GeriSeyahat En iyi 10 yol lokantası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En iyi 10 yol lokantası

En iyi 10 yol lokantası

Eskiden en büyük ÅŸikáyetlerden biri, turistlere rezil olacağız korkusuyla yollardaki duraklama tesislerinin (bunlara dinlenme tesisi demek zordu) pisliÄŸiydi. Ama artık bir turizm ülkesi haline gelen Türkiye'de karayollarındaki bu tesisler tüm iÅŸletmecilerin imrendiÄŸi mekánlara dönüştü.24 saat açık bu yerlerin çoÄŸunda yolcuların ihtiyaçlarını karşılayabileceÄŸi maÄŸazalar, tertemiz tuvaletler, çok zengin bir mönü var. Bazılarının spesiyaliteleri civar ÅŸehirlerden bile müşteri çekiyor. Ä°ÅŸte jürimizin belirlediÄŸi Türkiye'nin en iyi yol lokantaları...ÖRENAY (Manisa)Manisa kebabı meÅŸhurManisa-Akhisar yolunun altıncı kilometresinde. Åžaban ve Ercan Örenay kardeÅŸlere ait 500 kiÅŸilik tesiste lokanta, kafeterya ve çocuklar için eÄŸlence merkezi, akaryakıt istasyonu ve ayakkabı maÄŸazası var. Restoran Manisa kebabı ve kömür ateÅŸinde hazırlanan Ä°zmir usulü sandviçleriyle meÅŸhur. Izgara çeÅŸitleri 5 milyon, tatlılar 1.5-2 milyon, Ä°zmir sandviçleri 1.5 milyon lira. Bursa, Balıkesir, Ä°stanbul'a gidenler otomobilleriyle uÄŸruyor. 0236-237 74 45-46. www. oranay lycos.comVARAN BOLU (Bolu Dağı)Mevsiminde daÄŸ çileÄŸi satılıyorÃœnlü yolcu taşımacılığı firmasına ait Varan Konaklama Tesisleri A.Åž. tarafından iÅŸletiliyor. Bolu Dağı Bakacak mevkiinde. Tesis 1961'de kafeterya olarak kurulmuÅŸ, 1973'te bugünkü halini almış. 250 kiÅŸi kapasiteli. Restoran self servis. Cızbız Bar adında bir de fast-food bölümü var. Tesisin alakart bölümü sadece özel talep ve gruplara hizmet veriyor. Markette Abaza ve Çerkez peynirleri satılıyor. Mevsiminde daÄŸ çileÄŸi de müşterilerden ilgi görüyor. Mutfak, Abant sarma, Varan sarma ve döner gibi lezzetli yiyecekler de sunuyor. Et yemekleri 6-7 milyon arasında. 0380-546 60 03. www.varan.com.tr.YÖRSAN (Susurluk)Bayramda müşterisi katlanıyorBursa-Balıkesir arası 90. kilometrede, Susurluk çıkışında solda. Yörsan'da müşteri bütün yemekleri görüp seçiyor, istedikleri masasına getiriliyor. Mantı çeÅŸitleri, kaÅŸarlı domates çorbası, ayran ve pizzası meÅŸhur. 24 saat açık lokantada 600 kiÅŸi kapasiteli. Bayramlarda müşteri sayısı iki katına çıkıyor. Hem tur otobüsü hem de özel otomobille seyahat edenler Yörsan'a uÄŸruyor. Peynir, tatlı, dondurma, çiÄŸ börek paketle de satılıyor. Pizzalar 2 milyon 200 bin, domotes çorbası 1 milyon 200 bin, dondurma 1 milyon lira. 0266-865 35 80-865 30 02. www.yorsan.com.trAÄžAÇLI (Aksaray)Ãœrgüp yolcularının durağıAnkara-Adana asfaltı E-90 Karayolu NevÅŸehir kavÅŸağındaki tesis bir turizm yolu üzerinde. Orhan AÄŸaçlı'nın 1967'de kurduÄŸu tesiste 300 kiÅŸilik lokanta, 400 kiÅŸilik fast-food bölümü var. 24 saat açık tesisler turistlerin uÄŸrak yeri. Aksaray'dan da yemek için gelenler var. Lokantanın spesiyali AÄŸaçlı ve Ihlara mönü 5.5 milyon lira. Ayrıca çorba, ızgara, döner, dana ve kuzu haÅŸlama, sebzeli kebap, taze ve kuru fasulye, bamya, güveç ve biber dolma gibi zengin bir mönüsü var. 0382-215 24 00 (10 hat).ULUSOY (Bolu)Ä°stediÄŸini al, tart, ödeÃœnlü yolcu taşımacılığı firmasına ait tesis Bolu Dağı'nda, D-100 karayolunda Elmalı köyü mevkiinde. Biri açık büfe diÄŸeri self servis iki lokanta var. Akaryakıt istasyonu ve iki maÄŸaza var. Mutfakta ağırlıklı olarak Türk yemekleri piÅŸiyor. Fırında pide ve ızgaralar da var. Çorbalar 1 milyon 750- 2 milyon 250 bin lira arasında. TalaÅŸ böreÄŸi 2 milyon lira. SoÄŸuk büfede salata ve zeytinyaÄŸlılardan müşteriler istedikleri kadar alıp tarttırıyor ve parasını ödüyor. Ulusoy yolcuları dışında politikacı, üst düzey bürokrat ve sanatçıların da uÄŸradığı bir yer. Anadolu'ya turneye giden tiyatro grupları da burada duraklıyor. 0374-225 21 77-225 24 24.ÇAM (Susurluk)Yunanlı turislerin uÄŸrak yeriBalıkesir'in Susurluk ilçesinde, Bursa Yolu üzerindeki Çam Petrol Dinlenme Tesisleri özellikle Yunanlı turist gruplarının tercih ettikleri bir yer. 400 metrekarelik mekan 250 kiÅŸi kapasiteli. Et, sebze yemekleri, ızgara, çorba çeÅŸitleri, çiÄŸbörek ve gözleme yapılan mekan 24 saat hizmet veriyor. Etli yemekler 4 milyon 250 bin, sebze yemekleri 3 milyon, üç çiÄŸbörekten oluÅŸan porsiyon 2.5, hamburger 1.5 milyon lira. 266-865 31 33. NÄ°LERTUR (Akçam) Konya-AfyonAlabalık yiyebilirsinizDaha önce Akçam olarak bilinen tesisler artık Nilertur Dinlenme Tesisleri adını taşıyor. Sultandağı'nda Konya-Afyon Devlet Karayolu'nda 150'nci kilometrede. Tur acentelerinin anlaÅŸmalı çalıştığı Nilertur tesisleri 24 saat açık. Lokanta bin kiÅŸilik. Manav ve ÅŸarküteri de var. Çerkez tavuÄŸu 5, alabalık 7 milyon lira. Kavurma, köfte, tavuk sote 3 milyon 500 bin, etli ekmek 2.5, bıçak arası 2 milyon 750 bin lira. 272-696 47 72.SEBAT (Ä°zmir)Bahçesinde ÅŸelale bile varÄ°zmir-Balıkesir yolunda. AliaÄŸa Kayaalanı mevkiinde. Lokanta, cafe, fast food bölümleri var. Tesisin önünde yapay ÅŸelaler, büyük ve güzel bir bahçe var. Sulu yemekler ön planda. Sabahları açık büfe kahvaltı sunuluyor. Çöp ÅŸiÅŸ ilgi görüyor. Kendi araçlarıyla seyahat eden aileler ve tur acentalarının müşterileri uÄŸruyor. Sulu yemekler 2 milyon 500 bin ile 3 milyon 500 bin, ızgaralar 3.5 milyon ile 4.5 milyon arasında. 