Yazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizOrhan Gencebay hayat arkadaşı Sevim Emre’nin yaptığı yemeklere bayılıyor. Hatta çocukluğundan beri kendisine mezarlığı çağrıştıran kerevizi Emre’nin elinden defalarca yemiş. Orhan Baba hiç sevmediği baklayı da iki kez yemiş ama farkında olmadan... Üstelik kendisi nasıl bakla yediğini röportajımız sırasında Sevim Emre’nin itirafıyla öğrendi...
Endüstriyel dondurma şirketleri her ne kadar dondurmayı yaz kış yenen bir tatlı haline getirmeye çalışsa da, bizde dondurma satışları yazın patlıyor. Dondurma boğaz ağrısı yapar yargısı bir türlü değişmedi çünkü. Kabul etmek gerekir ki, insanın canı da dondurmayı buz gibi kış günlerinde değil, yazın bunaltan sıcaklarında çekiyor. Dondurmanın ilk olarak nerede ve kimler tarafından yapıldığı konusunda farklı bilgiler ve efsaneler var.
Eskiden en büyük şikáyetlerden biri, turistlere rezil olacağız korkusuyla yollardaki duraklama tesislerinin (bunlara dinlenme tesisi demek zordu) pisliğiydi. Ama artık bir turizm ülkesi haline gelen Türkiye'de karayollarındaki bu tesisler tüm işletmecilerin imrendiği mekánlara dönüştü.