Güncelleme Tarihi:
AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYON Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) farkındalık oluşturmak amacıyla otizmli öğrenciler, Aşçılık Bölümü öğrencileriyle yemek yaptı.
AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı tarafından düzenlenen etkinlikte aşçılık öğrencileri Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ndeki otizmli öğrencilere yemek yapmayı öğretti. Afyon MYO mutfak atölyesinde verilen pratik eğitimde basit yemek yapma ve mutfak bilgileri öğretilen otistik çocuklar, Aşçılık Programı öğrencileriyle birlikte krep, parke, tarhana çorbası, kurabiye, kek ve pizza yaptı. Yapılan yiyecekler daha sonra hep birlikte yendi.
Afyon MYO Aşçılık Programı öğretim görevlisi Erkan Çelik, etkinlikle otizme karşı farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, "Amacımız otizmin bir eksiklik olmadığını, sadece farklılık olduğunu göstermekti. Bu farklılığın da bizi zenginleştireceğini düşünüyorum. Bu zenginliği ortaya koymak için öğrencilerimizle beraber otizmli öğrenciler tarhana çorbasından tutun krepe kadar çeşitli yemek ve tatlı çeşitleri yaptı. Ardından hep birlikte yediler. Birlikte bir şeyler üreterek onların da bu toplumun bir bireyi olduğunun farkına varmak ve çocuklarımızın da manevi anlamda tatmin olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI