Eylülde başlayan ceviz hasadı kasıma kadar devam edecek. Yeşil, kalın etli kabuğun altından çıkan nemli cevizler güz güneşinde kurutulurken içi de gevrek, çıtır dokusuna kavuşup tatlı-tuzlu yemeklerimize nefaset katacak. Tariflerimizin yanında cevizin sağlık mucizelerini de Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Dr. Ayça Kaya’dan okuyun.
#CevizAnadolu mutfağının simge fotoğraflarında hep bakır sahanlar, tava ve tencereler vardır. Son dönemde kahvaltı sunumlarının da ayrılmaz parçası oldular. Geleneğimizde oldukça derin izi olan bakır sahanda lezzeti katmerlenen Balkan köftesi ve Kastamonu paçası tariflerimi denerken bakır sahan kullanıp farkı siz de hissedebilirsiniz. Ancak bakırı mutfağınızda ilk kez kullanacaksanız, hemen yandaki uyarı ve önerileri de dikkate alın.
#BakırEvde salça yapımı ve sonrasında muhafaza etmesi epey zahmetli bir iş olabilir. Ancak hem bu işlemi kolaylaştıracak hem de salçaların bozulmasını önleyecek teknikler bulunuyor. İşte Chef Rüzgar SÜNBÜL ile ev yapımı salçanın püf noktaları...
#Ev Yapımı SalçaYazın her şeyi soğuk yemek istiyoruz. Fazla ağır olmayan, pratik ve az çeşitli yaz sofralarınıza baş tacı edeceğiniz soğuk pilavları denemediyseniz şimdi tam zamanı... İçinde sebzesi de olduğu için tek tabakta tam karın doyurma garantili, zeytinyağlı olduğu için de ılık ya da soğuk yemeye uygun yaz pilavları dosyamızı açalım...
#PilavMeyvelerin kraliçesi çilek, pasta süsü olmayı bırakalı çok oldu. Önce salatalarda kullandık, şimdi kahvaltılarda avokadoyla beraber ekmekleri şenlendiriyor. Farklılık arayanlara çilekli tarifler yazdım, gelenekselden şaşmayanlara şekersiz çilek reçelini anlattım...
#ÇilekKışın ağırlığından kurtulmak isteyenlerin önceliği doğanın bize sunduğu gıdaları mevsiminde ve ölçülü bir şekilde tüketmek olsun. Karaciğere yardımcı, detoksifikasyonu destekleyen gıdalarla bedeni temizlemek için bol bol salata tüketebilir, sebzeleri omletlere dahil edebiliriz.
#YazDeğerli vitaminler, sayısız mineral ve düşük kalorili içeriğiyle kuşkonmazı sağlıklı sebzeler listesinde enginarın hemen yanında görürsünüz. Peki alıp yer misiniz? Enginarın dönemdaşı, baharın nadide sebzesi kuşkonmazı hiç yemediyseniz bile deneyin diye hem marifetlerini hem de yaratıcılığa açık tariflerini yazdım.
#KuşkonmazHatay'da 6 Şubat depremlerinde 9 kişinin hayatını kaybettiği yıkılan Rende Esenpark Evleri'ne ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede ifadesine yer verilen, binanın müteahhidi tutuksuz sanık A.S.R. (85), "Bu apartmanı hatırlayamadım. Söz konusu apartmanı yapıp yapmadığıma dair şu an herhangi bir bilgim yok" dedi. Binanın yapı denetim sorumlusu tutuklu sanık G.T. ise, 'Binaları yanımda çalışan yapı denetçisi mühendisler denetler.' dedi. Proje ve uygulama denetçisi İ.S. de, 'imzaları benim yerime başkasının attığını düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.
