Oruç farz mı sorusu, Ramazan ayı yaklaşırken pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Çeşitli sebeplerle oruç tutamayan Müslümanların araştırdığı oruç farz mı, sünnet mi sorusu, dini kaynaklar tarafından da ele alınmıştır. Peki, Oruç farz mı? Ramazan orucu farz mıdır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Oruç Farz MıYarın oruç tutulacak mı, sorusu Ramazan'ın son günü olan arefe günü ile gündeme geldi. Arefe günü oruç tutulup tutulmayacağı ve arefe günü oruca nasıl niyet edileceği, milyonlarca Müslümanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Arefe günü ve diğer günlerde oruç tutulması için kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek menduptur. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır.Bayramın müjdecisi olan arefe gününde oruç tutmak gereklilikler arasında yer alıyor. Peki, Arefe günü oruca nasıl niyet edilir? Arefe günü oruç tutulur mu, son oruç ne zaman tutulacak? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılar.
#Arefe GünüBayram namazı saati, Kahramanmaraş ve Hatay için belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Ramazan Bayramı namaz saatlerini il il resmi sitesi olan diyanet.gov.tr'den yayınladı. Mübarek Ramazan ayının ardından idrak edilecek olan Ramazan Bayramı'nın ilk gününde vatandaşlar bayram namazını kılmak için camilerde saf tutacak. Kahramanmaraş ve Hatay'da bayram namazının saati bir kaç dakika değişecek. Peki, Hatay ve Kahramanmaraş bayram namazı saati kaç olacak? İşte, Kahramanmaraş ve Hatay bayram namazı vakitleri hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgiler.
#Bayram NamazıFecr Suresi Mekke döneminde inmiştir. 30 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “el-Fecr”kelimesinden almıştır. Fecr, tan yerinin ağarması vakti demektir. Fecr Suresi anlamı kadar tefsiri ve Türkçe, Arapça okunuşu da pek çok Müslüman tarafından araştırılıyor. İşte, Fecr Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu ve tefsiri için Diyanet bilgileri
#Fecr SuresiROMA Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa 16. Benedikt’in Almanya seyahati sırasında Hz. Muhammed ve İslam hakkında kullandığı ifadeler sadece İslam dünyasını değil, inancı ne olursa olsun, akıl, izan ve vicdan hassasiyeti taşıyan birçok insan ve entelektüeli ayağa kaldırmıştır.
Kırım hanlarından Mehmed Giray, 1610’lu yıllarda Sultan Birinci Ahmed’le beraber ava çıkmış ve padişahın kovaladığı ceylánı okla vurup öldürünce ‘saygısızlık ettiği’ gerekçesiyle Yedikule Zindanı’na kapatılmıştı. Hapisten kaçan Mehmed Giray bir ara Kırım’a yeniden Han yapıldı ama Osmanlı İmparatorluğu’nun başına belá kesildi. Bir ceylán yüzünden başlayan tartışma, Osmanlı Devleti’ni daha sonra senelerce uğraştıracaktı.
<B>RAHMET</B> denizinde ruhlarımızın yıkandığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının daha da geliştiği, milli birlik ve beraberliğimizin güç kazandığı, bireysel ve toplumsal yaşamdaki bu tür olumlu gelişmelerin, diğer zaman dilimlerine oranla fazla yoğunluk kazandığı müstesna bir zaman dilimi olan ramazan ayına önümüzdeki pazartesi günü ulaşmış olacağız.