GeriSağlıklı Yaşam Adetliyken Gece Nasıl Yatılır Ve Hangi Pozisyonda Yatmalıyız? Regl Döneminde Uyku Pozisyonları Nasıl Olmalıdır
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adetliyken Gece Nasıl Yatılır Ve Hangi Pozisyonda Yatmalıyız? Regl Döneminde Uyku Pozisyonları Nasıl Olmalıdır

Adetliyken Gece Nasıl Yatılır Ve Hangi Pozisyonda Yatmalıyız? Regl Döneminde Uyku Pozisyonları Nasıl Olmalıdır

"Adetliyken gece nasıl yatılır ve hangi pozisyonda yatmak gerekir birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Özellikle sık sık araştırılmasından dolayı da kadınlar tarafından öğrenilmek istenen konular arasındadır. Bu bakımdan Adetliyken gece nasıl yatılır öğrenebilir ve buna göre siz de bunu uygulamayı tercih edebilirsiniz. Adetliyken gece nasıl yatılır ve hangi pozisyonda yatmalıyız? Regl döneminde uyku pozisyonları nasıl olmalıdır tüm detayları ile derledik."

Adetliyken fetal pozisyonda yatmak regl döneminin daha rahat ve ağrısız geçmesine yardımcı olur. Çünkü bu pozisyon ile karın kasları gevşer ve ağrılar da hafifler.

Adetliyken Gece Nasıl Yatılır ve Hangi Pozisyonda Yatmalıyız?

Adetliyken özellikle ağrılı gece geçiren kişiler tarafından nasıl yatılması gerektiği araştırılan konulardan biridir. Ağrıların gece azalması için yatmadan önce lavanta yağı kullanmak mümkündür. Öncelikle kişilerin kendilerini rahat ve mutlu hissettikleri bir yerde yatmaları gerekir. Sırt üstü ve ayaklar biraz yukarda tutularak yatmak regl döneminde daha rahat uyumayı sağlar. Yüzüstü yatmak bu dönemde rahatsız edici olduğundan adetliyken yüzüstü yatmamak gerekir. Mümkün olduğunca yan yatmaz ve dizleri de karna çekerek ağrıyı hafifletmek daha rahat bir uyku uyumayı sağlar.

Regl Döneminde Uyku Pozisyonları Nasıl Olmalıdır?

Regl döneminde birçok kadın ağrılı bir dönem geçirdiğinden geceleri nasıl uyku pozisyonu almak gerektiği de araştırılan konulardan biridir. Yüzüstü ve sırtüstü yatmak bazı kişiler için en rahat yatış pozisyonu olsa da yan yatmak regl döneminde daha rahat uyumak için oldukça önemlidir. Yan yatmak ve dizleri de karna çekerek ağrıyı hafifletmek daha rahat uyumayı sağlar. Bu sayede ağrılar hafifler. Aynı zamanda gün içinde ayakları sıcak tutmak ve yatarken ayakları da vücuttan yüksekte tutmak daha sağlıklı olur.

False