0232-621 33 11-12.MÄ°RKELAM (Åžanlıurfa)Otelli ve yüzme havuzlu tesisE-90 Karayolu üzerinde Gaziantep-Urfa yolunda 60. kilometrede, Köprübaşı mevkiinde. Restoran, yüzme havuzu, kafeterya ve kamping alanına sahip Mirkelam tesislerinin 36 yataklı bir oteli, bir de süiti var. Bir gecelik konaklama 15 milyon lira. Cami ve marketi de var. Restoranda sulu yemekler, kebap çeÅŸitleri, çiÄŸ köfte, içli köfte, lahmacun bulunuyor. Lahmacun 1 milyon, et yemekleri 4 milyon, ızgaralar 4 milyon, sulu yemekler 3 milyon lira. Yüzme havuzundan gece konaklayanların yanısıra yoldan geçen yolcular da yararlanabiliyor. Havuz 1.5 milyon lira. GAP ve Harran'a gezi düzenleyen tur otobüsleri müşterileri arasında. 0414-661 05 00.TURPET MELÄ°KGAZÄ° (Kayseri)Nemrut’tan dönenler uÄŸruyorTurgut Petrol AÅž'ye ait olan tesis Kayseri-Malatya yolunda 60. kilometrede, Pazarören mevkiinde. Lokanta, kafeterya ve market olarak hizmet veriyor. Bir de ocakbaşı var. Burada alabalık ve ızgara çeÅŸitleri hazırlanıyor. 24 saat açık. Bölgede baÅŸka tesis olmadığı için Malatya, Elazığ, Van, Bingöl, MaraÅŸ gibi kentlere giden araçların çoÄŸu ve Nemrut'tan Ãœrgüp'e geçen turist kafileleri de Turpet'e uÄŸruyor. Türk mutfağının her türlü sulu yemeÄŸini bulmak mümkün. Et yemekleri 4 milyon, balık çeÅŸitleri, 5 milyon, zeytinyaÄŸlılar 3 milyon lira. 352-522 51 10 (3). www.turpet.com.trEN Ä°YÄ° Ä°KÄ°NCÄ° 101. HÃœSREV Rize-Hopa karayolunun 20. kilometresinde Çayeli çıkışındaki ünlü kurufasulyeci. 464-532 70 37-532 81 88.2. Ä°KBAL Ankara-Konya karayolunun Kulu mevkiiinde ızgaralarıyla ünlü, turistlerin durağı lokanta. 332-657 62 24. 3. KÄ°RAZLIBAHÇE Konya-Afyon Karayolu 155. kilometre. Lokanta, market, butik var. DevekuÅŸu ızgarası meÅŸhur. 272-696 40 20.4. CAFER'Ä°N YERÄ° Bolu Dağı'nda, Bakacak Köyü'ndeki lokanta mangal keyfi yapmak isteyenlerin uÄŸrak yeri. 380-546 63 45.5. GÃœLERYÃœZ Çorum-Samsun Karayolu 5. kilometrede. Her türlü et yemeÄŸi dışında Adana kebap ve alabalık da var.6. Ä°PEKYOLU Aydın-Ä°zmir yolu Selçuk giriÅŸi. Yemekler dışında Ä°zmirli Hasan Usta'nın tatlıları satılıyor. 232-892 81 49.7. LALEZAR Edirne-KaraaÄŸaç yolunda Meriç Köprüsü’nden 100 metre ötede, saÄŸda. Köfteleri ve yazları yayın balığı meÅŸhur. 284-212 24 89.8. MANTAR Denizli çıkışı Yeni Acıpayam Yolu 5. kilometre. Pamukkale yolcularının durağı. Mantar yemekleriyle ünlü. 258-266 02 53-266 05 74.9. KÖFTECÄ° RAMÄ°Z Ä°zmir-Ä°stanbul karayolu Akhisar çıkışı. Pide üzeri ızgara köfteleriyle meÅŸhur. 236-414 33 30.10. BARAN Ankara-Konya karayolu Kulu mevkiinde. Izgara çeÅŸitleri ve sac kavurması meÅŸhur. 332-657 62 24.EN Ä°YÄ° 10Â
False