Yeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 12 aylık bebek ne kadar uyur, 12 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 12 aylık bebek kilosu, 12 aylık bebek bakımı, 12 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 12. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 4 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 4 aylık bebek ne kadar uyur, 4 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 4 aylık bebek kilosu, 4 aylık bebek bakımı, 4 aylık bebek aşısı, 4 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 4. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor. Aklınızda pek çok soru olabilir: 2 aylık bebek ne kadar uyur, 2 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 2 aylık bebek kilosu, 2 aylık bebek bakımı, 2 aylık bebek aşısı, 2 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 2. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Aklınızda pek çok soru olabilir: 1 aylık bebek ne kadar uyur, 1 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 1 aylık bebek kilosu, 1 aylık bebek bakımı, 1 aylık bebek aşısı, 1 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 1. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekÇoğunlukla hareketsizlikten ya da yanlış hareketten kaynaklanan omuz ağrıları yaşam kalitemizi bozuyor. Bazen de önemsemediğimiz, 'Nasıl olsa geçer' dediğimiz ağrılar çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Tıpkı 37 yaşındaki D.K.'nin hafif hafif başlayan omuz ağrılarının hayatını kâbusa çevirmesi gibi… Peki her ağrı aynı mı? Hangi ağrılar ciddiye alınmalı?
#SağlıkAdetliyken gece nasıl yatılır ve hangi pozisyonda yatmak gerekir birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Özellikle sık sık araştırılmasından dolayı da kadınlar tarafından öğrenilmek istenen konular arasındadır. Bu bakımdan Adetliyken gece nasıl yatılır öğrenebilir ve buna göre siz de bunu uygulamayı tercih edebilirsiniz. Adetliyken gece nasıl yatılır ve hangi pozisyonda yatmalıyız? Regl döneminde uyku pozisyonları nasıl olmalıdır tüm detayları ile derledik.
Operasyonel müdahaleler söz konusu olduğunda cerrahi açıdan farklı pozisyonlar kullanılır. Bunlar ameliyatın çok daha rahat ve sağlıklı bir şekilde geçmesi için önemlidir. Peki, Prone Pozisyonu nedir? Hangi ameliyatlarda kullanılır? Ne zaman verilir tüm detayları ile derledik.
Yanlış hareket, boyun fıtığı, dolgit gibi farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan boyun tutulmasında stresten uzun süreli telefon konuşmasına kadar pek çok neden tetikleyici olabiliyor. Boyun fıtığı geçmediği taktirde günlük yaşamı oldukça kötü etkileyebiliyor. Peki, boyun tutulmasına ne iyi gelir, nasıl geçer, neden olur, ne kadar sürer? İşte, geçmeyen boyun tutulmasına iyi gelen egzersizler ve doğal çözüm önerileri
#Boyun Tutulmasına Ne İyi Gelir?Bebek bekleyen çiftlerin en merak ettiği konulardan biri "Hamilelikte cinsellik yaşanmalı mı?" sorusudur. Kulaktan dolma bilgiler nedeniyle pek çok çift bebeğe zarar veririz korkusuyla bu dönemde cinselliğe ara verir. Peki, hamilelikte cinsel ilişkiye girmek gerçekten bebek için zararlı mı? Hamilelikte hangi cinsel ilişki pozisyonları tercih edilmeli? Bu dönemde yaşanan cinsel isteksizliğe karşı neler yapılabilir? Baba adayının dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir?
#Gebelikte Cinsel İlişkiHamileliğin ilk üç ayında bebeği besleyen plasenta oluştuğundan, vücutta kan yapımı ve kalbin kanı pompalama hızı artar. Anne adayları bu dönemde yorgunluk hisseder ve daha fazla uyur. İlerleyen gebeliklerde ise birtakım problemler ortaya çıkacağını vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Sibel Sürmen Usta, kaliteli bir uyku için yatış pozisyonlarını ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
#SağlıkDoç. Dr. Kübra Aydın, yoga yapan kişilerin kanser tedavisinde olumlu sonuçlar alındığını belirterek, "Yoganın, kanser tedavi sürecinde yaşanan; kaygı, stres, depresyon, halsizlik, idrar kaçırma, cinsel sorunlar, kas ve eklem ağrıları gibi problemler üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Yaşam kalitesi ciddi oranda artmaktadır" dedi.
#Yoga