Güncelleme Tarihi:
Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) Başkanı Sadık Çelik bu olumsuz durumun toplum sağlığını riske ettiğini belirtti.
Çelik yaptığı açıklamada; “Günlük hazır yemek üreten firmaların yemeklerinin en kısa sürede, en sağlıklı koşullarda yerine ulaşımının sağlanması şarttır. Ancak Boğaziçi Köprüsü’nün, günlük, hazır yemek araçları tarafından kullanımına izin verilmemesi, yemeklerin zamanında ve sağlıklı bir biçimde nakliyesinde de aksamalara yol açmaktadır. FSM Köprüsü’nün bakım-onarım çalışmaları nedeniyle kapatılmasından önce de Boğaziçi Köprüsü'nü kullanamamalarından kaynaklı günlük toplu yemeklerin nakliyesi konusunda büyük sıkıntılar yaşanırken FSM’nin kapatılması sorunu ikiye katlamıştır" dedi.
YEMEKLER TRAFİKTE BOZULUYOR, ÇALIŞANLAR AÇ KALIYOR
Çelik, toplu yemek nakliyesinde Boğaziçi Köprüsünün kullanımına izin verilmemesi durumuna FSM'deki trafiğin de eklenmesiyle saatlerce bekleyen yemeklerin bozulmasının önüne geçmenin ve zamanında yerine ulaştırılabilmesinin oldukça zor hale geldiğinine de dikkat çekti.
Çelik, "Öğlen 12’de yenilmesi gereken yemek saat 14.00 ya da 15.00'te ancak yerine ulaşabilmektedir. Bu da hizmette aksamalara yol açıyor. Çalışanların aç kalması bir yana, hem sağlığı tehdit ediyor hem de bozularak çöpe giden yemekler israfa ve ziyana neden oluyor. Toplumu üç koldan zarara uğratıyor” şeklinde konuştu.
KALICI ÇÖZÜM ŞART
Çelik, bu sebeplerden dolayı günlük sıcak taze yemek taşıyan, Tarım İl Müdürlüğü’nden ruhsatlı, İYSAD üyesi firmalara ait arabaların 1'inci köprüden geçişlerine kalıcı olarak müsaade edilmesi gerektiğini önemle vurguladı