Dilimizde bulunan her kelimenin aslında eş anlamlısı bulunmaktadır. İnsanlar her kelimenin eş anlamlısını tam olarak bilememektedir. Gıda kelimesinin eş anlamlısı çok basit olsa da kişiler iki kelimeyi farklı sanmaktadır. Gıda kelimesinin eş anlamlısı nedir? Gıda kelimesi ne anlama gelir? Sizler için gıda kelimesinin eş anlamlısını ve örnek cümleleri detayları ile derledik.
#TDKÇeşitli nedenlere bağlı olarak kişilerde aşırı terleme ortaya çıkabilmektedir. Aşırı terleme ter bezleri ile alakalı olarak da bilinmektedir. Aşırı terleyen insanlar doktora gitmeden önce şikayeti hakkında detaylı bir bilgi edinmektedirler. Özellikle yaz aylarında aşırı terleme daha fazla ortaya çıkmaktadır. Son günlerde aşırı terleme ile ilgili araştırmalar da artmıştır. Peki, aşırı terleme neden olur? Aşırı terleme hangi hastalıkların belirtisidir? Aşırı terlemeye ne iyi gelir detayları ile derledik.
#Neden OlurON bir ayın sultanı Ramazan geldi. Öncelikle hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum... Ramazan ayı, oruç tutanlar için beslenme ve yaşam şeklinin değiştiği bir aydır. Yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde en az 2-3 öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerekir. Sahura kalkılmaması ya da sahurda sadece su içilmesinin zararlı olduğu unutulmamalı. Çünkü bu beslenme tarzı yaklaşık 15-16 saat olan açlığı, ortalama 20 saate çıkarır. Bu da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak günün daha verimsiz geçmesine neden olur.
#İzmirRamazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerektiğine dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, “Sahurda yumurta, süt, kefir, peynir, yoğurt, iftarda ise yoğurtlu çorbalar, et, tavuk, balık, kuru baklagiller gibi protein içeren besinler mutlaka yer almalıdır. Ayrıca iftar yemeklerinizin içine çörek otu, sahur yemeklerinin içine de chia tohumu ekleyerek, bağışıklık sisteminin güçlenmesine daha fazla destek olabilirsiniz” dedi.
#ANKARAEvde olduğumuz bu günlerde daha az hareket ediyoruz. Bu sebeple yemek yerken porsiyon kontrolü yapmak her zamankinden çok daha fazla önem taşıyor. İşte size porsiyon kontrolü sağlamanıza yardımcı olacak 6 ipucu...
#Karantinada BeslenmeÖzellikle anne olmak isteyen adaylar için, yumurta rezervlerinin durumu en önemli kriter. Yaş, anne adayının yaşam koşulları veya genetik sebeplerden azalan yumurta rezervleri infertiliteye yani kısırlığa sebep olabiliyor. Bu sebeple Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, hem doğal yollarla gebelik için hem de tüp bebek tedavisi için kadınlarda yumurta rezervinin değerlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
#Tüp BebekSağlıksız besinler, yetersiz uyku, stres ve hareketsiz bir yaşam, metabolizmanın işleyişini aksatarak hastalıklara yol açabiliyor. Kaygılarla dolu bir yaşam da yine mutsuzluk ve depresyona neden olarak sağlığı olumsuz etkiliyor. Endokrin ve Metabolizma Bölümünden Doç. Dr. Gökhan Özışık, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
#Sağlıklı HayatKanser kelimesi, herhalde hayatımızda hiç bir zaman duymak istemediğimiz bir kelime. Ancak maalesef kötü çevre, sağlıksız yaşam koşulları, sağlıksız besinler, yoğun sigara tüketimi ve genetik faktörler sebebiyle, artık hayatımızın bir parçası, her ailede neredeyse bir tane kanserli hasta var.
#Meme KanseriTüketici yaşının çocuklara kadar indiği bir gerçek… Artık reklamların yayına giriş zamanları, seyredenlerin yaşları ve ait oldukları tüketici gruplarına göre belirleniyor. Reklamların ticari boyutunu algılayamayan çocuklar gıda reklamlarında gördükleri zararlı yiyecek ve içecekleri istiyorlar, hatta tutturuyorlar. Peki çözüm ne? Çocuğu tamamen televizyondan uzaklaştırmak, onu bu zararlı besinlerden uzak tutabilir mi?
#Reklam1884 Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı, Türkiye'deki sağlıksız beslenme alışkanlıklarını bilimsel yöntemlerle ortadan kaldırmak ve sağlıklı nesiller yaratmak amacıyla, 'UMUT 2010-Gençlerin Sağlıklı Beslenme Eğitimi' adıyla yedi yıl sürecek bir proje başlattı.
1884 Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı, Türkiye'deki sağlıksız beslenme alışkanlıklarını bilimsel yöntemlerle ortadan kaldırmak ve sağlıklı nesiller yaratmak amacıyla, ‘‘UMUT 2010-Gençlerin Sağlıklı Beslenme Eğitimi’’ adıyla yedi yıl sürecek bir proje başlattı.
Sevgili Hürriyet okurları... Hepimizin sağlıklı yaşlanmak istediği bir gerçek. Peki, bunun anahtarının bağırsaklarımızda yaşayan trilyonlarca bakteride gizli olabileceğini biliyor muydunuz? Evet, yanlış duymadınız, sağlıklı yaşlanmanın sırrı bağırsaklarımızda!
#Şenol Kalyoncu