Çocuklar için sağlıklı ve eğlenceli beslenme yöntemleri hakkında tüyolar veren Diyetisyen Mehtap Yakut Yiğit, çocukların yiyeceklere olan ilgisini artırmak için renkli ve çeşitli tabaklar hazırlanması gerektiğini söyledi.
#Sağlıklı BeslenmeÇeşitli ve dengeli bir beslenme, vücudunuza düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu maddeleri sağlar. Söz konusu sağlığımız olduğunda yediklerimizin renkleri de son derece önemli. Zira ister kırmızı bir elma olsun ister turuncu bir portakal, doğal gıdaların renkleri içerdikleri besin maddelerinin bir işareti. Peki hangi renk sebze ve meyve hangi maddeleri içeriyor ve neye fayda sağlıyor?
#SağlıkÇeşme-Alaçatı hattı, konaklama seçeneklerindeki butik anlayışı yıllardır restoranlarında da sürdürüyor. Kimi İstanbul’dan sezonluk konukları, kimi yerlileriyle her sezon mutlaka gastronomik bir şölen yaşatan bölgenin yeme içme dünyasından haberlerim var...
#Yazar50 yıldır sofra takımları üreten ailenin son temsilcisi Sema Güral Sürmeli ile yarım asırda değişen sofra alışkanlıklarımızı konuştuk. Son 10 yıldır 12 kişilik yemek takımlarının pek satılmadığını, bunun nedenininse misafir ağırlama alışkanlıklarımızın değişmesi olduğunu öğrendik.
#YazarÇocuklar için yemek yemek her zaman sıkıcı olmak zorunda değil… Beslenme alışkanlıklarını renkli tabaklar hazırlayarak değiştirebilir, öğünlerini daha canlı ve iştah açıcı hale getirebilirsiniz. Üstelik bunu yaparken gıda boyası kullanmanız da gerekmiyor.
#ÇocukHavaların soğumasıyla hastalıklardan ve enfeksiyonlardan kendimizi korumak için bağışıklık sistemimizi güçlendirmek önceliklerimizden biri oluyor. Vücudun direncini artırmak için besin değeri yüksek yiyecekler tüketerek hastalık döneminde daha çabuk iyileşmesini sağlanabiliyor. Sağlıklı ve kilo aldırmayan içeceklerin tüketilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Diyetisyen Berrin Yiğit, gündelik hayatta zinde kalmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu.
#Kış ÖnerileriDoç. Dr. Halil Coşkun, gerginlik, üzüntü, kırgınlık gibi durumlarda çoğu kişinin bol kalorili yiyeceklere saldırdığını belirterek “Bu tip yemenin adı duygusal beslenmedir ve açlık giderilmeye değil duygular doyurulmaya çalışılır. Aşırı kilo almamak için nasıl yediğimizin farkında olmalıyız.” diyor
#Duygusal Beslenme Obeziteye Neden OluyorEYLÜLÜN gelişi ve okulların açılışı, takvime bakılırsa yazın bitişini ifade ediyor olsa da biz Bodrum’da dört mevsim yaşayanlar için aslında yılın en güzel zamanlarının, yani ‘sarı yaz’ın habercisidir. Denizin çarşaf gibi olduğu, güneşin sıcaklığını tatlı tatlı hissettiğiniz ama nemin düşük olması sebebiyle rahatsızlık vermeyen, akşamları inceden bir esintinin hasıl olduğu sofralarda keyifle oturup, geceleri bol oksijenle kafanızı yastığa koyar koymaz uyuyabildiğiniz, tatilcilerin çekilmesiyle normaline dönen trafikte her yere 10 dakikada varabildiğiniz, yer kavgası yaşanmayan, mekanlarda rezervasyon sıkıntı çekilmeyen o en konforlu mevsim artık gelmiştir. Sarı yazın startını verdiğimiz bu süreçte etkinliklerin ve talebin yarımadanın kuzeyinden güneyine, yani aslında ‘merkez’ diye tabir ettiğimiz Kale ve Milta Marina etrafına kaydığını söyleyebiliriz. Biz de bu yazımızda başta bu bölge olmak üzere Bodrum’un 12 ay boyunca açık mekanlarından kendi favorimiz olanları sizinle paylaşalım istedik.
