Henüz 12 günlük bebeğin dişi çekildi

Güncelleme Tarihi:

Henüz 12 günlük bebeğin dişi çekildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 14:00

Bazen yeni doğan bebekler dişli olarak dünyaya gelir. Bu durum yaklaşık 2000 – 3000 bebekten birinde görülebilir. İngiltere'de bu nedenle hekimler henüz 12 günlük kız bebeğin dişini çekmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

BBC Türkçe'nin haberine göre, diş hekimleri, Isla-Rose Heasman'un şu ana kadarki en genç hastaları olduğunu söyledi. Isla-Rose daha bir ayını bile doldurmadığı için anestezi yapılmadı, sadece dişe uyuşturuculu krem sürüldü. Hekimler cesaretinden dolayı Isla-Rose'a üzerinde "Bugün ilk dişimi çektirdim" yazan renkli bir çıkartma verdi.

Henüz 12 günlük bebeğin dişi çekildi

NADİREN GÖRÜLÜYOR

Uzmanlara göre, doğum dişi nadiren görülse de, bebek için oldukça riskli. Doğum dişi, sadece emzirme sırasında sorun olmuyor. Çocuğun dilinde ülser çıkabiliyor, ya da sallanan dişin çocuğun düşerek akciğerlerine kaçması riski doğuyor. İngiliz Dişhekimleri Birliği'ne (BDA) göre her 2000 bebekten biri doğum dişiyle dünyaya geliyor.

Haberin Devamı

Kökleri yeterince gelişmediği için diş genelde kendiliğinden düşüyor. Çoğu bebeğin dişleri ancak 6 aylıkken çıkıyor. Bazıları 4 aylıkken, bazıları ise 1 yaşındayken ilk dişlerine kavuşuyor.

Henüz 12 günlük bebeğin dişi çekildi

'BEBEĞİM BENDEN ÇOK DAHA CESURDU, AĞLAMADI BİLE'

Isla-Rose Heasman'ın annesi Jasmin ise bebeğini bu kadar küçük yaşta dişçiye götürmek zorunda kalacağını tahmin etmediğini söyledi. Anne Jasmin, "Diş sallanıyordu ve çekilmek zorundaydı. Bebeğim benden çok daha cesurdu, ağlamadı bile" dedi ve ekledi: "Ben ise prensesimin acı çekmesine dayanamadım, ağladığım için odadan çıkmak zorunda kaldım."

BEBEKLER DİŞLİ DOĞABİLİR

Nadir olmakla birlikte bebekler ağızlarında dişle ya da diş benzeri oluşumlarla doğabilirler. Bu dişlere neonatal dişler denilmektedir. Bu dişler genellikle sadece dişetine tutunurlar ve sallanmaktadırlar. Bebeğin genzine kaçma riski bulunduğu için bu dişlerin diş doktorunuz tarafından alınması gerekebilir. Doğumdan sonraki ilk 30 gün içerisinde ağız içerisine süren dişlere ise natal dişler denir ve bu durumda da bu dişlerin fazladan dişler mi olduğu yoksa bebeğin ilk süren dişleri mi olduğunun netleşmesi için mutlaka bir pedodontiste (çocuk diş hekimine) danışmanız gerekmektedir. Bazı durumlarda dişler çıkmadan önce dişetinde morumsu şişlikler oluşabilir. Bu şişlikler genellikle sürme kisti denilen zararsız oluşumlardır. Bu oluşumlar doktorunuzun size tavsiye edeceği yöntemle kolaylıkla iyileşecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!