Kan basıncı yüksek olduğu için doğumu başlatılan bir annenin doğum sırasında kalbi durdu. Doktorlar bebeği almaya çalışırken bir başka ekip ise anneyi hayata döndürmeye çalışıyordu. Bebek de nefes almadan doğdu ama doktorlar onu hızlıca hayata döndürebildi. Fakat aynı şeyi anne için yapmaları çok kolay görünmüyordu. Sebebi ise en az yaşananlar kadar korkutucuydu...
#DoğumAnkara'da koronavirüse yakalandıktan 1 hafta sonra 1,5 aylık hamile olduğunu öğrenen İklime Yaşar (39), hastanede riskli doğum bölümünde tedaviye alındı. İklime Yaşar, 2 aylık zorlu tedaviyle hastalığı yendi. Bu sırada kısmi felç meydana gelen Yaşar, şimdi fizik tedaviyle ayağa kalkmaya çalışıyor. Prof. Dr. Nebahat Sezer, Covid-19'un sadece solunum yolu enfeksiyonu olmaktan çıktığını, sistem organ tutulumları ile giden bir hastalık haline geldiğini söyledi.
#KoronavirüsAnne adaylarının hamilelik süreci boyunca en çok endişe duydukları konuların başında bebeğinin sağlık durumu gelir. Bebeğin erken doğum riski varsa araştırıp gerekli hazırlıkları yapması gereken en önemli konu doğumunu yapacağı hastanenin tam teşekküllü olması ve yenidoğan yoğun bakımının bebeğinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek özellikleri taşımasıdır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Wassim Bekraki yenidoğan yoğun bakım hakkında aklımıza takılan tüm soruları yanıtlıyor.
#Yenidoğan Yoğun Bakım ÜnitesiHAKKARİ Çukurca’da doğum sancısı çeken ancak riskli doğum olacağı için Hakkari Devlet Hastanesi’ne gitmek zorunda olan 22 yaşındaki Lahican Kaçar isimli vatandaşın imdadına Mehmetçik yetişti. Helikopterle ateş altında hastaneye kaldırılan Lahican Kaçar sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Kaçar, bebeğinin ismini 'Barış' koydu.
#HakkariSağlık Bakanlığı'nın “Evde Bakım Hizmeti” uygulaması kapsamında Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nce geliştirilen “Kendi Bebeğimizi Kendimiz Takip Edelim” projesi ile düşük kiloyla doğan bebekler ve riskli doğum yapan anneler evlerinde takip edilecek.
Zekai Tahir Burak Hastanesindeki bebek ölümlerini inceleyen heyette görevli Prof. Dr. Fahri Ovalı, hastanede Temmuz ayında 1840 doğumun gerçekleştiğini, 504 bebeğin yenidoğan ünitesine yatırıldığını ve bu bebeklerden 49'unun kaybedildiğini bildirdi. Ovalı, “Son 6 aydaki bebekler incelendiğinde 1500 gram altında doğanların yüzde 30 ila 49'unun kaybedildiği ve bu kayıp oranlarının aylara göre farklılık göstermediği saptandı” dedi.
Genetik bir bağ doku bozukluğu olan Marfan sendromu hastası Mehmet Kenger'e, iş arkadaşlarının doğum günü hediyesi olarak verdiği masaj paketi sayesinde hayatı kurtuldu. Boyun ağrıları için gittiği masaj salonunda, masörün karnındaki şişliği fark etmesi üzerine doktora giden Kenger'de ölümcül aort anevrizması (baloncuk) olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 2 santim olması gereken aort damarının çapı normalin dört katına çıkmış, böbreklerini de tehdit eder hale gelmişti. İstanbul'a gelen Kenger, Prof. Dr. Mete Gürsoy ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyat sırasında böbrekleri özel bir solüsyonla korunan Kenger, diyaliz hastası olmaktan da kurtuldu. Mehmet Kenger, 2015 yılında da annesini doktora götürdüğünde onun ısrarıyla gittiği kalp kontrolünde aynı hastalıktan ameliyat olduğunu, yine tesadüfen hayatının kurtulduğunu söyledi.
#Aort AnevrizmasıGenetik bir bağ doku bozukluğu olan Marfan sendromu hastası Mehmet Kenger'e, iş arkadaşlarının doğum günü hediyesi olarak verdiği masaj paketi sayesinde hayatı kurtuldu. Boyun ağrıları için gittiği masaj salonunda, masörün karnındaki şişliği fark etmesi üzerine doktora giden Kenger'de ölümcül aort anevrizması (baloncuk) olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 2 santim olması gereken aort damarının çapı normalin dört katına çıkmış, böbreklerini de tehdit eder hale gelmişti. İstanbul'a gelen Kenger, Prof. Dr. Mete Gürsoy ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyat sırasında böbrekleri özel bir solüsyonla korunan Kenger, diyaliz hastası olmaktan da kurtuldu. Mehmet Kenger, 2015 yılında da annesini doktora götürdüğünde onun ısrarıyla gittiği kalp kontrolünde aynı hastalıktan ameliyat olduğunu, yine tesadüfen hayatının kurtulduğunu söyledi.
#Adanaİstanbul’da bebekleri kendilerinin anlaşmalı olduğu hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan Yenidoğan Çetesi davası 11'inci gününde devam ediyor. Tutuksuz sanık doktor Mehmet Gürül, 'Fırat Sarı bana, Hasan ile Doğukan’ın ilacı sattığını söylediğinde şok oldum.' dedi. Gürül ayrıca, 'En büyük hatam bu hastanelerde çalışan hemşireleri denetlememiş olmam. Dış nöbetçi hemşireleri gizlemek." diye konuştu. Hastane genel müdürü Murat Mantuş ise, "Aldatılmış ve kandırılmışım. Tapeleri okuduktan sonra bunun nasıl olduğunu daha net anladım" ifadelerini kullandı.
#Yenidoğan Çetesi