İstanbul’un fethinin 570. yıldönümü bugün ülke genelinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. İstanbul’un fethi mesajları ve sözleri, bu anlamlı günü çevresiyle paylaşmak isteyenler tarafından merak ediliyor. İstanbul’un fethi sadece Türk tarihi açısından değil tüm Dünya tarihine bakıldığında çağ açıp çağ kapattığı için ayrıca bir öneme sahiptir. İstanbul’un fethedilmesinin ardından birçok milletten halk huzur ve hoşgörü içerisinde uzun yıllar burada yaşamayı sürdürmüştür. Bizde sizler için Instagram, WhatsApp, Facebook ve SMS üzerinden gönderebileceğiniz Resimli İstanbul’un fethi mesajlarını derledik. Sizde paylaşacağınız İstanbul’un fethi sözleriyle bu anlamlı günün önemine vurgu yapabilirsiniz. şte, resimli, sözlü, değişik, uzun ve kısa seçenekleriyle 29 Mayıs İstanbul’un fethi mesajları
#İstanbul'un Fethi MesajlarıNobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un gece yürüyüşlerinde çektiği fotoğrafları bir araya getiren ‘Turuncu’, İstanbul’un merkezinde ama gözden ırak mahallelerinin görüntülerini romancı bakışıyla kayda geçirilmesinin yanında romanlarında yansıttığı İstanbul’un görsel hali olarak da değerlendirilebilecek kıymetli bir çalışma.
#Orhan Pamuk‘Resimli İstanbul, Hatıralar ve Şehir’ daha ilk satırlarından itibaren okurun elini tutarak şehirde gezmeye çıkarıyor. Pamuk’un anıları ve şehirle iç içe yürüyen bu yolculuk 1950’li yılların İstanbul’unda başlıyor. Ancak zaman ve mekân yazarın götürmek istediği yerle birlikte sürekli değişiyor. Yeri geliyor yolu İstanbul’a düşmüş eski zaman seyyahının eline iliştiriyor elinizi, yeri geliyor Yahya Kemal’e, Tanpınar’a teslim ediyor. Bununla da yetinmiyor Pamuk... Bazen masalsı bir gravürün içine sokup oraya kilitliyor okuru, bazen de Ara Güler’in eski bir fotoğrafına hapsediyor. Ne şanslıyız ki İstanbul yıllar geçse de bazı özelliklerini kaybetmiyor. Masalsı, egzotik, bir yanı Batı, bir yanı Doğu... İşte Pamuk’un ‘hüznün dünya başkenti İstanbul’undan manzaralar...
#Orhan Pamuk'un Son Kitabı41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 2-10 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Etkinliğin konukları arasında “Olasılıksız” ve “Empati” adlı romanlarıyla çok satanlar listelerinin zirvesinden yıllardır düşmeyen Amerikalı yazar Adam Fawer da yer alıyor. Ünlü yazar, “Olasılıksız” kitabında hayatta her şeyin bir olasılığı olduğunu, hiçbir şeyin imkânsız olamayacağını söylüyor.
#Olasılıksızİstanbul'un Fethi ile ilgili yazılar bugün itibariyle milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. 29 Mayıs İstanbul'un Fethi mesajları ve sözleri, günün öne çıkan konuları arasında yer alıyor. 29 Mayıs 1453'te kapıları açılan İstanbul, Sultan 2. Mehmed'in önderliğindeki Osmanlı birlikleri tarafından fethedildi. Tarihte birçok kez kuşatılan ancak Sultan II. Mehmed'in komutanlığında 54 günlük kuşatmanın ardından fethi gerçekleşen İstanbul'da Roma İmparatorluğu yıkıldı. Bu yıl 571. yıl dönümü olan İstanbul’un Fethi’ni sevdikleri ile kutlamak isteyenler 29 Mayıs 1453 İstanbbul'un fethi mesajları ve sözleri WhatsApp, SMS, Facebook, Tiktok üzerinden paylaşacaklar. İşte, anlamlı, farklı, kısa, uzun, değişik 29 Mayıs İstanbul'un Fethi ile ilgili sözler ve mesajlardan derlemeler...
