Danimarkalı deniz taşımacılığı şirketi DFDS, UN Ro-Ro'yu 950 milyon Euro'ya satın aldığını duyurdu. 1994 yılında kurulan UN Ro-Ro, 2007 yılında dünyanın önde gelen fon şirketlerinden KKR'ye 910 milyon Euro bedelle satılmıştı. UN Ro-Ro'yu satın alan Danimarkalı şirket ise 1866 yılında kurulmuş.
#UN Ro-RoUN Ro-Ro’nun yüzde 97.6’sını 910 milyon Euro’luk toplam değer üzerinden alan dünyanın önde gelen fonlarından KKR’nin ortağı John Pfeffer, "Satış konusunda ortaklar arasında çıkan tartışma bizi hiç olumsuz etkilemedi. Asla çekilmeyi düşünmedik. Tartışmalar Türkiye’ye olumlu bakışımızı da bozmadı. Türkiye’de yeni yatırımlar için fırsatlara hep bakacağız" dedi.
BALKANLAR’ın göbeğinde, Yugoslavya’nın parçalanmasıyla sonuçlanan savaşın patladığı 1991 yılı sonu... Türk TIR’ları, Avrupa’ya ihraç ürünü taşıyamaz halde... Uluslararası nakliye sektörü Bulgaristan, Romanya, Yugoslavya üzerinden yürüyen taşıma trafiğini Yunanistan-İtalya yönüne çevirse de karadan ulaşım çok zor...
FemTech (Female Technology), dünya genelinde kadın sağlığını desteklemek için teknolojiyi kullanan yazılım, ürün ve hizmetlerin kategorisini tanımlamak için kullanılan bir terim. FemTech terimi ise 2013 yılında Almanya'da kurulan bir adet ve yumurtlama izleme uygulaması olan Clue'nun Danimarka’lı kurucusu Ida Tin tarafından icat edildi. Bu sektör; doğum kontrolü, menopoz, pelvik sağlığı, emzirme, cinsel sağlık, hormonal bozukluklar, doğurganlık, adet izleme uygulaması ve üreme sistemi sağlık hizmetleri gibi kategorileri bünyesinde barındırıyor. FemTech’in en temel amacı kadınların, kendi hayatları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını ve güçlenmesini sağlamak.
#Femtech8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken haftanın en iyilerini de kadınlardan seçtik. Hindistanlı kadın yönetmen Gitanjali Rao’nun ödüllü animasyonu “Bombay Rose”, Kundura Sinema’nın sessiz sinemanın kadın komedyenlerine selam gönderen sohbet ve gösterim programı “Sinema’nın İlk Edepsiz Kadınları” ve BGST’nin tek kişilik oyunu “Bir Kadın Uyanıyor”, haftanın çevrimiçi seçenekleri... Haftanın kitabı Leni Zumas’ın ödüllü distopik romanı “Kırmızı Saatler”, haftanın albümü de Melike Şahin’in 90’ların ruhunu taşıyan 10 şarkılık çalışması “Merhem”.
#UĞUR YÜKSELZor geçen 2018’de 12 milyar dolarlık birleşme ve satın alma işlemi gerçekleş-tirildi. 2017’ye göre işlem hacmi yüzde 17 büyürken Deloitte Türkiye Ortağı Başak Vardar 2019’da teknoloji, finans, enerji ve altyapıda büyük ölçekli işlemler beklediklerini dile getirdi.
#GazetehaberleriOYAK, bünyesinde altı çimento üreticisini barındıran OYAK Çimento'nun yüzde 40'ını 640 milyon dolara Taiwan Cement Corporation'a (TCC) 1101.TW satmak için anlaşırken, Brezilyalı bir şirketten de Portekiz ve Afrika açıklarında çimento fabrikaları almak için anlaştı.
