Ramazan Sofrası 11.gün yemeği: Kalamar Tava

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 11.gün yemeği: Kalamar Tava
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2011 06:00

Çok sevilen tava tariflerimizden, Kalamar Tava...

Haberin Devamı

Malzemeler:

250 gr. Kalamar

Tuz

Un

Sıvı yağ

Sosu için;

4 dilim tost ekmeği

Süt

Krema

3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

Tuz

2 çay kaşığı sarımsak suyu

Hazırlanışı:

Tost ekmeklerinin köşelerini kesiyoruz ve dörde bölüyoruz. Bir kaseye parçaları ufalıyoruz. Üzerine kasenin alacağı kadar süt ilave ediyoruz. Üzerine krema ilave ediyoruz ve iyice ezerek karıştırıyoruz.

Kalamarlarımızın üzerine tuz atıyoruz. Kalamarlarımızın yumuşak ve lezzetli olması için tuzla iyice ovuyoruz. Ardından sosumuza 3 yemek kaşığı dövülmüş cevizi ilave ediyoruz. İçine 2 tutam tuz atıyoruz ve karıştırıyoruz. 2 çay kaşığı sarımsak suyunu ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Kalamarların duyunu sıkarak una atıyoruz. Unladıktan sonra fazla ununu alıyoruz. Ardından kalamarlarımızı fritöze atıyoruz. Rengi atana kadar kızartıyoruz. Kalamarları tabağımıza alıyoruz.

Sosuyla birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!