sunuyor.
#Somer SivrioğluHazır yufkayla genelde börek yapsak da aslında yufkayı ana yemekten tatlıya birçok şekilde değerlendirebiliriz. 2 yufkayla yapacağınız kebap, geleneksel bademli perde pilavı ve helvalı rulo tariflerimi deneyin. Bu basit malzemenin lezzete olan katkısına inanamayacaksınız.
#YufkaKış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveSizi bilmem ama ben köşemi ve sizleri çok özledim. Yoğunluğum nedeniyle bir süredir ara verdiğim köşemde sene sonuna kadar ‘MasterChef’ eleme gecesinde çıkan tariflerimi ve bu tariflerin arkasındaki hikâyeleri yazacağım. Ocaktan sonra yine yemek kültürü, gastronomi seyahatleri ve gastronomi dünyası üzerine yazmaya vaktim olacak.
#The AliceÇorbalar soğuk havalarda sofraların gözdesi. Özellikle güçlü bir bağışıklık için en güzel besinlerden. Çeşit çeşit sebzelerle hazırlanan kış çorbası da bunlardan biri. Bizde tarifimizde Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı'nın kış çorbasının tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Kış Çorbası TarifiEv yapımı mantı tarifi MasterChef izleyicileri tarafından merak ediliyor. Dışarda satılan mantılar pratik olsa da, el açması mantı lezzeti bir başkadır. Yapımı gerçekten ustalık gerektiren Kayseri mantısı sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosuyla tadına doyulmaz bir hal alır. Peki, evde mantı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, ev yapımı mantı tarifi
#MantıTuzlama çorbası tarifi, MasterChef yeni bölümü ile izleyiciler tarafından merak ediliyor. Bir tür işkembe çorbası olan tuzlamanın farkı işkembenin biraz daha büyük doğranması. Ayrıca tuzlama çorbası içerisinde daha fazla işkembe bulunuyor. Bu lezzeti evinizde denemek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Tuzlama Çorbası TarifiBiryani tarifi, alışılmış lezzetlerinden dışında farklı şeyler arayanlar için nefis bir alternatif. Hindistan mutfağına ait olan bu lezzet, et veya balıkla hazırlanıyor. Bildiğimiz pilavlardan farklı olarak hazırlanan biryani, içerisindeki baharatlarla da lezzetini katlıyor. Sofranızda farklı bir lezzete yer vermek isterseniz, biryani tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Biryani Tarifi