Meslek seçimlerinde dikkat edilmesi gereken bazı detaylar var. Özellikle de kişisel yeteneklere göre meslekler seçilmelidir. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü ise yoğun ilgi görüyor. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Nedir?Doğal afetler, ülkemizin değişmez gerçekliklerindendir. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremi başta olmak üzere her yaşanan afet bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Deprem, sel gibi doğal afet durumlarında bireylere fiziksel ilk yardım uygulamalarının yanında, yaşanan felaket olaylarından hemen sonra uygulanması gereken ilk ve acil psikososyal müdahale psikolojik ilk yardımdır.
#Konuk YazarKahramanmaraş depremi bölgedeki 10 ilde yaklaşık 13 buçuk milyon insanı etkiledi. Bu milyonlarca insanın büyük bölümü yakınlarını, evlerini, işyerlerini kaybetti. Deprem onlarda yıllarca kapanmayacak derin yaralar açtı. Diğer yandan gelişmeleri deprem bölgesi dışından üzüntü ve kaygıyla takip eden milyonlar depremzedelere yardım eli uzatabilmenin yollarını arıyor.
#Kahramanmaraşİşgücü piyasaları her zamankinden daha rekabetçi bir hal alıyor. Pandemi, küresel krizler, savaşlar ve göçler tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çalışma hayatını olumsuz etkiliyor. Bu tür küresel faktörlere ulusal koşullar da eklendiğinde gençler için istihdam önemli bir sorun haline geliyor.
#Konuk YazarPsikologluk mesleği en çok tercih edilen mesleklerden bir tanesidir. Çocuk psikoloğu da psikologluğun bir çeşidi olarak bilinmektedir. Tercih döneminde adaylar kendine uygun en iyi mesleği seçmekte ve buna yönelik çalışmalar yapmaktadırlar. Çocuk psikoloğu mesleği de o mesleklerden bir tanesidir. Son günlerde çocuk psikoloğu ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki, çocuk psikoloğu nedir? Çocuk psikoloğu ne iş yapmaktadır? Çocuk psikoloğu nasıl olunur? Çocuk psikoloğu maaşları nelerdir? Çocuk psikoloğu iş imkanları nelerdir? İşte çocuk psikoloğu ile ilgili tüm detaylar.
#Çocuk PsikoloğuYükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Peki Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık taban puanları kaç? İşte Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021...
#Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Taban PuanlarıÖğrencilerin kaderini belirleyecek, hayatlarının gelecekteki yıllarını şekillendirecek meslek seçimini ilk adımı olan üniversite tercih dönemi 5-20 Ağustos’ta başlayacak. Üniversite ve meslek seçerken, tercih döneminde yapılması gerekenleri anlattı.
#CİHAN YEŞİLYURT KİMDİR?Pandemi dönemiyle beraber yaş farkı gözetmeksizin teknolojik araçlara daha fazla ilgi göstermeye başladık. Bu teknolojik araçların başında kuşkusuz telefon yer alıyor. Aslında telefonla bu kadar zaman geçirmeye neden olan faktörlerin başında telefonun kendisi gelmiyor. Bunun en temel sebebi, telefonla yapabildiklerimiz.
#SüpervizyonuPsikolojik danışmanlık, danışanın kendini ve çevresini daha iyi anlayıp kabul etmesine ve etkin seçimler yapmasını amaçlayan bir süreçtir. Bu süreci yöneten kişi ise psikolojik danışmanlardır. Birçok gencin kariyer hedeflerinde yer alan psikolojik danışmanlık mesleğine dair psikolojik danışman nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Psikolojik danışman olma şartları, maaşları ve iş imkanlarını sizler için derledik.
#Psikolojik Danışman NedirRehber öğretmenliği en çok tercih edilen meslekler arasında yer almaktadır. Rehber öğretmenliğinin ne iş yaptığı ve çalışma koşulları araştırılan konular arasına girmiştir. Rehber öğretmenliği okumak isteyen kişiler konu hakkında araştırma yapmakta ve mesleğin çalışma koşullarını merak etmektedirler. Peki, rehber öğretmeni nedir? Rehber öğretmeni ne iş yapar? Rehber öğretmeni nasıl olunur? İşte rehber öğretmenliğine dair tüm detaylar.
#Rehber Öğretmen Nedir?Halk arasında en az duyulan kelimelerden birisi olan psikoterapist, günümüzde en saygın ve manevi açıdan değerli işleri imza atan kişilere denmektedir. İleride psikoterapist olmak ancak bunun için ne yapması gerektiğini bilmeyen kişiler için tüm detayları derledik.