#29 Mayıs İstanbul'un Fethiİzmir Belediye Başkanlığı sırasında dürüst kişiliği ile dikkati çeken ve yazıları ile doğru önerilerde bulunan Burhan Özfatura yerel seçimler sonrasında artık uygulama safhasına geçildiğini belirterek, “CHP tam bir demokrasi zaferi kazandı” diyor.
#Burhan ÖzfaturaGünümüzde anne babalar, çocuklarına çok oyuncak alarak onları mutlu etmek istiyor. Uzmanlar ise çok oyuncak almaktan ziyade nitelikli oyuncak almanın önemli olduğunun altını çiziyor. Uzman Psikolog Saygın Şimşek “Çocuğun odasını oyuncaklarla doldurmayın. Çocuğun gelişimine uygun oyuncaklar alın ve paylaşmayı öğretin” diyor.
#Ömür KurtBazı anne babalar, çocuklarının yalnız başına kalamadığını, adeta yapışık ikiz gibi olduklarını, çocuklarının her an kendilerini ihtiyaç duyduğunu ifade ediyor. Oysa bu durum çocuk için pek de iyi bir şey değil. Psikolog Dr. Serap Duygulu, “Siz her an onun yanında olamazsınız. Kendi kendine yetebilen çocuklar yetiştirmek çok önemli” diyor.
#Psikolog Dr. Serap DuyguluOkul döneminde ebeveynlerin en çok zorlandıkları konuların başında çocukların ders çalışmak istememesi geliyor. Üstelik anne babalar bazen çocuğun yerine ödev bile yapabiliyor. Uzmanlar ise “Ders çalışmak çocuğun sorumluluğudur. Onun dersine siz çalışmayın, onu yönlendirin” diyor. Çocuk gelişimi uzmanı Bayram Deleş’in ders çalışmak istemeyen çocuklar için 5 önerisi var.
#Ömür KurtTürkiye’de tıp okuyan Zanzibarlı Hussein Ali Mwinyi, ülkesine döndü ve yıllar sonra devlet başkanı oldu. Ama öğrencilik yıllarını hiç unutmadı. Diplomasını elinden aldığı Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz’un onda yeri ayrıydı. Kendisini hep ‘yarı Türk’ olarak tanımlayan Zanzibar Devlet Başkanı, yıllar sonra yine Türkiye’ye geldi ve 2 yıl önce vefat eden hocasının kızını ziyaret etti...
#ZanzibarÖzellikle ilkokula giden çocukların okula uyum yaşamakta hâlâ zorlandıkları gözlemleniyor. Bazı ebeveynler ise kendi çocuklarının diğer çocukların gerisinde kalmaması için onlara baskı yapabiliyor. Peki, ama ilkokul çocuğu notla mı değerlendirilmeli? Çocuğu yarıştırmak neden yanlış? Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat’a sordum.
#Leonardo Da VinciMarmara depremi 24. yıldönümünde anılıyor. 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de 7,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem 45 saniye sürmüştü. Marmara Depremi, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova'da yıkıma yol açtı. 17 Ağustos 1999 yılının tarihte birçok adı bulunuyor. Kimileri 1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi veya 17 Ağustos 1999 depremi olarak tanımlıyor. 17 Ağustos 1999'da meydana depremde yaşamını yitirenler, 24'üncü yılında depremin merkez üssü olan Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde anıldı. Gölcük depremi aynı zamanda bugün sosyal medya ve mesajlarla anılıyor. İşte, Dualı, duygusal, resimli 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi anma mesajları ve sözleri...
#Gölcük DepremiKalabalık şehirlerde yaşıyor ama doğanın en saf haliyle ürettiği besinlere ulaşmak istiyoruz. Dünya nüfusu arttıkça besine olan ihtiyaç da artıyor ve bu da kimyasal tarımı artırıyor. Oysa kimyasal tarım toprağı öldürüyor. Çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesi için ise geleneksel tarım yöntemleriyle yetiştirilmiş ürünlere ihtiyaç var. Uzun yıllardır organik tarım konusunda çalışmalar yürüten HiPP markasının üçüncü kuşak varislerinden Stefan Hipp “Bir ürünün organik olması için toprağın organik olması gerekir. Bu konuda bilinçlenmek için çocuklarınıza toprağı tanıtın, birlikte ürün yetiştirin” diyor.
#Elif Ebru Batı Wibrew