Hareketli bir haftaya giriyoruz. ‘Gezgin Salon: Tamino Türkiye Turnesi’ kapsamında ünlü şarkıcı Tamino Ankara’da konser verecek. Kenan Doğulu, Turkcell Vadi’de; Yalın, Efes Antik Tiyatro’da sahneye çıkacak. Bozcaada Caz Festivali başladı! Dirimart, Sarkis’in iki yeni sergisi için kapılarını açtı. Tiyatro sahnelerinde de başarılı oyunlar izleyicisini bekliyor.
#Konser1975’te otobüsle Londra’ya gelen Sofra restoranlarının kurucusu Şef Hüseyin Özer, bugün Kraliçe Elizabeth’e yemek yapmış ilk ve tek Türk şef olarak İngiltere’de Türk gastronomi elçiliğini aynı heyecanla sürdürüyor. İşte hayatı belgesel olarak sinemalarda gösterime hazırlanan şefle sohbetimizden anekdotlar...
#Roman AbramoviçYAZ sezonunun açılmasıyla 300 TL’yi bulan lahmacun fiyatları gündeme gelirken, Dost Pide’nin sahibi Reşat Akbaykal, tartışmalara son noktayı koyarak, “Çeşme’de lahmacun bildiğiniz gibi değil” dedi. Sadece Çeşme’nin değil, tüm Türkiye’nin tanıdığı Dost Pide’de lahmacunun 50 TL olduğunu söyleyen Akbaykal, “Kurulduğumuz günden beri aynı noktada, aynı heyecanla hizmet veriyoruz. Çeşme’nin lezzet durağı olmaktan çok mutluyuz” dedi.
#1İftar sofraları için yeni tarifler arayışındayız. Ancak yemek kitaplarının sayfalarını karıştırmak geride kaldı. Artık ünlü şeflerin mutfaklarına kolayca misafir olmak mümkün. Birbirinden farklı lezzetleri şeflerin YouTube kanallarında bulabilirsiniz. Uzman jürimize sorduk ve sizin için 10 yemek kanalını sıraladık.
#GazetehaberleriTürkjet projesinden bir süre önce vazgeçildi. Ama öneriyi getiren Sierra Nevada Corporation şirketi sahipleri Fatih ve Eren Özmen çifti yollarına devam ettiler. Şimdi satın aldıkları Dornier portföyünde uçak imalatını yapacaklar. Almanya şemsiyesi altında bu uçak yeniden doğacak.
#Yazarlar40 ülkeden 140 şefin aday gösterildiği Basque Dünya Aşçılık ödüllerinde bu yıl Mardinli Ebru Baybara Demir ilk 10 finalist arasında. Demir, kurucusu olduğu Cercis Murat Konağı’yla hem Mardin yemeklerini tanıtıyor, hem de Mardin ve çevresindeki kadınlara iş olanağı sağlıyor.
#Ebru Baybara DemirSağlıklı ve hesaplı beslenme konusunda “ilgililer bilgisiz, bilgililer ilgisiz” durumu var! Son yıllarda, ‘dumansız hava sahası’ gibi pek çok konuda başardığımız konuya yoğunlaşarak çözüm başarısını bu konuda da göstermemiz mümkün. <br><br>Bu nedenle acilen “mutabakat ve eylem planları” çıkarılmalı...
Pişirilme yöntemleri, öyküleri ve tatlarıyla birbirinden şaşırtıcı yedi Anadolu lezzeti. Çoğumuz ne adını biliyor ne de tadını. Bir süredir Amerika’da gurmelere yönelik önemli toplantılarda, dergilerde bu yemeklerden bahsediliyor. Aşçı ve yemek araştırmacısı Musa Dağdeviren, ilk kez 2004’te Amerikan Mutfak Enstitüsü’nün (CIA) davetlisi olarak Kaliforniya’ya gidip Anadolu’dan derlediği bu tarifleri anlatmış, bazılarını izleyiciler önünde pişirmişti.