#Psikoterapist Nedir?Üniversite sınavına giren her öğrencinin hayali istediği mesleğe kavuşmaktır. Bu sebeple yıllarca eğitim aldığı kurumlardan sonra okuyacağı bölümü seçme konusunda oldukça titiz davranır. Üniversite sınavına girecek olan her genç okuyacağı bölüm ile ilgili detaylı araştırmalar yapar. Bu bölümlerden bir tanesi de psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümüdür. Özellikle öğrencilerin sık tercih ettiği bölümler arasında yer alan psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümü merak edilen bölümler arasında yer alır. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümü ile ilgili detayları derledik.
#Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Öğretmenliği Bölümü NedirRehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sefa Bulut, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) kapsamında tercih yapacak üniversite adaylarına, puanları ve ilgi alanlarına göre tercih yapmaları gerektiğini belirterek, hedeflerini yüksek tutmaları ama hayal kırıklığına uğramamak için de tercih yaparken gerçekçi olmaları uyarısında bulundu.
#Üniversite Kayıt2020 ülkemiz ve dünya için olağan üstü hadiselerin yaşandığı bir sene olarak yaşanmaya devam ediyor. Bu sene Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) giren öğrenciler okul yaşantılarının son dönemini evlerde geçirdi. Böyle bir süreçte uzaktan eğitim, çevrimiçi eğitim, canlı yayınlar, online sınavlar, ev okulu, evde eğitim gibi kavramları daha sık dillendirir olduk. Çocukların sınav motivasyonunda okulun destek bölümü de ailelere kaldı.
#LgsLGS için artık adayların önünde sadece iki gün var. Uzmanların, LGS’ye hazırlanan 8'inci sınıf öğrencileriyle, anne babalarına; son günlerde, sınavdan bir gün önce ve sınav gününde yapmaları gerekenlerle ilgili bazı önerileri var:“Hata yapmaktan korkmayın, soru sayısına odaklanmayın, kolay sorulara dikkat edin. Kaygınızı çocuğunuza yansıtmayın, onu diğerleriyle kıyaslamayın, rahatlatıcı konuşmalar yapın.”
#LgsBu hafta okullar kapalı ama önümüzdeki hafta bütün eğitim-öğretim sistemi yepyeni bir uygulamaya geçiyor. Uygulamanın adı, ‘uzaktan eğitim’. Evlerde çocuklarla anne-babaların iyi bir ekip olması uzaktan eğitimin verimini arttıracak. Ebeveyne düşen bir diğer önemli görev de çocukları koronavirüs konusunda bilgilendirmek. Çocukların sorunla ilgili doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması önemli. Çünkü yanlış ve asılsız yaklaşımlar çocuklarda fobiler gelişmesine hatta travmalara neden olabiliyor.
#GazetehaberiFono Koleji kurucu temsilcisi Didem Erez, 2004’ten itibaren aile işletmesi olan kurumda halkla ilişkilerden, satın almaya kadar birçok bölümde görev yaptı. İki yıl önce eşi Fuat Erez ile birlikte kurumu devralan Erez’e göre okulların çocuklara okulu sevdirmesi gerekiyor.
#Fono KolejiDaha çok akademik becerilerin edinilmesinde kullanılan entelektüel zekanın kendi başına bir değeri yok. Bireyin duygu farkındalığının olması, becerilerini nesnel değerlendirmesi, gelişme için hedef belirlemesi, duygu düzenlemesi, istek ve dürtülerini ötelemesi, dinleme başta olmak üzere temel ilişki becerileri sergilemesi, işbirliği yapması, sosyal farkındalığa sahip olması ve sorumlu karar vermesi gibi sosyal ve duygusal becerilerin önemine ise giderek artan bir oranla farkına varılmaya başlandı.
#DuyguÜniversiteye giriş sınavları artık geride kaldı. Sıra, ortaöğretimden hatta ilköğretimden beri süren hazırlığınızın artık son ve zor aşaması olan, tercihlerde. Bazılarının aklında hedeflediği yerler vardır elbette ancak tercihler, sınav sonucuna göre son halini alacak. Bu zorlu ve stresli süreçte size usta akademisyenlerden mesaj var: “Başkalarının söylediklerini dinleyin ancak son kararı kendiniz verin”.
#Akademisyen