Safra kesesi kanseri, genellikle erken evrede zor tespit edilen hastalık türüdür. Şikayetleri genellikle taşa bağlı problem olarak gözlemlenmektedir. Cerrahi operasyonla çözüme kavuşturulabilen Safra kesesi kanseri, uzmanlar kemoterapi yöntemiyle de ele alınabilmektedir. İşte, safra kesesi kanseri hakkında detaylı bilgiler
#Safra KesesiGenç yetişkinler arasında kanser vakalarının alarm verici şekilde artması, sağlık alanında büyük bir kaygı yaratıyor. İngiltere Kanser Araştırmaları Derneği’nin verilerine göre, 24-49 yaş grubunda safra kesesi kanseri vakaları 1990’lardan bu yana yüzde 84 oranında yükseldi. Onkologlar, bu durumu 'salgın' olarak nitelendirirken, çoğu uzman erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguluyor. Peki safra kesesi kanseri neden artıyor? Ülkemizde durum nasıl? Belirtileri neler? Nelere dikkat edilmeli? Doç. Dr. Osman Köstek ile mercek altına aldık.
#KanserGünümüzde bazı testlerin rutin olarak yapılması sağlık açısından oldukça önemlidir. Bu testlerin yüksek veya düşük çıkması bazı hastalıkların belirtisi olabilir. Bu testlerden birisi de Lipaz testidir. Peki, lipaz (LPL) nedir? Lipaz değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri ile lipaztesti hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.
#SağlıkYumurtalık kanserinden bahsedilen konuşmaların hepsinde hastalık ‘sessiz katil’ olarak anılıyor. Ancak onkoloji uzmanı Prof. Dr. Barbara Goff, tüm bilinenleri unutturacak bir açıklamayla dikkatleri yumurtalık kanserine çekiyor. Erken teşhis konulamadığı için en öldürücü türlerden biri haline gelen yumurtalık kanserini ilk evrelerde tespit için dikkat edebileceğimiz bazı semptomların olduğu ortaya çıktı...
#SağlıkHepatomegali kelimesi Latince bir sözcüktür ve tıp sektöründe bir hastalığa verilen isimdir. Bu hastalık vücudun en önemli organlarından biri olan karaciğerle ilgilidir. Bilindiği gibi karaciğer vücudumuzda 7 kg ağırlığında bulunarak en büyük organdır. Aynı zamanda dolaylı olarak sindirim sisteminde görevlidir. Yediğimiz besinleri kullanılabilecek diğer besinlere çevirmektedir. Örneğin nişastayı şekere dönüştürmektedir. Hepatomegali nedir ve nasıl tedavi edilir, Hepatomegali nedenleri nelerdir detayları ile derledik.
#Hepatomegali Nedir?Isırgan otu tohumu faydalarının olduğu su götürmez bir gerçektir. Bundan dolayı Isırgan otu tohumu internette en çok araştırılanlar arasına girmiştir. Isırgan otu tohumu ısırgan otundan elde edilen bir tohumdur. Şifalı olması ile ön plana çıkan bitkisel tohumlardan olan Isırgan otu tohumu genel olarak önerilmektedir. Peki Isırgan otu tohumu nedir? Isırgan otu tohumu ne işe yarar? Isırgan otu tohumunun faydaları nelerdir? Isırgan otu tohumu zararları nelerdir? İşte Isırgan otu tohumu ile ilgili tüm detaylar.
Pankreatit, pankreasın zarar görmesi ve bunun sonucunda pankreas bezinin iltihaplanmasıdır. Akut olup geçici semptomlar oluşturabilir ya da kronik olup uzun vadeli hasara yol açabilir. Kontrolsuz enflamasyon uzun vadeli hasara veya farklı komplikasyonlara yol açabileceğinden, her iki pankreatitte enflamasyonun altta yatan nedenini teşhis etmek çok önemlidir.
#Pankreas İltihabıTıp alanında önemli bölümlerden biri olan Hepatoloji karaciğer, safra kesesi hastalıklarını araştırır. Bu konuda teşhis ve tedavi konusunda da çalışmalar yapılır. Hepatoloji nedir? Tüm ayrıntılarıyla sizler için derledik.
#Hepatoloji Nedir?Hematoloji tıbbın kan hastalıkları ile ilgilenen bilim dalına verilen addır. Hematoloji İç Hastalıkları ana bilim dalının bir alt dalı olarak görev yapmaktadır. Kan bilimi ile ilgili tüm araştırmalardan ve kan bozuklukları ile ilgili tüm problemlerden hematoloji birimi sorumludur. Hematoloji bölümüne ait merak edilen tüm bilgileri derledik.
#Hematoloji Nedir?Gastroenteroloji halkın son yıllarda çok sıklıkla karşılaştığı ve tam olarak ne demek olduğu pek bilinmeyen tıp dallarından biridir. İnternet üzerinde de gastroenteroloji nedir, gastroenteroloji hangi hastalıklara bakar gibi birçok arama yapıldığı görülüyor. Bir tıp bölümü olan gastroenteroloji ile ilgili tüm soruların cevapları ve gastroenteroloji ile ilgili tüm bilgiler detayları ile yazımızda yer alıyor.
#Gastroenterolog Nedir?Rahim iç duvarını kaplayan tabakaya “endometrium” adı verilir. Bu tabakanın normalden fazla kalın olmasına ise “endometrial hiperplazi” denir. Bu durum kanser değildir, ancak nadiren de olsa gelecekte kansere dönüşebilen bir durumdur. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burcu Saygan Karamürsel, rahim duvarı kalınlaşması hakkında merak edilen soruları sizler için yanıtladı.
#Kadın HastalıklarıDiyelim ki bir gece karın ağrısı, ateş, bulantı, kusma ile uyanıp soluğu acil serviste aldınız. Muayene, tahlil ve tetkik derken “teşhis” belli oldu: Taşlı kolesistit! Açıklaması şu: Safra kesesinde taşları olan birisiniz, taşlar nedeniyle safra kesenizde iltihaplanma oluşmuş!
#Osman MüftüoğluSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.