Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
250 gr. Kalamar
Tuz
Un
Sıvı yağ
Sosu için;
4 dilim tost ekmeği
Süt
Krema
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Tuz
2 çay kaşığı sarımsak suyu
Hazırlanışı:
Tost ekmeklerinin köşelerini kesiyoruz ve dörde bölüyoruz. Bir kaseye parçaları ufalıyoruz. Üzerine kasenin alacağı kadar süt ilave ediyoruz. Üzerine krema ilave ediyoruz ve iyice ezerek karıştırıyoruz.
Kalamarlarımızın üzerine tuz atıyoruz. Kalamarlarımızın yumuşak ve lezzetli olması için tuzla iyice ovuyoruz. Ardından sosumuza 3 yemek kaşığı dövülmüş cevizi ilave ediyoruz. İçine 2 tutam tuz atıyoruz ve karıştırıyoruz. 2 çay kaşığı sarımsak suyunu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Kalamarların duyunu sıkarak una atıyoruz. Unladıktan sonra fazla ununu alıyoruz. Ardından kalamarlarımızı fritöze atıyoruz. Rengi atana kadar kızartıyoruz. Kalamarları tabağımıza alıyoruz.
Sosuyla birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun...