Güncelleme Tarihi:
Yeni Müfredat Perspektifinde Eğitimde 3. Boyut Kongresi için eğitim uzmanları bir araya geldi. Çınar Koleji’nde 14 Mayıs Pazar günü yapılan “Disiplinler Arası Eğitim”-“Bilgi, Beceri ve Başarı” temalı kongrede önceki dönem Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi ve Bilişim Garaj Akademisi kurucusu Doç. Dr. Selçuk Özdemir ile Çınar Koleji Yaşam Becerileri Merkezi Yöneticisi Sevgi Balcı eğitimdeki yeni vizyonları paylaştı. 300’ü aşkın eğitim gönüllüsü eğitmenin ve öğretmenin katıldığı programda sunumların yanı sıra programın içeriğine uygun olarak atölye çalışmaları da yapıldı.
HER ÇOCUK PARMAK İZİ GİBİ FARKLI
Eğitimle ilgili tespitlerde bulunan Prof. Dr. Ziya Selçuk, “Her çocuk parmak izleri gibi farklı. Her çocuk kendi içinde farklı bir müfredata, yeteneğe ve özelliğe sahip. Ama bizler hepsine aynı dersi veriyor, aynı sınavı yapıyoruz. Bir meslek düşünün ki her gün yaptığı işe aykırı davransın. Bu nasıl bir varoluşsal çelişkidir? Bundan şikayet ediyoruz. Çözümü nedir? Başarılı çocuklar yetiştirmek midir? Başarı yeni; yeni yetme; GDO’lu bir kavram. Başarı, sınav sonuna kadar unutmadığınız şeye denir. Asıl olan muvaffakiyet. Bilgiyi içselleştirmek ve hayat boyu öğrendiğinle yoldaş olmak. Yani kapatın defterleri, kitapları sınav sonuna kadar hafızası en güçlü olan başarılı olsun demek, ne derecede doğru?” diye konuştu. Öğretmenlik mesleğinin önemine de değinen Selçuk, “Öğretmenlik çocuğa bir şey vermek, öğretmek değil. Öğretmenlik bir insanın kendi hayat yolu, öğrenme serüveni, olgunlaşma yolculuğu. Bu yolculuğa öğrenci eşlik ediyor” dedi.
YAŞAM MERKEZLERİNDE ÖĞRENİYORLAR
Yaşam Becerileri Merkezi’nde bulunan atölyelerde öğrenciler; Mutfak Sanatları Atölyesi’nde yemek yapmayı, hijyen, temel ve pratik mutfak bilgileri, sofra kültürü, yemek adabı gibi konuları, Çamurev’de çamurdan şekiller ortaya çıkarmayı, Tekstil ve Tasarım Atölyesinde kumaşa şekil vererek dikiş, nakış ve ütü yapmayı, Hayal Atölyesi’nde düşünmeyi ve düşündüklerini yazıya dökmeyi, Story Land’de masal kahramanlarıyla yabancı dili, Galery 3D’de nesneleri algı-yüksekli ve derinlik boyutlarıyla inceleyebilmeyi, 112’de acil ilk yardım ve temel sağlık bilgilerini öğreniyorlar.
Yaşam Becerileri Merkezi’nde bulunan atölyelerden bazıları ise şöyleydi; Mutfak Sanatları Atölyesi, Tekstil Tasarım Atölyesi, Lego Kids, Hayal Atölyesi, Masal Evi, Düşünce Becerileri Atölyesi, Story Land, Galeri 3D, Drama Atölyesi, Çamur Ev, Ahşap ve Oyuncak Atölyesi, Orkestra, 112, Deneyim Merkezi, Lego Robotik, Mucitler Atölyesi, Robotik Atölyesi, Rengarenk.