Yeni sezonuyla ekranlara gelen MasterChef’in ana kadro yarışmacıları belli oldu. Battal Kaan Özdemir, MasterChef Türkiye 2024 ana kadroya giren isimlerinden birisi oldu. MasterChef Battal Kaan Özdemir kimdir? sorusu da bu sebeple araştırılmaya başlandı. Peki, MasterChef ana kadro yarışmacısı Battal Kaan Özdemir kaç yaşında, aslen nereli? İşte merak edilenler...
#Masterchef Battal Kaan Özdemir101 sporcumuz Paris’teki olimpiyatlarda mücadele ederken biz de müsabakaları evlerimizde heyecanla takip ediyoruz. 11 Ağustos’a kadar sürecek oyunları yerinde izleyemiyorsak biz de evlerimizi Paris havasına sokabiliriz. Ekrandan fazla uzaklaşmadan, evde kolaylıkla hazırlanacak ‘Parisien’ yani ‘Paris stili’nde atıştırmalıklar için şefler Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş’tan tarifler aldık.
#Paris Olimpiyatları4 Temmuz Perşembe MasterChef kazananları belli oldu! MasterChef'te üst turu kazanan isimler, dün geceki düello heyecanı sonrası netlik kazandı. Eleme turlarına devam eden MasterChef Türkiye'nin 4 Temmuz tarihli son bölümünde, düellolarda yarışmacılar şeflerin karşısına çıktı. Jüriler Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri en başarılı şekilde hazırlayan isimler 3. turu garantiledi. Gecenin yemekleri ise ratatouille, bolonez soslu tagliatelle, Bursa pideli köfte ve düğün çorbası oldu. Peki, 4 Temmuz 2024 MasterChef'te kimler kazandı, üst tura kimler çıktı? İşte, dün gece en iyi ratatouille, bolonez soslu tagliatelle, Bursa pideli köfte ve düğün çorbası yemeğini yapan isimler.
#Masterchef' Kimler KazandıTerbiyeler, çorbalara lezzet katmak için sık sık kullanılıyor. Farklı şekillerde hazırlanan terbiye, çorbaya kıvam da katıyor. Çorbadan çorbaya da değişik terbiye tarifleri uygulanıyor. Peki terbiye nedir, nasıl yapılır? Terbiye ve meyane arasındaki fark nedir? Çorba terbiyesi yapımı ve püf noktaları...
#Terbiye NedirDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasBu yıl yemeğin birleştirici gücüne şahit oldum, Türk mutfağının üst düzey tekniklerle rafine sunumlarını servis eden yeni restoranlarla tanıştım... Sadece deniz ürünlerine odaklanan özel bir menü denedim, dünyanın en ünlü şeflerinden birinin restoranında çok farklı bir yemek deneyimi yaşadım… Aklımdan çıkmayan lezzetler hangileriydi, gelin birlikte hatırlayalım.
#GastronomiMasterChef eleme adayı dün ekranlara gelen yeni bölüm ile belli oldu. Büyük finale haftalar kala rekabetin de giderek arttığı MasterChef All Star'ın 6 Aralık tarihli 171. son bölümünde, kırmızı ve mavi takım haftanın ikinci dokunulmazlık oyununda, Ratatouille düellosunda karşı karşıya geldi. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği tabakları daha başarılı hazırlayan kırmızı takım dokunulmazlığı elde etti. Bireysel dokunulmazlığı ise Dilara elde etti. Öte yandan MasterChef 2. eleme adayı mavi takımdan seçildi. Peki, MasterChef'te eleme potasına kimler gitti? Dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? İşte, dün gece belirlenen 2. eleme adayı ve yeni bölüm fragmanı.
