Kayseri yağlaması tarifi: Yağlama nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Kayseri yağlaması MasterChef yarışması ile birlikte araştırılmaya başlandı. Şebit adı verilen bazlamaların, özel sos ve kıyma ile birleşmesiyle birlikte lezzetini alan yağlama tarifi, Kayseri yöresinin sevilen ürünlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Peki, Yağlama nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Kayseri yağlaması tarifi
Yağlama tarifi Kayseri yöresinin sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Kendisine has olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük sağlayan Kayseri yağlaması, tek başına bir öğün olarak kullanılabiliyor. Her iki yemekte de kıyma bulunurken kat kat açılan ve şebit adı verilen bazlamalar yağlamanın lezzetini ayrıştıran en önemli nokta oluyor. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır? İşte, yağlama tarifi ve yapımı...
YAĞLAMA MALZEMELERİ
Kayseri yağlaması yapmak için gerekli malzemeler şu şekilde;
Hamur için:
4 su bardağı un
Tuz
Yarım paket yaş maya
Su
Harcı için:
300 gram kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
2 adet soğan
3 adet domates
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
Sosu için:
Sarımsaklı yoğurt
KAYSERİ YAĞLAMASI NASIL YAPILIR?
Un, tuz ve mayayı bir kaseye koyup yavaşça su ekleyerek yoğurun.
20 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve ince bir şekilde açın.
Açtığınız hamurları tavada ya da sacda pişirin.
Pişirme işlemi bittikten sonra kıymayı kavurun.
Soğanları küçük küçük doğrayıp ilave edin.
Sıvı yağ ekleyin.
Domatesleri küp küp doğrayıp salça ekleyerek bir müddet pişmeye bırakın.
Tuz, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyip biraz daha pişirin.
Pişen yufkaların arasına iç harcı ekledikten sonra kat kat koyun ve bir bıçak yardımı ile kesin.
Daha sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun...