sabri yurdakul haberleri sayfasında sabri yurdakul hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 512 sabri yurdakul haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tüm dünya olarak normalden farklı günler geçiriyoruz. Hepimizin yaşam alışkanlıkları değişti. Tüm dünya olarak karantinada günler geçiriyoruz. Çocuklarımızın okulları tatil oldu. Derslere online çalışıyor ve sınavlara evde hazırlanıyorlar. Birden bire okulların tatil olması ile sadece yaşam alışkanlıkları değil ders çalışma alışkanlıkları da etkilendi.
#Sabri YurdakulSon bir aydır tüm zamanımız korona ile geçiyor. Her an korona ile ilgili bir haber duyuyoruz. Sürekli bir hastalık korkusu yaşıyoruz. Televizyonu açıyoruz, sosyal medyaya bakıyoruz hayatımızda bir tek korona var. Sadece haber olarak da kalmıyor, yaşantımızı etkiliyor.
#KoronavirüsÇocuğa bağırmak ve onu yüksek sesle azarlamak, çocuğun benliğinde sarsıcı yaralar açıyor. Hele hele bu olay başkalarının yanında gerçekleşiyorsa çocuk içine kapanıyor ve gelecekte sinik bir karaktere bile dönüşebiliyor. Konuyu Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul ile konuştuk.
#Çocuklarla Bir ÖmürÇocuklarda okuma güçlüğü ve okuduğunu anlamama gibi problemler olarak karşımıza çıkan, ünlü bilim adamları Einstein ve Edison gibi birçok başarılı insanın da çocukluk yıllarında yakalandığı disleksi hastalığı, erken fark edilip tedavi edilmediğinde önce başarısızlığa, sonrasında özgüven sorununa yol açıyor.
#DisleksiSanılandan daha fazla insanı etkiliyen 'Tıkınırcasına yeme bozukluğu' hastalığının çoğu insan varlığından bile habersiz. Halbuki toplumun yüzde 2’si bu sorunla mücadele ediyor. Ancak sürekli yemeğe saldıran, bir türlü doymak bilmeyen herkes bu kategoriye girmiyor. Peki bu hastalığın belirtileri ve etkileri neler? İşte 7 soruda 'tıkınırcasına yeme bozukluğu' hakkında bilmemiz gerekenler...
#Yeme BozukluğuEn yaygın ama en çok gözden kaçan yeme bozukluğu olan ‘tıkınırcasına yeme bozukluğu’ sanılandan daha fazla insanı etkiliyor ama çoğu kişi tanı almadığı için problemin farkında değil. Ülkemizde ise klinik araştırmalar dışında bilinmiyor bile... Halbuki toplumun yüzde 2’si bu sorunla mücadele ediyor. Ancak sürekli yemeğe saldıran, bir türlü doymak bilmeyen herkes bu kategoriye girmiyor. Peki bu hastalığın belirtileri ve etkileri neler? İşte 7 soruda 'tıkınırcasına yeme bozukluğu' dosyası...
#Yeme BozukluğuGünlerdir herkesin gözü kulağı Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerde… Tüm ülke enkaz altındakilerle birlikte üşüyor, yakınlarını kaybedenlerle birlikte ağlıyor, yıkılmış evleri önünde bundan sonra ne yapacaklarını düşünenlerle birlikte hüzünleniyor. Temel ihtiyaçlarını sağladığı için kendini suçlu hisseden pek çok insan da var. Peki bu suçluluk duygusu ile nasıl baş edilir? Uzmanlarla konuştuk...
#Deprem PsikolojisiBugün gençlerin hemen hepsi gününün çoğunu akıllı telefonlarıyla sosyal medyada gezinerek geçiniyor. Aileler ise tedirgin. (Ama onlar da sosyal medyada) Hatta bir grup ABD'li genç, ekran bağımlılıklarından kurtulmak için bir kulüp kurdu. Peki bu alışkanlık ne kadar ciddi bir durum? Bir Sorudan Fazlası serimizde hem ABD'deki kulübü kuran gençlerin hikayesine baktık, hem de Türkiye'de akıllı telefon kullanmayı bırakmış veya bırakmaya çalışmış kişilerle konuştuk
#Telefon BağımlılığıHiç düşündünüz mü neden bazı insanlar hayaletleri, yaratıkları ve tüyler ürperten cinayetleri konu olan korku filmlerini anlam veremediğimiz bir şekilde tutkuyla izler ve bundan zevk alır? Biz merak ettik ve hem konunun uzmanları ile hem de bu korkusuzlarla konuştuk.