#HatayGeçen hafta tarımda sürdürülebilir çözümlere odaklanan Gıdada Etki Konferansı’na katıldım, kadınların bu alanlardaki etkinliğini arttırmayı amaçlayan ‘Empowering Women in Agriculture’ girişimlerini dinledim. Doğayı ve geleceği kelimenin tam anlamıyla ‘dert edinen’ girişimcilerden aldığım ilhamla lezzetli tarifler hazırladım…
#Deniz YOLDAÇA101 aktüel ürünler kataloğu 23 Kasım 2023 satışa sunuldu. Üniversite öğrencilerinin devlet desteği ile alabileceği telefonlar şimdi A101’de! Destek, daha sonra Bakanlık tarafından kişilere ödeme yapılması şeklinde uygulanmaktadır. A101'de bu perşembe ayrıca; Vega 6 Kişilik Masa Takımı 4.750 TL, L Koltuk 4.250 TL, Taç Ultra Granit Derin Tencere 399 TL, Yağlık / Sosluk 14,90 TL, Kesme Tahtası ve Rende 55 TL, Plastik Organizer Çeşitleri 16,50 TL fiyatlarıyla raflarda olacak. Peki, A101'de bu hafta neler var? İşte, A101 aktüel 23 Kasım 2023 kataloğu tamamı...
#A101 AktüelTescilli lezzetlerimizden şerbetli pide MasterChef ile yeniden gündeme geldi. Şerbetli pide Aksaray yöresine özgü bir pide türüdür. Şerbetli pide, Türk Patent ve Marka Enstitüsü tarafından tescillenmiş. Tescilin ardından, "coğrafi işaretli" geleneksel ürünler listesine eklenmiştir. Aksaray geleneksel mutfak kültürünü temsil eden yemeklerden biridir. Peki, şerbetli pide nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? İşte şerbetli pide tarifi ve yapımı...
#Şerbetli Pide TarifiDünya Vejetaryen Günü’nü tüm dünyayla birlikte 1 Ekim’de kutluyoruz. Böyle günlerin bitki temelli beslenme biçimleri hakkında bilgi edinmek ve farkındalık yaratmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Denemek isteyenler için birbirinden lezzetli vejetaryen tarifler hazırladım…
#DENİZ YOLDAÇMakarna nasıl yapılır, makarna yapımında nelere dikkat etmeli? Öğrencilerin, bekar evlerinin ve çalışanların kurtarıcı yemeği olan makarnanın yapım aşamaları, özellikle yeni yemek yapmaya başlayanlar tarafından sık sık araştırılıyor. Çeşitli ek gıdalarla lezzeti katlanan makarnanın öncelikle sade tarifini deneyerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Peki evde makarna yapımında dikkat edilmesi gerekenler neler? Makarna nasıl yapılır? İşte, ilk kez yapacaklar için adım adım makarna tarifi
#MakarnaSesli harflerden biri olan E, alfabemizin 6. harfidir. E harfi ile başlayan en popüler erkek isimleri Eray, Emre, Erkut ve Erdal'dır. İçinde e harfinin geçtiği kadın isimleri ise şu şekilde sıralanabilir: 1- Ece 2- Melike 3- Eda 4- Ayşenur 5- Sevda 6- Kamile 7- Seçil 8- Gülse. İçinde E harfi olan kelimeleri detaylı bir şekilde derledik.
#HarfBaşta kek ya da kurabiyeler olmak üzere Hindistan cevizi birçok farklı yerde kullanılmaktadır. Bu sebepten dolayı doğal yöntemler ile Hindistan cevizi elde etmek isteyen pek çok kişi kurutma yöntemlerini öğrenmeye çalışıyor. Peki, Hindistan cevizi nasıl kurutulur? Evde taze Hindistan cevizi kurutma konusunda merak edilenler.
#Hindistan CeviziP harfinden sonra gelen R, alfabemizin 21. harfidir. Matematikte gerçek sayıların sembolü olan R harfi, fizikte de direnç sembolü olarak kullanılır. R harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#R Harfi İle Başlayan İsimlerAdını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.
#1