#Masterchef Eleme AdayıMasterChef ratatouille tarifi günün aranan yemeklerinden biri oldu. Geleneksel Fransız yemeği ratatouille (ratatuy) kolay malzemeleri ve pratik yapımı ile son yıllarda ülkemizde de sıklıkla yapılıyor. Peki, evde kolay Ratatouille nasıl yapılır, ne demek? İşte MasterChef Ratatouille (Ratatuy) tarifi ve malzemeleri
#RatatouilleKabağın özgün bir tat profili var; hafif tatlı bir lezzet katarak yemeklerin çekiciliğini arttırıyor, tenceredeki diğer bileşenlerle uyum içinde ve onların tadını bozmuyor. Kabakla yapılan şaheserlerden biri olduğunu düşündüğüm ratatouille’u anlatmak istiyorum… Yeni değil ama yeri gelmişken söylemeden geçmeyeyim: Bu yemeğin hikâyesini de öğrendiğimiz aynı adlı film muhteşem!
#KabakYÜKSEK sezonun da başlamasıyla Bodrum eğlence hayatı iyice renklendi. Hem Bodrum’da yaşayanlar, hem de tatile gelenler için o kadar çok alternatif var ki! Uzun yıllardır sektörün içinde olmamıza rağmen, açılan mekanların hızına yetişebilmek adına, her akşam başka bir yerdeyiz desek abartmış olmayız. İki haftada bir yayımlanan Hürriyet Gazetesi Bodrum ekinde 7 hafta boyunca siz değerli okurlarımıza bizzat deneyimleyip memnun kaldığımız yerleri dolu dolu 2 tam sayfa halinde ve özgün içeriklerimizle aktarabilmekten çok büyük keyif aldığımızı belirtmek isteriz. Bu sayıda da size serpme kahvaltıcıdan esnaf lokantasına, mezecisinden etçisine, balıkçısına, eğlence mekanlarından beach’ine, SPA’sına kendi hayatımızda severek gittiğimiz mekanlardan bazılarını kaleme aldık. Eğlence ve etkinlikler konusunda, “Bodrum’da Neler Oluyor?” başlığı altında geçtiğimiz hafta yine bizzat katıldığımız konser ve açılışları listelediğimiz bir bölüm başlattık. Yakın dönemdeki en yeni ve en kaliteli etkinlikleri de instagram’da @bodrumdaneleroluyor hesabımızdan kolayca takip edebilirsiniz.
#1ÇOCUKKEN getirildikleri bir yaz tatilinde Bodrum’a ilk görüşte aşık olan ve sonrasında bolca seyahat edip dünyanın en güzel yerlerini görmüş olmalarına rağmen akıllarının bir köşesinden hiç çıkaramadıkları, “Keşke bir gün biz de Bodrum’a yerleşebilsek” dileğini pandemi dönemiyle birlikte gerçeğe dönüştüren; Bodrum’un cam göbeği mavisine, bembeyaz ikonik evlerine ve baharla birlikte iyice coşan begonvillerinin pembesine hayran, Yokuşbaşı’ndan Halikarnas Balıkçısı’nı selamlamadan geçmeyen ve bir anda karşılarına çıkan Bodrum Kalesi manzarasıyla her seferinde içi huzur ve mutlulukla dolan bir çift hayal edin... Ama bir yandan da gezmeyi tozmayı, keşfetmeyi çok seven ve sosyallik genlerinden de ödün vermeyen, gerçek manada İstanbullu bir çift...
#1Yemekseverlerin favori animasyon filmlerinden, Oscar Ödüllü ‘Ratatouille’daki Collette karakterine ilham veren şefin kim olduğunu biliyor muydunuz? Şef Hélène Darroze’un Paris’teki restoranı Marsan’daydım.Hem seyahatlerini hem de mutfak macerasını yansıtan sunumlarını denedim.
#OscarBir yandan emeklilik protestoları, bir yandan temizlik işçilerinin grevi derken Paris son günlerde tatsız haberlerle anılıyor olabilir. Ama köşe kafelerinden vintage kıyafet satan dükkânlarına, ağız sulandıran şarküterilerinden çağdaş-klasik tüm sanat alanlarına bu şehir seyahat tutkunlarını her daim büyüleyecek bir güce sahip. Modası asla geçmeyen kentte bu kez Michelin’li şeflerin peşinden gittim ve şehirde yaşayan tatbilir bir arkadaşımın tavsiyelerini aldım.
