Burcu Güneş neden korktu, Seren Serengil kim için sabaha kadar ağladı, harçlıklarıyla çocuk yaşta dövize yatırım yapan kim, bayramlığını hâlâ saklayan hangi şarkıcı… Tanınmış isimlere bayramın onlar için ne anlama geldiğini ve unutamadıkları bayram anılarını sorduk; bayrama dair özlemlerini dinledik. İyi bayramlar...
#Bayram AnılaıTürkiye'de smokin ve frak dendiğinde akla ilk gelen isim Levon Kordonciyan... Atatürk’ün, Cumhuriyet’in ilanının ardından terzilik ve giyim sanatı üzerine Paris’e eğitime gönderdiği 6 kişiden biri olan Levon ustayla aynı ismi taşıyan torunun oğlu Levon Kordonciyan, büyük dedesinin mirasını sürdürüyor.
#ANKARAGamze Elibol Devlet Tiyatrosu'nun desteklediği tek "engelliler tiyatro ekibi" TEKSEM'in sanat yönetmeni, oyuncusu. Engelli kelimesinin geçtiğine bakmayın bugüne kadar 40 şehirde 8 oyun sergileyen TEKSEM'in açılımı, Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi.
Çağdaş sanatın önde gelen isimlerinden Füsun Onur’un kişisel sergisi ‘Aynadan İçeri’, ARTER’in İstiklal Caddesi’ne bakan vitrininden izleyiciyi içeri girmeye davet ediyor. İsmini Lewiss Carroll’un ‘Ayna’ adlı kitabından alan sergide, sanatçının 1970’lerden günümüze uzanan eserlerini görmek mümkün.
#Füsun OnurAnkara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ’un rektörler arasında özel bir konumu var. O, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “CHP Bilim Kurulu’ndan da rektör atadım” diyerek işaret ettiği bir isim. SBF’de, öğrencilerin ‘yumurtalı protesto’sunun ardından da AKP’li Burhan Kuzu’nun, istifasını istediği rektör. Taluğ dev dalga karşısında sükunetini hiç bozmadı
Atatürk’le ilgili bazı şeyler tartışılabilir belki ama tartışılmayacak tek konu: Dillere destan şıklığı. Derimod’un kurucusu Hasan Yelmen onun zarafetinden öyle derinden etkilendi ki, kitabını yazmaya karar verdi. Atatürk’ü tanıyan ve çoğu artık yaşamayan 28 kişiyle görüştü. Bu söyleşiler 20 yıl aradan sonra nihayet gün yüzü gördü ve Nebil Özgentürk tarafından kitaplaştırıldı: “Gazinin Son Tanıkları Anlatıyor: O Daima Şıktı”.
Her şey Ekim 2006’da Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın Brüksel’de verdiği konserde başladı. Borusan Orkestraları Stil Danışmanı Z. Berhan Yılmaz konser sırasında orkestra üyelerinin kostümlerinde bir yetersizlik hissetti. Acilen görsel anlamda bir değişiklik yapılmalıydı. Aklından geçenleri Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi ve Genel Müdür Ahmet Erenli’ye anlattığında aslında herkesin aynı şeyi düşündüğü ortaya çıktı.