#1Cep telefonlarımız sayesinde artık çoğumuz fotoğraf çekiyor, anı ölümsüzleştiriyoruz. Ama o fotoğrafa ruh katmak, işte o ayrı bir mesele. İştah açan bir yemek, bizi hayallere sürükleyen yıldızlı bir gökyüzü karesi... Fotoğraf çekmenin inceliklerini uzmanlarından dinledik.
#FotoğrafYaptığınız harika yemekler, eğer onu tabağa doğru şekilde yerleştiremezseniz konuklarınızı yeterince etkilemekten uzak olacaktır. Emeklerinizi tamamlayacak ve uzun süre üzerinde konuşulacak sofralara imza atmak istiyorsanzı, işte size bu işin sırlarını öğretecek pratik ipuçları!
#İncili Gastronomi RehberiHacı Baba Et Lokantası, İstanbul’daki Four Seasons Sultanahmet’e konuk oluyor. Urfa’nın meşhur aya köftesi tescil aldı. Paros’taki La Zucca Pizza Bar Bodrum’da açıldı. Mardinli şef Ebru Baybara Demir’in kazandığı ödül ve Overdose’un yenilenen menüsüyle yeme-içme dünyasından haberler burada.
#Hacı Baba Et LokantasıYaz sezonunun yaklaşması ile birlikte yazlık evlerin hazırlıklarına şimdiden başlandı. Bakım ve onarımların ardından yaşam alanları için ihtiyaç listeleri de çıktıysa, işte işinizi kolaylaştıracak harika öneriler! Yataklardan yataklı kanepelere, TV ünitelerinden dolaplara kadar yazlık evler için ihtiyaç duyulan mobilyaları tek çatı altında keşfedin!
#Sponsorlu İçerikİngiltere artık yeni kralına kavuştu. Kraliçe Elizabeth’in vefatı sonrası göreve gelen Kral Charles tarihi bir törenle taç giyerek İngiliz Kraliyeti’nin tam anlamıyla başına geçmiş oldu. İşte Elizabeth tarafından vefatı öncesi tam 17 yıldır planlanan görkemli törenden anekdotlar...
#Kraliçe ElizabethMutfağa ilk girdiğinde henüz küçük bir çocuktu. Anneannesinin yarattığı mucizelerden etkilenmişti. Onu babasına eşlik ettiği profesyonel bir mutfak izledi. Buradaki dinamizm ve paslanmaz çelik tezgâhların büyüsüyle kararını verdi; yeme-içme işine girecekti. Bunun için büyümeyi de beklemedi. 14 yaşından itibaren çalışmaya başladı. Son 13 yıldır ise televizyon programlarıyla hepimizin mutfaklarında! Şef Arda Türkmen’in mutfağına sızdık. Hem eski albümleri karıştırdık hem yeni gastronomi eğilimlerini konuştuk.
#Arda’Nın MutfağıGöbeklitepe, Karahantepe, Çatalhöyük, gibi alanlar yaşam biçimi ve sanatı ile insanlık tarihini aydınlatırken pek çok soruyu da beraberindegetiriyor. Zihinleri zorluyor, düşündürüyor. Peki, yakın geçmişte yerli ve yabancı birçok meraklıyı kendine çeken Çatalhöyük ne oldu? Unutuldu mu? Hayır, ama ben bu hafta bu önemli neolitik alanı tekrar gündeme getirmek istedim çünkü Çatalhöyük’ün de bize anlatacakları bitmedi.
#Uğur ÇELİKKOL