Diyetler neden başarısız oluyor?

Güncelleme Tarihi:

Diyetler neden başarısız oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 10:33

Örnek diyetler ile motive edecek, diyet süresince size rehber olacak bir kitap...

Haberin Devamı

Aslında olayı çok basite almak en büyük hata. Birey yapması gereken şeyin sadece bir diyet plânı hazırlamak olduğunu ve hemen diyete başlamaya hazır olduğunu düşünüyor. Oysa neyi, ne zaman ve ne kadar yememesi gerektiğiniz bilmek yeterli olmuyor.

 “Afiyetle Diyet” kitabı diyete hazırlanma yollarını öğretiyor ve diyet süresince rehberlik ediyor, örnek diyetler ile motive ediyor. Bu kitabın devamı niteliğindeki “Afiyetle Diyet Tarifleri” kitabı ise diyet süresince yapılabilecek pratik lezzetli ve sağlıklı tarifleri başarı hikayeleri ile birlikte anlatıyor.

Bu iki kitap birbirinin devamı ve tamamlayıcı olarak bireyi hem psikolojik olarak hem çevre hem de mutfak olarak bu sürece adım adım hazırlıyor. 

Aslında diyet yapmak başlangıçta çok kolaydır. Motivasyon oldukça yüksektir ve kilo vermek için beslenme alışkanlıklarında zorlanmadan geçici değişiklikler yapılabilir. Diyet yapan kişi bir-iki hafta kendini başarılı ve kontrollü hisseder. Kilo veriyordur, mutludur. İnce olma hevesi ve hayali ile motivasyonu yüksektir ve doğal olarak az yemek, aşermelere dayanmak ve açlıkla başa çıkmak hep kolay gelecek diye düşünür.

Haberin Devamı

Diyetler neden başarısız oluyor

Kilo vermek ya da kilosunu korumak isteyen birçok insanın yaptığı en büyük hata da, sağlıklı beslenme ve kilo verme konusunda her şeyi (hadi abartmayayım, birçok şeyi) bildiğini zannederek destek ve bilgi almayı bırakması, kendi başına devam etmeye karar vermesidir.

Ancak zamanla diyet plânına bağlı kalmak ve favori yiyeceklerine “hayır” diyebilmek eninde sonunda daha zor gelmeye başlar, zihninde diyet plânını sabote eden düşünceler oluşur. Örneğin, “bu yememem gereken yiyeceği yiyebilirim çünkü …” Noktalı yerleri onlarca bahane ile doldurabilir. Ondan sonra da vazgeçer ve kaybettiği kiloları bazen de fazlasıyla, farkına bile varmadan geri alır…
Hataların insanlara mahsus olduğunu ve diyet yaparken bazı sapmaların doğal olduğunu, vazgeçmek yerine kilo vermek ve korumak için diyet planınıza geri dönme yollarını anlattım.

Haberin Devamı

Ben size başarı için yol gösterebilirim, bütün bildiklerimi paylaşabilirim. Ama sonucu alamam. Sonucu sadece aldığınız bilgileri uygulayarak siz, kendiniz alabilirsiniz. Afiyetle Diyet kitabım diyete başlamadan önce sizi hazırlamak için iyi bir rehber peki ya sonra diyette kullanacağınız tarifler içinde sizi düşündüm ve bu kitabın yol arkadaşı Afiyetle Diyet Tarifleri de hem lezzetli hem sağlıklı hem de pratik arifler ve örnek başarı hikayeleri ile size yardımcı olacak haydi başla…

HAYDİ BAŞLA, SANA BAĞLI

Bir kazanan olduğunu düşünüyorsan, kazanacaksın.
Atılım yapmaya cesaret edersen başaracaksın.
Kalbinle inan, başlamak için bir amacın olsun.
İnancın düşünceleri her türlü şüphenin yerini alsın.
Cesaret sözcükleri kullan, mutlaka başaracaksın.
Tökezleyip düşersen, ayağa kalk ve daha yükseğe ulaşmaya çalış.
Tanrı sana gerçekten büyük olman için,
Ne gerektiğini görebilme gücü vermiş.
Düşüncen saf ve duru olsun.
Gerçekten istersen başarabilirsin, bunu biliyorsun.

Haberin Devamı

Uzman Diyetisyen Dilara KOÇAK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!