Bartın Karadeniz bölgesinde yer alan ve gezip görülecek bir şehirdir. Bartın'a gidildiğinde ne tür yemekler yenmelidir? Bartın şehrinin hangi yemekleri meşhurudur? Bartın'ın yöresel lezzetleri nelerdir? Bartın şehrinin yöresel yemeklerini sizler için derledik.
#Bartın YemekleriMasterChef eleme adayı kimler oldu, sorusunun yanıtı ile gecenin kazananı dün akşam netlik kazandı. Yeni sezon heyecanına hız kesmeden devam eden fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye'nin 7 Eylül tarihli son bölümünde mavi takım ve kırmızı takım, haftanın ikinci dokunulmazlık oyununda, Somer, Mehmet ve Danilo Şef'in istedikleri yemekleri vaktinde hazırlamak için mücadele verdi. 'Anadolu'da isimleri ile öne çıkan yemekler' konsepti ile yarışan takımlardan dokunulmazlığın sahibi mavi takım olurken; kırmızı takımda iki isim potaya girdi. Öte yandan yeni bölüm fragmanında Somer Şef'in yaptırım açıklaması merak dolu anlara neden oldu. Peki, MasterChef'te eleme potasına kimler girdi?
#MasterchefPumpum çorbası Bartın'ın yöresel lezzetlerinden biri. Mısır unuyla hazırlanan bu çorbaya bazı yörelerde de nişasta eklenerek hazırlanıyor. Peki pumpum çorbası nasıl yapılır? İşte yöresel lezzetleri denemek isteyenler için pumpum çorbası tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Pumpum Çorbası TarifiBugünlerde hepimizin aklı da kalbi de ülkenin güney kesiminde. Günlerdir süren yangınlar hepimizin içini yakıyor. Belki bir nefes olur diye ülkemizden başka bir cenneti anlatmak istiyorum size. Son yıllarda plajlarıyla da ön plana çıkan Bartın hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle her mevsim cazip bir davet sunuyor.
#YazarGeçen hafta cennetin kapısını araladım. Cennet dediğim yer, Kastamonu’nun Daday ilçesindeki ‘İksir Resort’tu. Onlar resort diyorlar ama ben ‘çiftlik’ tanımını daha çok yakıştırıyorum. Bir de Kastamonu’nun mutfağı var ki, bu kadar zengin ve güzel olup da şöhretten uzak olanı hiç görmedim.
#GURME‘Kocakarı gerdanı’, ‘tavşan üflemesi’, ‘kuyruğusulu’, ‘sakalaçarpan’... Bazı yemek isimleri vardır ki duyunca insana yanlış şeyler çağrıştırır. Kimi güldürür, kimi derin derin düşündürür, kimi de insanı o yemekten soğutur. Ama söz konusu yemek olunca önyargıları bir kenara bırakmak gerek...
#Mehmet Yaşin‘Kocakarı gerdanı’, ‘tavşan üflemesi’, ‘kuyruğusulu’, ‘sakalaçarpan’... Bazı yemek isimleri vardır ki duyunca insana yanlış şeyler çağrıştırır. Kimi güldürür, kimi derin derin düşündürür, kimi de insanı o yemekten soğutur. Ama söz konusu yemek olunca önyargıları bir kenara bırakmak gerek...
#Kuyruğusulu“Tatile, Bartın’a gidiyorum...” Siz dostlarınızdan bu cümleyi kaç kez duydunuz bilmiyorum ama ben hiç duymadım. Tatilciler Batı Karadeniz sahillerindeki Amasra’ya giderken nedense bu ilçenin bağlı olduğu Bartın’ı hızla geçiyor. Sadece mola için zaman ayırıyor. Aslında çok daha fazlasını hak ediyor Bartın. Çünkü, huzur dolu sokaklarda Safranbolu misali ahşap Osmanlı konaklarının sefasını sürebileceğiniz güzel bir şehir.