Önümüzdeki salı, ramazanın ilk günü. Bu ramazanı da pandemiye paralel yaşayacağız. Koronavirüse karşı bağışıklık sistemimizi sağlam tutmamız gerektiğini unutmamalı, oruç tutarken beslenme düzenimizi buna göre ayarlamalıyız. Özellikle gün boyu enerjimizin yüksek olması için sahurda iyi ve dengeli beslenmek önemli. Uzmanlardan sahur için menü tavsiyeleri ve sağlıklı beslenme tüyoları, şeflerden de besleyici, lezzetli ve pratik tariflerini istedik.
#RamazanSahurda tüketilen yiyecekler ve içecekler kolay oruç tutmada doğrudan etkili. Haliyle tok tutan yiyeceklere ve en önemlisi de susuzluğa derman olacak içeceklere ihtiyaç duyulacak. Peki sahurda tok tutan yiyecekler neler? Hangi içecek Ramazan ayında susuzluğu önler?
#Sahurda Tok Tutan Yiyecekler NelerRamazan ayında oruç tutanların hem beslenme şekli hem de yaşam şekli değişiyor. Bu dönemde dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Orucu dinç bir şekilde tutabilmek için neler yapılması gerektiğini Prof. Dr. İsmet Tamer ile konuştuk, kendisinden ramazan ayında sağlıklı beslenmeyle ilgili ipuçları aldık.
#SahurRamazan ayı, oruç tutanların dikkat etmedikleri takdirde kilo almaya en müsait oldukları dönemlerden biridir. Uzun süreli açlık sonrası geç saatte yenen ağır iftar yemeği, yeterince sıvı alınmaması, düşen kan şekerinin etkisi ile günlük tatlı tüketiminin artması ve fiziksel aktivitenin kısıtlı olması gibi etkenler bu dönemde kilo alınmasına sebep olabilir. Dyt. Psk. Meryem Berrin Ak, ramazan ayında nasıl beslenmek gerektiğine dikkat çekti.
#RamazanAktara giderken yolda iyileşenlerdenim. İyi geliyor bana... Topraktan gelen şifanın bu kadar renkli ve güzel sergilendiği bir yer aktarlarımız. Ayhan Ercan işini çok severek yapan bir aktar. Sosyal medyada reklamları yapılan zayıflama odaklı ve sağlığa zararlı, ciddiyetini kaybetmiş ürünler hakkında hep doğruları söylüyor. Ülkemizin altın değerindeki topraklarında yetişen onlarca sebze, meyve ve bitkileri bilinçli kullanmalıyız... Ayhan Ercan baba mesleğini ve bilgilerini bizimle paylaştı...
#Gülben ErgenRamazan geldi. Çarşamba gecesi sahura kalkılacak, Perşembe günü de yaklaşık 17 saat süren orucun ardından ilk iftar yapılacak. Yaz sıcağında uzun açlık ve susuzluk süreleri metabolizmanın işleyişini değiştireceğinden, Ramazan öncesi bünyemizi bu sürece hazırlamak çok daha fazla önem taşıyor. Peki bir aylık oruç dönemine nasıl hazırlık yapmalıyız? Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, 11 ayın sultanına sayılı günler kala, 8 adımda Ramazan’a hazırlık reçetesini yazdı.
#RamazanHer Ramazan ayında iftara, sahura özel beslenme tavsiyeleri verilir. Ancak bu yıl tavsiyeleri çok daha dikkatli okuyun. Çünkü bu yıl Ramazan'ın ilk günlerinde 16 saati aşkın, son günlerinde ise 15 saati aşkın açlık süresi olacak. Yemeye, içmeye, uykuya özen gösterin. Açlık, susuzluk kadar, uykusuzluk da etkileyebilir.