Özel ve geniş sofraların kurtarıcı lezzetlerinden herkesin onayından geçen, iştah açan görüntüsüyle tüm dikkatleri üzerinde toplayan iç pilavlı önce portakal suyunun ferahlığında marine ediliyor. suyuyla ağır ağır pişerek lezzetine doyum olmayan bir efsaneye dönüşüyor. Geniş aileler için lezzetli ve doyurucu bir yemek ve arzu ettiğiniz garnitürleri ekleyerek pişirip çeşitlendirebileceğiniz bütün kuzukarabella, unutulmaz zamanların en keyifli anlarından biri olarak aklınıza kazınacak!
#Portakallı İç PilavPilavlar mutfaklarımızın olmazsa olmazlarıdır. Pirinç, bulgur, kuskus, şehriye gibi birçok ürünle yapılabilen pilavların pişirilmesi söz konusu olduğunda Türk mutfağında üç pilav pişirme tekniği bulunur. Salma pilav, kavurma pilav ve haşlama pilav olarak sıralanan bu tekniklerin her birini aşağıda sizin için tek tek anlattık. İşte mutfaklarımızın farklı pilav pişirme teknikleri…
#Pilav Nasıl YapılırHawaii Adaları’nın başkenti, aslında pek çok gezgin için sadece bir ara durak. Gezginler buraya çoğunlukla Waikiki’nin kalabalığından uzak durup sadece Maui ya da Kauai’ye giderken uğruyorlar. Oysa Honolulu’nun bulunduğu Oahu Adası’na gelen turist sayısı 2018’de 6 milyon kişiye ulaştı. Başkent, yerel kültürü derinlemesine tanıtan müzeleri, yerel malzemeleri yaratıcı yaklaşımla kullanan şefleri, barları ve kafeleriyle bir ara durak olmaktan fazlasını hak ediyor. İşte ABD’nin batı kıyısına 4 bin kilometre uzaktaki bu okyanus eyaletinde cüzdan zorlamadan tatil yapmak isteyenler için mini bir rehber.
#HonoluluHürriyet Pazar’ın, her biri ses getiren ‘En İyiler’ soruşturmasında sıra geldi ‘En İyi 100 Sanat Eseri’ne... Filmleri, albümleri, romanları, mimari eserleri seçmiştik. Bu kez ülkenin kültürel hafızasına işlenmiş sanat yapıtları göz önünde bulunduruldu ve eleştirmenlerden, sanatçılardan, küratörlerden, koleksiyonerlerden, galeri yöneticilerinden, akademisyenlerden ve resim öğretmenlerinden oluşan, son derece titiz ve saygın bir jüri sayfalarımızda bulacağınız sıralamayı belirledi. Tıpkı önceki soruşturmalarımızda olduğu gibi bu kez de ülkemizin kültürel hayatına ışık tutacak, eğilimleri yansıtacak bir sonuca ulaştığımıza inanıyoruz. Umarız beğenerek okursunuz…
#Türkiye'nin En Önemli 100 Sanat EseriAğız tadıyla bir kış geçirmeniz dileğiyle, Türkiye’nin 25 popüler şefi bu kış denemeniz gereken tabakları, taze keşiflerini, her daim favorilerini sıraladı. Ortaya, kesip saklanası okuyup denenilesi gurme bir kılavuz çıktı. Aç karnına bakmayın, sindire sindire okuyun, tadını çıkarmaya bakın
2006’ya girdiğimiz gece, İstanbul lokantaları yine lezzet yarışında olacak. Bu sene öyle çok seçenek var ki, ne yapacağınıza aşağı yukarı karar verdiyseniz bile, şimdi de kafanız ne yiyeceğiniz yüzünden karışacak. Ne alırdınız? Hamsi mi, ıstakoz mu? Michelin yıldızlı İspanyol aşçıdan yemek mi, en Türk ellerden çıkma mezeler mi? Bildik yılbaşı hindisinden şaşmam diyenler de üzülmeyecek. Buyrun, buradan seçin...
NATO zirvesinde en çok konuşulanlardan biri İstanbul’a gelen ülke liderlerinin ağırlandığı iki sofra oldu. Biri Dolmabahçe Sarayı, diğeri Topkapı Sarayı’nda kurulan bu sofralar, iki ünlü Türk şefe emanet edildi. Londra’da aşçılık master’ı yaptıktan sonra kendisini Türk mutfağının araştırılmasına adayan Feriye Lokantası’nın sahibi ve şefi Vedat Başaran, Dolmabahçe Sarayı’ndaki ziyafetin sorumluluğunu üstlendi.