Şebit yağlaması da denilen Kayseri yağlaması sofralarınıza hem besleyici hem doyurucu bir yöresel lezzet olarak konuk oluyor. Kendisine has olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük sağlayan Kayseri yağlaması, tek başına bir öğün olarak kullanılabiliyor. Her iki yemekte de kıyma bulunurken kat kat açılan ve şebit adı verilen bazlamalar yağlamanın lezzetini ayrıştıran en önemli nokta oluyor. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde pratik Kayseri yağlaması tarifi ve yapım aşamaları...
#Kayseri YağlamasıYozgat ilinin kendisine ait birçok yöresel yemekleri bulunur Bu yemekleri insanlar sıklıkla tüketilir ve çok lezzetli bulurlar. Aynı zamanda Yozgat ili İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir il olmaktadır. Bu nedenle de İç Anadolu Bölgesinin yöresel lezzetlerini de Yozgat ili mutfak kültürü içerisinde barındırır. Yozgat Yemekleri - Yozgat' da ne yenir ve neyi meşhur? Yozgat mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
#Yozgat YemekleriÖzellikle Kayseri yöresine ait bir hamur işi tarifi olan mantının, aslında Sinop mantısı, Tepsi mantısı, Boşnak mantısı, kolay mantı, çıtır mantı gibi pek çok çeşidi bulunuyor. Bugün sizlere en çok aranan Kayseri mantısının evde kolay yapımı için püf noktalarından ve lezzetli mantı sosunun hazırlanışından bahsedeceğiz. Eğer siz de akşam yemeğinde sofralarınızı şenlendirmek istiyor ve mantı nasıl yapılır, nasıl pişirilir merak ediyorsanız, işte sizlere evde kolay Kayseri mantısı tarifi ve yapımı için püf noktaları.
#MantıGelinim Mutfakta sarmaşık köfte tarifi akşam yemeğinde şans vermek isteyen izleyiciler tarafından merak ediliyor. Enfes lezzetiyle sarmaşık köfte yanında ayran ve salata ile de mükemmel bir akşam menüsü olacak. Akşama ne pişirsem diye düşünenler için sarmaşık köfte tarifi ve malzeme listesini derledik. Peki evde kolay sarmaşık köfte nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...
#Gelinim Mutfakta Sarmaşık Köfte TarifiKahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından biri olan kahvaltılık soslar, lezzetiyle herkesi cezbetmektedir. Evde kolaylıkla hazırlanabileceğiniz bu soslara şef Rüzgar Sünbül’ün özel tarifleriyle Lezizz’den ulaşabilirsiniz. Türk mutfağında vazgeçilmez bir öğün olan kahvaltılar için hazırlayacağınız özel soslarla, sofranızı çok daha özel ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki kahvaltılık sos nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası nedir? İşte kahvaltılık sosun malzemeleri ve hazırlanışı...
#Kahvaltılık SosKayseri yağlaması MasterChef yarışması ile birlikte araştırılmaya başlandı. Şebit adı verilen bazlamaların, özel sos ve kıyma ile birleşmesiyle birlikte lezzetini alan yağlama tarifi, Kayseri yöresinin sevilen ürünlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Peki, Yağlama nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Kayseri yağlaması tarifi
#Kayseri YağlamasıÇanakkale ili ülkemizin Marmara bölgesinde yer alan ve Marmara denizine sahili olan bir ilimizdir. Bu ilimiz gerek tarihi güzellikleri gerek kültürel değerleri gerekse yöresel mutfağı bakımından çeşitlilikleri ile oldukça dikkat çeken bir ilimizdir. Ülkemiz için tarihi bir önem arz eden Çanakkale ili özellikle birçok turiste de ev sahipliği yapmaktadır. Kendine özgü mutfak kültürüyle de birçok kişiyi kendisine hayran bırakmayı başarabilmiştir. Çanakkale mutfağını merak edenler için Çanakkale yemekleri nelerdir? Çanakkale’de ne yenir ve neyi meşhur? Çanakkale mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi sorular akla gelebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Çanakkale YemekleriKırklareli, muhteşem doğası, bereketli toprakları, Trakya'ya has zengin yemekleri ile dikkat çekiyor. Tarımın ve küçükbaş hayvancılığın geçim kaynağı olan bu şehirde hamur işi ve et yemekleri de oldukça dikkat çekiyor. Kırklareli'nde ne yenir ve neyi meşhur? İşte, tüm detaylar.
#Kırklareli YemekleriKayseri ili pek çok medeniyete başkentlik yapmış ve oldukça önemli bir şehir olmaktadır. Bu şehir birçok kültür etkisinde kaldığı için farklı yemek çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle ziyaretçilerim en çok sordukları soruların başında Kayseri Yemekleri - Kayseri'de ne yenir ve neyi meşhur? Kayseri mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Kayseri YemekleriDoğu Anadolu Bölgesi’nin en özel ve en lezzetli yemeklerinin yer aldığı Ardahan mutfağı, kuzu etli içli pilavı meşhur kaşar peynirine kadar pek çok yiyeceği ve zengin mutfağı ile dikkat çekiyor. Ardahan'ın çok geniş bir yemek yelpazesi vardır. Ardahan'da ne yenir ve neyi meşhur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ardahan YemekleriGünümüzde hala birçok kültür ve dini motiflere sahip olan Mardin ili özellikle birçok turiste de ev sahipliği yapmaktadır. Yöresel mutfak kültürü sayesinde de kendine birçok bireyi hayran bırakmıştır. Mardin mutfağını merak edilenler için Mardin yemekleri nelerdir? Mardin’de ne yenir ve neyi meşhur? Mardin mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi pek çok soru akla gelebilir. Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Mardin YemekleriEn sevilen hamurişlerimizden mantıyı kimi yoğurdu bol seviyor, kimi üzerine pul biberli yağından gezdirmeden asla yemiyor... Minik minik kapatılan Kayseri usulünden bol ceviz serpilen Sinop’a, Özbek mantısından Çerkes’ine çeşitleri de çok. Jürimizden mantının en iyilerini bulabileceğimiz adresler...
#MantıYazarımız Vedat Milor geçen hafta çılbırın ne kadar popülerleştiğini anlatırken gözlemenin de dünyada ilgi görebilecek lezzetlerimizden biri olduğundan bahsetmişti... Biz de bunun üzerine jürimize incecik hamuruyla gözlemesini en beğendikleri adresleri sorduk.
#GözlemeErişte ve köftenin muhteşem birliktelik. çorbamızdan ikinci kase isteyeceğinize eminiz, ama sonraki yemeklere yer bırakın deriz. Öyle doyurucu bir çorba hazırladık ki sizler için, hem ana yemek hem başlangıç. Çorba tarifleri arasında ilk sıraya oturacak on numara bir tarif. İşte, erişteli köfte çorba, etli yaprak sarması, irmik kesmesi ve daha fazlasından oluşan Rüzgar Sünbül ile Ramazan 28. gün iftar menüsü...
#RamazanMercimek çorbasını sebzelerle. Ortaya harika bir çorba çıktı. İçimi kolay bu çorba Ramazan ayında favoriniz olacak. Mercimek çorbasını en önemli , içine konulan, soğan, patatesin ilk aşamada kavrulmasıdır. Eğer kavurmadan yapıyorsanız bir de kavurarak deneyin. İşte, Ramazan'ın sonlarına gelinirken, afiyetle ikram edebileceğiniz Ramazan 27. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüÇorba dediğin hep sıcak olmaz. Yaz günlerinde arada serin çorbada severiz. Buzdolabında bekletip öyle ikram ederiz. İçine çeşit çeşit taze otlarla şenlendirip yarmayla hazırlarız. Ayran aşı çorbasından söz ediyoruz. Anadolu topraklarının zenginliğini gösteren harika bir çorba. Ayran aşı çorbası , soğuk çorba olarak da bilinir. Yarmayla yapılan, yaz aylarında içinizi serinleten bu harika çorba tarifini denemediyseniz size de şiddetle tavsiye ediyorum.
#RamazanSunumuyla ve tadıyla fark yaratan şapkalı köfte tarifi Gelinim Mutfakta ile merak konusu oldu. Hafta içi her gün birbirinden farklı tarifleri ekrana getiren Gelinim Mutfakta şapkalı köfte tarifi ile günün menüsünü belirlemeye devam ediyor. Peki, şapkalı köfte nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta şapkalı köfte tarifi ve malzemeleri...
#Şapkalı KöfteDenizlerin altında geniş bir dünya uzanmaktadır. Denizlerde hüküm süren balıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle sarpa balığının çeşitleri ve yapısı da çok dikkat çeker. Sarpa balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Sarpa Balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Odun kömürü kor haline gelince ızgaranın üzerine atılacak ciğer ve tavuk kanadın hayali bile ağzı sulandırmaya yetiyor. Yaptığımız oylamanın galibi ciğerin, şiş kebabını seven de var, kavurmasını seven de... Yanında bol sumaklı, isotlu soğan olmazsa olmazlardan. Okurlarımız ciğer ve kanadı kıyasladı, iştah açan tercihlerini anlattı.
#Ciğer KebabıGelinim Mutfakta yarışmasıyla birlikte Avunya ve Avunya mantısı yeniden gündeme geldi. Yarışmacılar, 4 Mart tarihli bölümde Avunya mantısını yapmaya çalışacak. Peki, Avunya nerede? Avunya mantısı hangi yörenin? İşte Avunya mantısıyla ilgili bilgiler...
#Avunya MantısıYağlama tarifi ile evlerinde leziz bir menüye yer vermek isteyen pek çok kişinin araştırdığı tarifler arasında popülaritesini koruyor. Şebit adı verilen bazlamaların, özel sos ve kıyma ile birleşmesiyle birlikte lezzetini alan yağlama, Kayseri yöresinin sevilen ürünlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Peki, Kayseri yağlaması yapmak için hangi malzemeler gerekiyor? İşte, kolay ve lezzetli yağlama tarifi
#YağlamaDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriKayseri mutfağı denildiğinde aklımıza gelen ilk şey mantıysa ikincisi şebit olmalı. Kayseri yağlaması diye de bilinen şebit, önce görüntüsü ardından tadıyla gönülleri fethediyor. Bir yiyenin bir daha yemek isteyeceği şebitin adı oldukça farklı olsa da içerisindeki malzemeler her yerde bulunuyor. İşte beş çayı sofralarının yeni gözdesi olacak Kayseri yağlaması yöresel adıyla şebitin tarifi…
#Kayseri Yağlaması