GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 11. gün yemeği: Karides Sağnaki
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 11. gün yemeği: Karides Sağnaki

Ramazan Sofrası 11. gün yemeği: Karides Sağnaki

"Güzel bir deniz ürünü tarifi, Karides Sağnaki..."

Malzemeler:

200 gr. orta boy Karides

1 orta boy soğan

1 adet yeşil çarliston biber

1 adet kırmızı çarliston biber

1,5 kepçe ayçiçek ve eritilmiş tereyağı karışımı

Karabiber

Sarımsak suyu

Tuz

1 su bardağı domates suyu

Hazırlanışı:

Soğanımızı piyaz şeklinde doğruyoruz. Biberlerimizide ince ince doğruyoruz. Tavamıza 1,5 kepçe kadar ayçiçek yağı ile eritilmiş tereyağı karışımını döküyoruz. Soğanlarımızı tavamıza alarak kavuruyoruz. Diğer malzemelerimizi de ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.

Kavrulan malzemenin içine karideslerimizi atıyoruz ve karıştırıyoruz. Yeterli miktarda karabiber, tuz ve sarımsak suyu ekliyoruz. Biraz daha kavuruyoruz. Son olarak 1 su bardağı domates suyunu ekliyoruz. Yemeğimiz kaynayınca güvecimize alarak servis ediyoruz. Afiyet olsun...

False