#PortekizHÜRRİYET gazetesi tarafından Taş Yapı sponsorluğunda, Bandırma Belediyesi, Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası desteği ile düzenlenen ‘Bandırma Ekonomi Zirvesi’ne ‘marka kent’ olma vizyonu damga vurdu. Zirvede düzenlenen panelde dünyanın içinde bulunduğu ekonomik durum, reel ekonomi, sanayinin gelişimi ve kurlardaki değişimlerin yatırımlar üzerindeki etkisi gibi konular masaya yatırıldı. Sanayi ve üretim konusunda Türkiye’nin en önde gelen illeri ile Bandırma’nın yarıştığı gelecekte de aynı başarıyı sürdürebilmesi için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Bandırma’nın il olması konusunda yapılması gerekenlerin altı çizilirken, şehrin sosyal yapısı, üretimi ve turizmiyle ‘marka kent’ vizyonuna sahip olduğu öne çıktı. Panelistlerin yaptıkları konuşmalarda üzerinde durdukları en önemli konu ise Bandırma’nın planlı bir şekilde büyüyerek 30 yıl sonrasında bile aynı şekilde başarılı olması için çalışmalar yapılması gerekliliğiydi. Gerçekleştirilen panele yoğun ilgi gösterilirken, panelin moderatörlüğünü, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent üstlendi. Paneldeki konuşmacılar ise şu isimlerden oluştu: Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Denizbank Marmara Bölge Müdürü Burak Bozkaya, Hürriyet Gazetesi Yazarı Erdal Sağlam, Hürriyet Gazetesi Yazarı Jale Özgentürk.
#Bandırma Ekonomi ZirvesiTüketim sektöründe büyüme beklentilerine paralel yabancı ilgisinin son yıllarda arttığı ambalaj sektöründe Korozo Ambalaj'ın özel girişim sermayesi Actera Group tarafından satın alınmasının ardından, kaynaklar, Bedminster Capital'in de Propak Ambalaj'daki yüzde 80 hissesinin satışı için yetki verdiğini söylediler.
#PropakTürkiye'nin en büyük ambalaj firmalarından Korozo, fon şirketi Actera Group'a satıldı. Bir süreden beri yürütülen satış görüşmeleri sonrası taraflar masadan el sıkışarak kalktı. Hurriyet.com.tr'nin edindiği bilgilere göre taraflar imzaları dün akşam attı. Korozo'nun çoğunluk hissesi Actera'ya geçti. İstanbul ve İzmir'de 9 fabrikası bulunan Korozo'nun cirosu 250 milyon Euro seviyesinde.
#Actera Group12 Ro-Ro gemisi ile yılda 322 bin aracı, Türkiye’den İtalya ve Fransa’ya taşıyan U.N. Ro-Ro Şirketi’nin yeni hedefi Afrika. Şirket, Türkiye’den Fransa’nın Toulon Limanı’na taşıdığı TIR’ları buradan Kuzey Afrika’ya aktarıp yaklaşık bir ay süren ulaşımı bir haftaya indirmeyi planlıyor.
#UN Ro RoTürkiye, Almanya, İtalya, Romanya, Fransa, Yunanistan, Ukrayna, Bosna, Macaristan, İspanya, Polonya ve Bulgaristan’daki 12 şirketleri hizmet verdiklerini söyleyen Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, 2016’da Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve İran’da şirket açmayı plandıklarını söyledi. Musul, Yalova’daki Ro-Ro terminali yatırımı ile de İstanbul trafiğinden yılda 100 bin treyleri çekmeyi hedeflerini belirtti.
#Ro RoULUSLARARASI Nakliyeciler Derneği (UND) 1994 yılında kurduğu ancak 2007 yılında özel yatırım fonu ABD’li Kohlberg Kravis Robert’e (KKR) sattığı UN Ro-Ro’yu alamazsa, yeni bir Ro-Ro şirketi kurma kararı aldı. Sektörün en büyük lojistik firmalarının destek verdiği karar konusunda başkan Çetin Nuhoğlu, “Bu bizim yaşam mücadelemizdir. Biz bu işi yapacağız. Her şekilde yapacağız” dedi.