Gabriele Sponza sunuculuğunu üstlendiği Lezzet Düşkünleri yarışmasının formatı ve yarışmacıları kadar dikkat çekiyor. Ünlü şef Gabriele Sponza program boyunca seyirciye hem pratik mutfak bilgileri verecek hem de seyircinin dili damağı olarak, ekrana gelen tüm lezzetleri detayları ile aktaracak.Peki Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza kimdir, kaç yaşında, nereli? Gabriele Sponza kimdir, kaç yaşında, nereli? Lezzet Düşkünleri sunucusunun biyografisi
#Lezzet Düşkünleri SunucusuEvde kahve makineniz olsa da ofisinizde kahve demlense de eğer siz de milyonlarca kişi gibiyseniz, muhtemelen haftada en az bir kez bir kafeye gidip bir bardak kahve alıyorsunuz. Bu kahve genellikle kâğıt, plastik ya da polistiren köpükten yapılmış tek kullanımlık bir bardakta servis ediliyor. Biz de içeceğimizi içtikten sonra bu bardakları çöpe atıyor ve unutuyoruz. Ancak bizim unutmamız, tek kullanımlık bardakların çevresel etkilerinin yok olduğu anlamına gelmiyor.
#Tek Kullanımlık BardakTürk mutfağı turizme açılıyor. Özellikle ‘her şey dahil’ otellerde yöresel yemeklere ağırlık verilmeye başlandı. Sektör yetkilileri, “Gastronomi turizmi çok önemli. Otellerimizde ‘Yörük’ mutfağına özel tatlar sunduk, çok rağbet aldık. Tüm bölgeleri dahil edeceğiz” diyor. Bu açılıma gastronomi uzmanları da destek veriyor.
#GastronomiGünümüzde turizm tüm ülkelerin öncelik verdikleri bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Turizmin özellikle ülke ekonomilerine olan olumlu katkıları göz önünde bulundurulduğunda bu durum şaşırtıcı olmuyor. İnsanlar tarih boyunca çeşitli nedenler ile seyahat ediyorlar. Turizme katıldıkları zaman diliminde de turizm sektörü tarafından üretilen mal ve hizmetlerden faydalanarak ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bu noktada birçok kurum, kuruluş, sektör ve kişinin bir araya gelerek mal ve hizmet üretimini gerçekleştiriyor.
#PROF. DR. Ebru İÇİGEN KİMDİR?Akkuyu’da çalışmak için Rusya’da eğitim alan gençlerden mezun olanlar aktif çalışmaya başladılar. İlk mezunlar ise iddialı. Zorlu bir eğitimden geçtiklerini belirterek, “Hepimiz farklı alanlarda uzmanlaştık. Giderek profesyonelleşiyoruz. Zamanla bir santralı inşa edecek düzeye mutlaka geleceğiz” diyor.
#RusyaManisa İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümü öğrencileri, teorik olarak gördükleri bilgileri hem mutfak atölyelerinde pratiğe döküyor hem de öğle arasında servis atölyelerinde öğretmenlere satarak bir sonraki hafta için yiyecek malzemeleri satın alıyor.
#ÖĞRENCİMüge Turalı Pak Kanal D’ nin iç yapımlar bölümü D Yapım / D Productions’ın yeni genel müdürü. Onu yıllardır yaptığı birbirinden yenilikçi, farklı ve güzel TV işleriyle tanıyoruz. Son olarak Kiralık Aşk gibi rekorlar kıran bir dizinin, kurucusu olduğu yapım şirketindeki görevlerini devredip D Productions’a gelmesi sektörde heyecan yarattı.
#Müge Turalı PakÖğrencilerin kendilerini geliştirmesine büyük önem verdiklerini söyleyen Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, “Bizim için sadece değişime ayak uyduran değil bizzat değişimi yapan, dönüşümlere önderlik eden, yenilikler getiren gençler yetiştirebilmek çok önemli. Eğer öğrencilerimiz aldıkları eğitimin yanı sıra gerek mesleki anlamda öne plana geçebilmek, gerekse kişisel gelişimi için çift anadal yapmak isterlerse seçtikleri ikinci bölüm için onlardan ücret almıyoruz” dedi.
Bu gazetede yazmaya başlayalı bir buçuk yıldan fazla oldu. Arada kendimden bahsettim ama ne yaptığımdan, nasıl yaptığımdan, neden yaptığımdan bahsetmedim. Yakın zamanda başlayan televizyon programım vesile oldu, bu üç önemli sorunun yani ‘ne, neden, nasıl’ın cevaplarını yeniden masaya yatırdım