Türkiye’nin lezzet haritası çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin lezzet haritası çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2008 00:00

ANKARA Ticaret Odası (ATO) ile Ankara Patent Bürosu, Türkiye’nin lezzet haritasını çıkardı. 81 ili kapsayan lezzet haritasına göre, Türkiye, 2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan zengin mutfağıyla dikkat çekiyor. Amasya ve Afyon’un ’sakala çarpan çorbası’, Aydın’ın ’kulak çorbası’, Bolu’nun ’kedi batmaz’ı, Denizli ve Çanakkale’nin ’kaçamak’ı, Rize’nin ’enişte lokumu’, Şanlıurfa’nın ’şıllık tatlısı’, Kocaeli’nin ’otur fatma tatlısı’, Kütahya’nın ’tosunum’u, Bartın’ın ’pumpum çorbası’, Malatya’nın ’kurşun geçmez köftesi’ ilginç isimli yiyecekler arasında yer alıyor. Çeşit açısından Türkiye’nin en zengin mutfağına sahip ili ise Gaziantep olarak belirlendi. İkinci sırada Elazığ geliyor. Elazığ mutfağı tam 154 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluşuyor. 93 çeşit yiyecekle Ankara da zengin bir mutfağa sahip iller arasında. Bölgeler arasında İç A Aralık günlerinde, kredi kartlarıyla 5 milyon 801 bin 649 adet işlem gerçekleştiğini ve 557 milyon 254 bin YTL nadolu, 455 çeşit yiyecek ve içecek çeşidiyle ilk sırada yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!