52. Uluslararası Antalya Film Festivali, “Altın Portakal” ödüllerinin verildiği törenle sona erdi. Geceye 4 dalda Altın Portakal’ın sahibi olan Sarmaşık filmi damga vururken, sinema filmlerinin en iyileri de belli oldu.
#Altın PortakalTEKNOFEST, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümünde kapılarını ilk kez başkent Ankara’da açıyor. “Sen geleceksin diye” sloganıyla gençlere ulaşmayı hedefleyen TEKNOFEST Ankara, bol ödüllü yarışmalar gibi birçok ilke de sahne olacak.
#TEKNOFESTTEKNOFEST’in Samsun’da gerçekleşen altı günlük festivali sona erdi. Çarşamba Havalimanında düzenlenen festivali 6 günde 900 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl Samsun merkezli olarak Karadeniz genelinde düzenlenen TEKNOFEST toplamda ise 1 milyon 250 binden fazla kişiyi ağırladı.
#TEKNOFESTDünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Samsun’da 3. gününde tüm hızıyla ve coşkusuyla devam ediyor. Çarşamba Havalimanı 7’den 70’e teknoloji meraklısı yüzbinlerce kişiyi ağırlıyor. İlk gün 110 bin, ikinci gün 95 bin kişinin ziyaret ettiği festival Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenleniyor. TEKNOFEST, bu yıl 101 paydaşın ve sponsor firmalar dahil 130 katılımcı firmanın yer aldığı dev bir organizasyon olarak 5. yılını kutluyor.
#TeknofestHer yıl milyonların yakından takip ettiği Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu yıl Karadeniz Bölgesi genelinde Samsun merkezli olarak gerçekleştiriliyor. 30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenecek festival, teknoloji meraklılarını, milli mücadelenin başladığı şehirde bir araya getiriyor.
#TEKNOFESTTürkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest bu yıl Karadeniz Bölgesi genelinde Samsun merkezli olarak gerçekleştiriliyor. 30 Ağustos - 4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havalimanında düzenlenecek festival teknoloji meraklılarını milli mücadelenin başladığı şehirde bir araya getiriyor.
#TeknofestYapay zekâ, bilgisayar çağının başlangıcından günümüze kadar güncelliğini koruyan ve evrensel boyutta toplumların ilgi ve merakını uyandıran bir olgu olarak karşımıza çıkıyor. Yapay zekâ araştırmalarının, II. Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru başladığı biliniyor. Son 10-15 yıl içerisinde hızlı bir ilerleme kaydeden yapay zeka alanında başta Amerika ve Çin olmak üzere birçok ülkede bulunan enstitü ve araştırma laboratuvarlarında önemli çalışmalar yapılıyor. MIT Bilgisayar Bilimleri Laboratuvarı’ndan Edward Fredkin, yapmış olduğu bir röportajda, yapay zekanın ne derece önemli olduğunu şu ifadelerle anlatıyor: "Tarihte üç büyük olay vardır. Bunlardan ilki evrenin oluşması, ikincisi yaşamın başlaması, üçüncüsü ise yapay zekanın ortaya çıkmasıdır."
#Yapay ZekaBugünün İstanbul’u, bir şikâyet öznesi. Başımıza gelen pek çok şeyden yarı yarıya da o suçlu sanki... Oysa önemli şairlerimizin İstanbullu şiirleri, ‘şehre biraz insaflı olun’ der gibi... İş Sanat’ın 14 Ocak’taki ücretsiz şiir dinletisinde başrolde İstanbul var.
#İstanbulYaklaşık 5 ay önce çıkan bir albümde yer alan Xiaozhang’in seslendirdiği parça Çin’de en popüler şarkılar arasına girdi. Çin’deki sosyal platformlardan milyonlarca kez paylaşılan şarkının nakaratında sevgiliye hitaben ‘Seni romantik Türkiye’ye götürmek istiyorum’ sözleri geçiyor. Çin’de bu yıl Türkiye turizm yılı ve parça inanılmaz bir tanıtım fırsatı yaratmış durumda.
#Sefer LeventPasifik kıyısındaki başkent Canberra, geniş parkları, görkemli yapılarıyla güvenli ve temiz bir şehir. Avustralyalılara göre, ülkenin en yaşanası yerleşimi. Parlamento’nun karşısındaki Savaş Müzesi’nde ülke için canını veren 102 bin askerin anısı yaşatılıyor. Ve bu müzedeki tek düşman komutanı anıtı Atatürk’e ait... Okurumuz Selman Arınç gitti, izlenimlerini yazdı.
Yaklaşık 60 yıllık bir İstanbullu Atilla Birkiye. En eskisinden, en kendi halinde olanına birkaç semtinde yıllarca yaşamış yazar, bu kez Boğaz’ı gören evinin penceresinden kendi gördüğü İstanbul’una ve İstanbul’daki hayatına bakıyor. Atilla Birkiye’yle, İstanbul üzerine denemelerinden oluşan yeni kitabı ‘İstanbul’da Mavi Bir Tereddüt’e dair konuştuk...
Laponya kışın dünyanın en soğuk köşelerinden biridir. Her yer buzla kaplanır, beyazdan başka renk yoktur. Kışın ortasında kuzeydeki bu soğuk ve sessiz topraklara yaptığım gezi öylesine ilginçti ki, yazıyı bir türlü bitiremedim. İki hafta boyunca köpeklerin çektiği kızakla yolculuğumu, sessizliğin sesini, eksi 35-40 civarında seyreden soğukla nasıl baş ettiğimi, yemekleri, gece yürüyüşlerini anlattım. Bu hafta bu maceranın sonunu sizlerle paylaşacağım. Bu yazıda biraz soğuk Laponya biraz da Finlandiya’nın başkenti Helsinki olacak. Umarım bu yolculuk hoşunuza gitmiştir.
Hürriyet Seyahat, yılbaşı ve Kurban Bayramı tatili önerilerine devam ediyor. Bu sayfalarda, Rumeli ve Balkanlar’da yıllarca iç içe yaşadığımız, hırçın Karadeniz’de sınırları paylaştığımız, Osmanlı zamanında izler bıraktığımız komşularımız, çok yakınımızda bize benzer renkler taşıyan ülkeler var.