Güncelleme Tarihi:
Doğal zannettiğimiz birçok ürüne karşı ihtiyatlı olmamız gerektiğini vurgulayan Çelik, "Maalesef üreticiler, tüketici sağlığını hiçe sayıp gıdada bir takım hilelere başvuruyor. Tarımda en yüksek verimi alabilmek adına zirai ilaç, yanlış gübreler ve bilinçsiz horman kullanılıyor. Aynı şekilde özellikle kırmızı et fiyatlarındaki artıştan sonra bazı üreticilerin başvurduğu hileler tüketici sağlığını tehdit ediyor” dedi.
Marinasyon adı altında birtakım kimyasallarla kesik etin hacminin ve ağırlığının büyütüldüğünü, bunun da kanserojen etki yaptığını belirten Sadık Çelik, çiftliklerdeki hayvanların kısa sürede kilo alması için de çeşitli usulsüz yem, besleme teknikleri ve hormon gibi yöntemlerle sağlıksız verim artışı sağlandığını ifade etti.
Çelik, şöyle devam etti:
"Tüketicilerin özellikle gıda söz konusu olduğunda son derece dikkatli olmaları gerekiyor. Tüketicilere her zaman tanıdıkları, bildikleri kasaptan et almalarını, sebzelerini seçerken gıda hilelerine karşı son derece uyanık olmalarını tavsiye ediyorum. Hazır yemek hizmeti alanların ise hizmet aldıkları kurumu sık sık ziyaret etsinler. Kapılarını 24 saat tüm müşterilerine ve ziyaretçilere açık tutmayan kurumlara kuşkuyla yaklaşılmalıdır."