Adıyaman'da 47 gün arayla 2 oğullarını kaybeden Sabiha- Sadık Çelik çifti, Seyhan Nehri kıyısında cesedi bulunan oğulları İbrahim Çelik’in (21) de küçük oğulları Hüseyin Nasrullah Çelik (13) gibi cinayete kurban gittiğini ileri sürdü. Çift, ’boğulma’ olarak geçilen olayın soruşturulmasını istedi.
#AdıyamanAdıyaman'da 47 gün arayla 2 oğullarını kaybeden Sabiha- Sadık Çelik çifti, Seyhan Nehri kıyısında cesedi bulunan oğulları İbrahim Çelik’in (21) de küçük oğulları Hüseyin Nasrullah Çelik (13) gibi cinayete kurban gittiğini ileri sürdü. Çift, ’boğulma’ olarak geçilen olayın soruşturulmasını istedi.
#AdıyamanRize’nin Çayeli ilçesinde 16 Ağustos tarihinde yaşanan selde kaybolan ve cesedi 28 Eylül günü Çayeli sahilinde bulunan Mehmet Küçüksarı için bugün cenaze namazı kılındı. Sarı'nın cenaze namazı, kokudan dolayı camide değil, cenaze arabasından indirilmeden sokakta kılındı.
#RizeDışarıda yeme-içme alışkanlarının artması ve gastronomi turizminin trend olması en başta dünya mutfağını bilen aşçılara olan talebi arttırdı. Diğer taraftan işsizlik kaygısının olmaması, ücretlerin tatmin edici olması sebebiyle pek çok genç de aşçı olmak için üniversitelerin, özel okulların yolunu tutmaya başladı. Sektörde çalışanların pek çoğu alaylı olduğundan bu işin eğitimini almış kişilere olan ihtiyaç her geçen gün artıyor.
#Aşçı200’ü aşkın şirkette 20 binin üzerinde personele yemek yediren Keyveni Kurumsal Hazır Yemek, ‘hangi sektör çalışanlarının, ne yediklerini’ derledi. Keyveni Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelik’in verdiği bilgiye göre teknoloji sektöründe daha çok fast food, ağır sanayide tencere yemekleri tercih edilirken, hizmet sektörü ince eleyip sık dokuyor. Beyaz yakalılar ise salata barları ve zeytinyağlıları tercih ediyor.
Terör örgütü DHKP/C üyesi oldukları iddiasıyla yargılandıkları davada 21 yıl 3 ay hapisle cezalandırılan 3 sanık, savcı Zekeriya Öz'ü, yürüttüğü soruşturmada 2 kişiyi hem müşteki hem de gizli tanık yaptığı gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayet etti.
Sabahları zar zor kalkıp hızlı bir şekilde hazırlanıp kendimizi dışarı atıyoruz. İş güç, toplantı derken beslenmeye gerekli önemi vermiyoruz. Özellikle de kahvaltıya. Oysa bu koşturma içinde en çok dikkat etmemiz gereken şeylerden biri sağlıklı beslenme. Uzmanlar düzenli kahvaltı edenlerin daha başarılı olduğunu, etmeyenlerde ise konsantrasyon bozukluğu ve dengesizlikler olabileceğini söylüyor. Sağlıklı beslenme konusunda şirketlere de iş düşüyor. Çalışanlara verilen yemeklerin içeriğine ve besin değerlerine dikkat etmek gerekiyor.
Bir süredir kırmızı et yüzünden sıkıntı çeken mutfaklar, ikinci ‘kırmızı’ darbesini de domatesten yedi. Eylülde 57.16 fiyat artışıyla zam şampiyonu olan domates için gözler seralara çevrildi. Tarım Bakanı Mehdi Eker, sera ürünlerinin devreye girmesiyle fiyatın düşeceğini savundu. Seralarda ekili domates alanının 205 bin dekara düştüğü, bunun yüzde 10-15 daha az hasata neden olacağı belirlendi.
Son günlerde Avrupa’da elden ele dolaşan “Avrupa Gıda Deklarasyonu”na Türkiye’den imza atan ilk hazır yemek üreticisi Keyveni Kurumsal Hazır Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelik, benzer bir deklarasyonun Türkiye’de de acilen yayınlanması gerektiğini dile getirdi.