#SeyahatBir süredir merakla beklenen ‘The Menu’ (Menü) filmi dün gösterime girdi. Uzak bir adadaki fine dining şef restoranına giden çiftin başından geçen sürprizli olayları anlatan senaryosu, özellikle gastronomi dünyasında merak uyandırdı. Biz de merkezine yemeği alan sinema filmlerinin en iyilerini jürimize sorduk.
#YemekRatatuy (Ratatouille), Fransız mutfağının en ünlü lezzetlerinden biri. Bu nefis yemeğin en önemli püf noktası sebzelerinin incecik ve aynı boyda olması. Sebzeli türlüye de benzetilen ratatuy yavaş pişirilmesi gerekiyor. Peki ratatuy (Ratatouille) nasıl yapılır? İşte ratatuy tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları
#Ratatuy (Ratatouille) Nasıl YapılırTam ismiyle Provence-Alpes-Côte d’Azur’un kendine has bir çekiciliği var. İnsanı ortaçağda gibi hissettirip o zamandan beri gelen asaletini vakur bir şekilde önünüze seriyor. Başta Van Gogh, Cézanne gibi birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuş kasabaları, lavanta tarlaları, görkemli şatoları, üzüm bağları, Akdeniz lezzetleriyle hem taşralı hem de stil sahibi. Bahar aylarıysa bölgeyi keşfe çıkmanın en güzel zamanı.
#Ebru ErkeBugün başlayan, 21 Kasım’a kadar sürecek ara tatilde çocukları birbirinden eğlenceli etkinlikler bekliyor. Şehirde hangi kapıyı açsanız ardında çocuklar için düzenlenen bir aktivite var. Doğada zaman geçirmek ve evde yapılacak etkinlikler de alternatifler arasında...
#Ara TatilMalum, öğrenciler sömestir tatilinde. Bu vesileyle miniklere yönelik bir seçki yapalım dedik. İşte yaşları küçük ama yürekleri, umutları, hayalleri büyük ana karakterleriyle listemize giren filmler... Sadece çocuklara değil elbet, büyümemekte ısrar edenlere de tavsiye edilir.
#Yazar“Yemek asla sadece yemek değildir” diyenler, yemekle ilgili bu sinema filmlerine bayılacak. Kimi derin bir aşk hikayesi, kimi Hamburg sokaklarında geçen bir komedi, kimi de çoluk çocuk izleyebileceğiniz nefis bir animasyon olan bu filmlerle evde zamanın nasıl geçtiğini siz de anlayamayacaksınız…
#EvdehayatOscar yarışını şimdiden başlatan Pixar animasyonu “Oyuncak Hikâyesi 4”, dokuz yıl aradan sonra perdenin en sevilen oyuncaklarını yeniden sinemaseverlerle buluşturuyor. Luc Besson aksiyonu “Anna”, Fransız komedi “Yazlık Ev” ve efsanevi balet Rudolf Nureyev’i perdeye taşıyan “Beyaz Karga”, haftanın diğer seçenekleri...
#SİNEMALARSebze yemeklerine bir yenisini eklemek isteyenler için bir önerimiz var: Fırında tahin soslu sebze. Mevsim meyveleri tahin sosuyla buluşuyor, tadına doyum olmuyor. Peki, fırında tahin soslu sebze nasıl yapılır?
#Fırında Tahin Soslu SebzeYemek tutkusu sadece pişirmeyi ya da yemeyi sevmekle açıklanamaz, bir yaşam biçimidir. Bunu bilenler hayatlarının her alanına lezzet katmak için ellerinden geleni yaparlar. Sinema da bu alanlardan biri. Yemek pişirme meraklılarının zevkle seyredeceği 6 filmi sizin için derledik.
#Sinema