#Korku Filmiİnsan psikolojisi gerçekten çok ilginç. Öyle sıra dışı ve nadir görülen psikolojik rahatsızlıklar var ki "Bu gerçek olamaz" diye düşünmeden edemiyor insan. Bazıları başka hastalıkların komplikasyonları olarak birden ortaya çıkıyor, bazılarının nedeni ise hâlâ bilinmiyor. Duyanın şehir efsanesi sandığı bu hastalıklarından bazılarını konunun uzmanıyla birlikte masaya yatırdık...
#Psikiyatrik HastalıklarMahkumlara tanınan yasal haklar ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Mahkumların eşleri ile mahrem görüşmelerini yasaklayan ülkeler de var, buna izin veren ve eş görüşmelerini teşvik eden de. Peki, ülkemizde hapishanede çocuk sahibi olmak isteyen mahkumların yasal hakları nelerdir?
#Pembe OdaSağlık çalışanı Mustafa Yalçın'ın mobbing'e uğradığını belirten bir not bırakarak hayatına son vermesi Türkiye'yi derinden sarstı. Birçok sağlık çalışanı, uğradıkları sistematik mobbing'i Hürriyet'e anlattı.
#MobbingPandemi günlerinde öğrencilerin değişen yaşam alışkanlıkları ile birlikte ders düzenlerinin de bozulduğunu biliyoruz. Bu süreçte verilen programlara uyum sağlamaları konusunda çocuklara destek olunmalı. Peki, anne babalar bu süreci nasıl yönetmeli? Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, dünyada etkisini sürdüren koronavirüs tedbirleri kapsamında evde online eğitim gören öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu.
#ÇOCUKPandemi günlerinde öğrencilerin değişen yaşam alışkanlıkları ile birlikte ders düzenlerinin de bozulduğunu biliyoruz. Bu süreçte verilen programlara uyum sağlamaları konusunda çocuklara destek olunmalı. Peki, anne babalar bu süreci nasıl yönetmeli? Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, dünyada etkisini sürdüren koronavirüs tedbirleri kapsamında evde online eğitim gören öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu.
#HtvsaglikBilgisayar oyunları, çocuklar için tehlike oluşturmaya devam ediyor. Momo, Mavi Balina ve Mavi Bebek derken şimdi de Gangster oyunu çocukları olumsuz etkileyerek şiddete yönlendiriyor. Uzmanlardan oluşan Hürriyet Aile yazarları, aileleri uyararak bu tarz şiddet içerikli oyunların çocukları sosyopat yapabileceği yorumunda bulundular.
#ÇocukTüm dünya olarak normalden farklı günler geçiriyoruz. Hepimizin yaşam alışkanlıkları değişti. Tüm dünya olarak karantinada günler geçiriyoruz. Çocuklarımızın okulları tatil oldu. Derslere online çalışıyor ve sınavlara evde hazırlanıyorlar. Birden bire okulların tatil olması ile sadece yaşam alışkanlıkları değil ders çalışma alışkanlıkları da etkilendi.
#Sabri YurdakulSon bir aydır tüm zamanımız korona ile geçiyor. Her an korona ile ilgili bir haber duyuyoruz. Sürekli bir hastalık korkusu yaşıyoruz. Televizyonu açıyoruz, sosyal medyaya bakıyoruz hayatımızda bir tek korona var. Sadece haber olarak da kalmıyor, yaşantımızı etkiliyor.
#KoronavirüsÇocuğa bağırmak ve onu yüksek sesle azarlamak, çocuğun benliğinde sarsıcı yaralar açıyor. Hele hele bu olay başkalarının yanında gerçekleşiyorsa çocuk içine kapanıyor ve gelecekte sinik bir karaktere bile dönüşebiliyor. Konuyu Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul ile konuştuk.
#Çocuklarla Bir Ömür