MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, marangoz bir babanın, ev hanımı bir annenin çocuğu olarak Rize’nin Pazar ilçesi Sivritepe köyünde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi burada okudu. 1987’de İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümünü sınıf birincisi olarak bitirdi. İTÜ’de çeşitli yönetim kademelerinin ardından en genç rektörlerden biri oldu.
#Mef ÜniversitesiAvrupa İstatistik Ofisi’nin yeni yayınladığı verilere göre, Türkiye’de araştırma, teknoloji, sağlık, mühendislik ve Ar-Ge alanlarında faaliyet gösteren bilim kadını oranı yüzde 45 oldu. Yüzde 41’lik AB ortalamasının üstüne çıkan Türkiye, Almanya, Fransa ve İngiltere’yi geçti.
#Gazetehaberleriİstanbul’da bir vakıf üniversitesi, 2017-2018 akademik yılına konserle başlangıç yaptı. İlk dersi İTÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer’in verdiği açılışta, keman virtüözü Prof. Dr. Cihat Aşkın ve Aşkın Ensemble ise konuklara konser verdi. Üniversitenin ilk yüksek lisans mezunlarının diploma aldığı tören, yeni öğrencilere verilen oryantasyonla sona erdi.
#MEF ÜniversitesiEWORA’nın açılımı Avrupa Kadın Rektörler Birliği.Başında birliğin yedi kurucusu arasında olan İTÜ eski rektörü (1996-2004) Prof. Dr. Gülsün Sağlamer var. Prof. Sağlamer’in daveti üzerine Avrupa Kadın Rektörler Birliği’nin Brüksel’deki 5. Konferansına katıldım. 2015 yılında, Avrupa Kadın Rektörler Platformu’nun devamı olarak kurulan EWORA’nın hedefi akademi dünyasında kadını güçlendirmek.
#Gila BenmayorAKADEMİK dünyada kadınların karar alma mekanizmalarındaki varlığının artırılması ve akademik liderlikte kadın-erkek dengesinin sağlanması için çaba harcayan Avrupa Kadın Rektörler Derneği (EWORA), beşinci konferansını Brüksel’de düzenledi. Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) da sponsorları arasında yer aldığı ve 26 ülkeden 80’den fazla katılımcıyla başlayan konferansın açılışında konuşan EWORA Başkanı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, “Cinsiyet eşitliğine dair hayallerimizi gerçekleştirmek için uzun bir yol var ancak çok iyimseriz” diye konuştu.
#GazetehaberleriBritish Council ve Özyeğin Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “İşveren, Mezun ve Akademisyen Gözüyle İngilizce, Mesleki Beceri ve İstihdam” başlıklı sempozyumda akademisyenler, iş dünyası ve mezunlar Yükseköğretim Kurumlarındaki İngilizce eğitimindeki mevcut durumun mesleki beceri ve istihdama yansımalarını tartıştı.
#İngilizceBayburt Baksı Müzesi’nde, ‘Bayburt ve Çevresinde Mekan Kültürel Araştırmalar Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Candan Fetvacı, Aydın Doğan Vakfı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından yürütülen ‘Baba Beni Okula Gönder’ projesini anlattı.
#Baba Beni Okula GönderOxford Üniversitesi tarafından yayımlanan ‘Bilim Kadınları-Düşünceler, Zorluklar ve Sınırları Aşmak’ kitabında Türkiye’den de üç bilim insanı yer aldı. Prof. Dr. Sezer Şener Komşuoğlu, Prof. Dr. Gülsün Sağlamer ve Prof. Dr. Ayhan Ulubelen 18 ülkenin içerisinde Türkiye’yi temsil etti.
#Oxford ÜniversitesiİTÜ Mimarlık’ta okurken en başarılı öğrenciler arasında bulunan ama çok sert rekabet eden Murat Kader ile Sema Eser, Prof. Dr. Gülsün Sağlamer’in zoruyla ortak çalışmaya başladı. Şimdi, ikilinin mimarlık şirketi ‘iki design group’, İngiliz ve ABD’lilere adeta nal toplatıyor. Üç ülkenin en yüksek binalarını bu ikili tasarladı.
#Prof. Dr. Gülsün SağlamerMüzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM)'nin 2003 yılında bünyesindeki zenginlikleri müzikseverlerle paylaşmak amacıyla başlattığı Divertimento konserleri, bu yıl 19-24 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İTÜ Geliştirme Vakfı'nın sponsorluğunda verilecek olan altı konser İTÜ Maçka-Mustafa Kemal Anfisi'nde ücretsiz olarak dinlenebilecek.
Avrupa Mühendislik Eğitimcileri Derneği’nin (SEFI-European Society for Engineering Education) her yıl akademik alanda verdiği "Leonardo da Vinci Madalyası", bu yıl Prof. Dr. Gülsün Sağlamer’in oldu. Ödül töreni 30 Haziran’da İsveç’te SEFI’nın yıllık toplantısında yapılacak.